Με γάντια και μάσκες συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

Με γάντια και μάσκες συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

Με γάντια και μάσκες συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 314 ΦΟΡΕΣ

Κανονικά πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη για χθες συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, την αναβολή της οποίας είχε ζητήσει με αίτημά του προς την περιφερειακή αρχή ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Κουνάκης.

Ειδικότερα, τα μέλη της επιτροπής πήραν μέρος στη συνεδρίαση με γάντια και προστατευτικές μάσκες και σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, καθώς δεν έγινε δεκτό το αίτημα του κ. Κουνάκη, ο οποίος είχε ζητήσει να ληφθούν μέτρα ανάλογα με αυτά που συστήνουν οι ειδικοί.

Μάλιστα είχε προτείνει, αν αυτό ήταν εφικτό, να γίνει η συνεδρίαση μέσω skype ή κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης για τα σοβαρά ζητήματα δίνοντας το καλό παράδειγμα στους πολίτες, ώστε να μην τεθούν σε κίνδυνο οι ευπαθείς ομάδες.

Όπως είχε επισημάνει, η συνεδρίαση αν πραγματοποιούνταν, έπρεπε να γίνει με κάθε άλλο τρόπο εκτός από τη φυσική παρουσία των μελών καθώς όλοι έχουν ανθρώπους σε ευπαθείς ομάδες και κάποιοι ίσως ανήκουν σε αυτές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε άλλες περιοχές της Ελλάδας συνεδριάσεις έχουν πραγματοποιηθεί με άλλους τρόπους χωρίς την παρουσία των μελών προκειμένου να υιοθετηθούν τα μέτρα των επιστημόνων και των οργάνων της πολιτείας ως ένδειξη σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή.

Σε απάντηση που έδωσε στο αίτημά του ο εκτελεστικός γραμματέας της περιφέρειας Νίκος Παπασταματίου, ανέφερε τα εξής: «Σε απάντηση του από 20/3/2020 email σας , σας ενημερώνω ως κατωτέρω: Η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της 23/03/2020 συνεκλήθη την 17/03/2020 ως τακτική συνεδρίαση και σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις του άρθρου 175 του Νόμου 3852/2020, όπως τροποιήθηκαν και ισχύουν μέχρι σήμερα, όσο και με τις υπ’ αριθμ. 429/ 12-3-2020 ΚΥΑ και ΑΠ1838/13-01-2020 επιστολή ΥΠΕΣ περί εφαρμογής υπηρεσίας τηλεδιάσκεψης που διέπουν τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων.

Η λειτουργία μας με προσωπικό ασφαλείας, δεν μας επέτρεψε να προχωρήσουμε άμεσα σε εφαρμογή του μέτρου συνεδρίασης των συλλογικών οργάνων μας με την χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αφού πρέπει να επιλύσουμε πρώτα όλα τα ζητήματα τεχνικής φύσεως που ανακύπτουν, όπως ενδεικτικά αναφέρουμε, την πιστοποίηση χρήστη και τη μαγνητοφώνηση και τήρηση των πρακτικών συνεδρίασης.

Οι υπηρεσίες μας εργάζονται πάνω στο στόχο αυτό, ώστε σύντομα να είμαστε σε θέση να συνεδριάσουμε με τον τρόπο και τα μέσα που και εσείς αναφέρεστε».

Αναφορικά με τη συνεδρίαση και τις αποφάσεις που πάρθηκαν η περιφέρεια εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, σε τακτική συνεδρίαση, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. «Μεσούσης της κρίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στην Περιφέρεια για το υπέροχο μήνυμα που στέλνουν μέσα από τη συνεχή δουλειά που με αυταπάρνηση προσφέρουν.

Το μήνυμα της μάχης, της προσπάθειας, της προσφοράς στην κοινωνία, την ώρα που το έχει ανάγκη. Οι συμπολίτες μας μένοντας σπίτι εκπληρώνουν το δικό τους καθήκον. Και να ξέρουν ότι εμείς θα μείνουμε στις επάλξεις σ’ αυτόν τον ευγενή αγώνα για την ανθρώπινη ζωή», δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος.

Με πλήρη ημερήσια διάταξη για να στείλει έμπρακτα το μήνυμα από άκρη σε άκρη των νησιών του Αιγαίου ότι η δουλειά συνεχίζεται κανονικά, η Οικονομική Επιτροπή λειτούργησε με αίσθημα ευθύνης. Εξέτασε και πήρε αποφάσεις για τα ζητήματα όλων των Διευθύνσεων της Περιφέρειας.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της κρίσης δημόσιας υγείας που αντιμετωπίζουμε, αυτό της μάχης κατά του κορωνοϊού, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε:

- Τη στήριξη των δημόσιων δομών υγείας με την προμήθεια μηχανημάτων μοριακών εξετάσεων, που θα δώσουν στα νοσοκομεία τη δυνατότητα να έχουν απάντηση μέσα σε μία ώρα στην εξέταση κορωνοϊού αλλά και για τριάντα άλλες σοβαρές ασθένειες.
- Την προμήθεια θαλάμων απομόνωσης
- Την προμήθεια αναπνευστήρων.

Σημειώνεται ότι δύο αναπνευστήρες που βρέθηκαν ετοιμοπαράδοτοι στη Ρόδο, έχουν παραδοθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, ενώ για όλα τα υπόλοιπα προαναφερθέντα σε εξοπλισμό και αναλώσιμα πραγματοποιούνται οι σχετικές παραγγελίες μετά από επίπονη έρευνα, αφού διεθνώς καθίσταται πλέον όλο και δυσκολότερη η εξεύρεση ιατρικού υλικού λόγω της τεράστιας παγκόσμιας ζήτησης».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο