Ψυχραιμία και απόλυτη  συνεργασία συνιστά το ΕΚΑΒ Ρόδου στους πολίτες

Με αφορμή διάφορα περιστατικά άρνησης ή και αντιδράσεων που υπήρξαν και στην περιοχή της Ρόδου, αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που επιβάλλονται να λαμβάνονται από τον ασθενή και τους διασώστες του ΕΚΑΒ στην περίπτωση μεταφοράς τους στο Νοσοκομείο της Ρόδου, για εξέταση πιθανού κρούσματος κορωνοϊού, το ΕΚΑΒ ζητά από τους κατοίκους της περιοχής μας να λειτουργούν με ιδιαίτερη προσοχή και σύνεση, να έχουν υπομονή και να ακολουθούν κατά γράμμα τις σχετικές οδηγίες.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που διασώστες του ΕΚΑΒ έρθουν σε επαφή με ασθενή που στη συνέχεια διαπιστωθεί ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό, χωρίς  προηγούμενως να είχαν ακολουθήσει την σχετική διαδικασία, τότε αμέσως θα πρέπει να μπει σε καραντίνα ολόκληρη η βάρδια του ΕΚΑΒ, γεγονός που θα έχει άμεση συνέπεια στο κοινωνικό σύνολο.

Για τον λόγο αυτό οι αρμόδιοι του ΕΚΑΒ στη Ρόδο ζητούν την άμεση συνεργασία των πολιτών και την απόλυτη πειθαρχία στις υποδείξεις που γίνονται από τους ειδικούς.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:
«Γνωρίζουμε όλοι πως και η χώρα μας διανύει μία περίοδο εκτάκτου ανάγκης αναφορικά με την διαχείριση αλλά και την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού SARS-Cov-2 με την νόσο COVID-19.

Για αυτό ενημερώνουμε όλους τους πολίτες του νησιού που ζητάνε τη βοήθεια της υπηρεσίας μας – Ε.Κ.Α.Β να είναι ψύχραιμοι να συνεργάζονται με τα πληρώματα τόσο για την καλύτερη αντιμετώπιση του πάσχοντα καθώς και για την ασφάλεια όλων μας».