Θ. Στάμος: «Δεν απαγορεύεται η είσοδος στα κοιμητήρια της Ρόδου, θα γίνεται έλεγχος της κυκλοφορίας»

Θ. Στάμος: «Δεν απαγορεύεται η είσοδος στα κοιμητήρια της Ρόδου, θα γίνεται έλεγχος της κυκλοφορίας»

Θ. Στάμος: «Δεν απαγορεύεται η είσοδος στα κοιμητήρια της Ρόδου, θα γίνεται έλεγχος της κυκλοφορίας»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2777 ΦΟΡΕΣ

Δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης εισόδου στα κοιμητήρια της πόλης της Ρόδου αλλά έλεγχος της ανεξέλεγκτης κυκλοφορίας και του φαινομένου συνωστισμού μέσα και έξω από αυτά για προστασία της υγείας των πολιτών, ξεκαθαρίζει ο αρμόδιος εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, κ. Θανάσης Στάμος.

Επειδή τις τελευταίες ώρες «κυκλοφόρησε» η φήμη ότι θα απαγορευτεί η είσοδος στα κοιμητήρια της πόλης, με δήλωσή του στη «Ροδιακή» ο κ. Στάμος διαβεβαιώνει ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα και ότι οι συμπολίτες μας θα μπορούν να εισέρχονται στο νεκροταφείο για την τέλεση εξόδιου ακολουθίας, τρισάγιων ή να επισκέπτονται τους οικείους τους.

Εκείνο, όμως, που θα γίνει από πλευράς Δήμου για αύριο Δευτέρα και πιθανότατα και την Τρίτη, είναι να υπάρχει ένας έλεγχος στον αριθμό και τον λόγο των συμπολιτών μας που επισκέπτονται τα κοιμητήρια της πόλης.

Όπως εξηγεί ο κ. Στάμος, τις τελευταίες ημέρες και παρά τις σχετικές συστάσεις της κυβέρνησης να αποφεύγεται ο συνωστισμός σε κάθε δημόσιο χώρο, παρατηρείται το φαινόμενο να συγκεντρώνονται αρκετοί έξω από το κοιμητήριο, είτε επαίτες είτε κυρίες που η δουλειά τους είναι να ανάβουν τα καντήλια, είτε διάφορες ομάδες συμπολιτών μας, με αποτέλεσμα να επικρατεί συνωστισμός.

Συντασσόμενος, λοιπόν, ο Δήμος με τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και σύμφωνα με τα οποία από αύριο το πρωί ισχύει γενική απαγόρευση κυκλοφορίας πλην εξαιρέσεων-στις οποίες όμως δεν περιλαμβάνονται τα νεκροταφεία-αποφάσισε από αύριο να μπει μία τάξη στον αριθμό των συμπολιτών μας που εισέρχονται στα κοιμητήρια της πόλης.

Αυτό, στην πράξη σημαίνει ότι ο φύλακας στην είσοδο θα επιτρέπει να εισέρχεται περιορισμένος αριθμός και για συγκεκριμένους λόγους. Επίσης, θα ελέγχει ώστε να μην δημιουργείται συνωστισμός στην είσοδο από ανθρώπους που κανονικά δεν θα είχαν λόγο να βρίσκονται εκεί. Ακόμη, θα περιορίσει τη δραστηριότητα ανθρώπων που εργάζονται εκεί, όπως μαρμαράδες, εργάτες κτλ.

Αύριο, Δευτέρα, ο κ. Στάμος θα έχει συνεννόηση για το θέμα αυτό με τον Δήμαρχο, κ. Αντώνη Καμπουράκη, την Πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Ρόδου κα Μάνθα Ζιώγου και τον υπεύθυνο υπάλληλο του κοιμητηρίου για το πως θα λειτουργήσει, και θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.’

Δήλωσε, συγκεκριμένα, στη «Ρ» ο κ. Στάμος, εμφανώς φορτισμένος: «Τον πόνο και την αγωνία των ανθρώπων τα καταλαβαίνω περισσότερο από τον καθένα αλλά…να μην κάνουμε την τρίχα τριχιά! Δεν πρόκειται να απαγορεύσουμε την είσοδο στο νεκροταφείο, προσπαθούμε να βοηθήσουμε. Δεν κάνουμε έγκλημα. Έγκλημα θα κάναμε αν αδρανούσαμε…».

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων