Με παρέμβαση της αστυνομίας  σταμάτησε η λειτουργία  της Λαϊκής Αγοράς στη Ρόδο

Με παρέμβαση των αρμοδίων αστυνομικών αρχών της περιοχής μας που κλήθηκαν από στελέχη του Δήμου της Ρόδου, σταμάτησε σήμερα λίγο μετά τις 11, η λειτουργία της ΛαΪκής Αγοράς που είχε ξεκινήσει από τις 7 περίπου το πρωί στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου.

Η λειτουργία της αγοράς ξεκίνησε με ελάχιστους παραγωγούς, αλλά δεκάδες ήταν οι συμπολίτες μας και κυρίως οι ηλικιωμένοι που  έσπευσαν (παρά  την απαγόρευση και τις οδηγίες των αρμοδίων) να κάνουν τις αγορές και τις προμήθειές τους.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η παράτυπη λειτουργία της αγοράς, οι αντιδήμαρχοι Ρόδου κ.κ. Γιώργος Τριάντος και Στέφανος Δράκος, μαζί και η πρόεδρος της Δημοτικής ενότητας Ρόδου κα Μάνθα Ζιώγου, έσπευσαν στο σημείο της Λαϊκής αγοράς και κάλεσαν αμέσως τις αστυνομικές αρχές για να έρθουν στην περιοχή και να απομακρύνουν παραγωγούς και αγοραστές, όπως έγινε λίγο αργότερα.

Το γεγονός προκάλεσε αρνητικά σχόλια και σφοδρές αντιδράσεις από την τοπική μας κοινωνία, καθώς πολλοί αναρρωτιούνται πως είναι δυνατόν να μην υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος και επιτήρηση των μέτρων που αποφασίζονται και σχεδιάζονται σε κεντρικό επίπεδο και να μπαίνει η τοπική κοινωνία σε τέτοια δοκιμασία.