Επικαιροποιείται ο κανονισμός για τους κοινόχρηστους χώρους στη Μανδηλαρά

Επικαιροποιείται ο κανονισμός για τους κοινόχρηστους χώρους στη Μανδηλαρά

Επικαιροποιείται ο κανονισμός για τους κοινόχρηστους χώρους στη Μανδηλαρά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 733 ΦΟΡΕΣ

Σε επικαιροποίηση του κανονισμού λειτουργίας κοινόχρηστων χώρων για την οδό Μανδηλαρά στο Νιοχώρι αναμένεται να προχωρήσει ο Δήμος της Ρόδου.

Συγκεκριμένα, το θέμα θα απασχολήσει τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 27 Μαρτίου το μεσημέρι, δια περιφοράς.

Πρόκειται για επικύρωση της απόφασης που είχε λάβει η δημοτική κοινότητα Ρόδου με γνώμονα οι κοινόχρηστοι χώροι στη συγκεκριμένη οδό-που είναι από τις πλέον επιβαρυμένες της πόλης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού-να λειτουργούν σύμφωνα με το νόμο και οι θέσεις που έχει κάθε κατάστημα να είναι ανάλογες και με το είδος του εκτός από τα τ.μ.

Η απόφαση αυτή, βέβαια, έρχεται προς την κατεύθυνση ενός γενικότερου «συμμαζέματος» καθώς είθισται κάθε χρόνο να υπάρχουν φαινόμενα καταστρατήγησης του κανονισμού για τους κοινόχρηστους χώρους. Ενόψει λοιπόν έναρξης (σ.σ. έστω…και καθυστερημένα) της νέας τουριστικής περιόδου, ο Δήμος θέλει να επικαιροποιήσει ποιοι είναι οι χώροι που δικαιούται κάθε επιχείρηση και σ’ αυτούς θα πρέπει να μείνουν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εκεί.

Άλλα θέματα
Επίσης στη συνεδρίαση της Παρασκευής, την Επιτροπή θα απασχολήσουν, ανάμεσα σε άλλα, τα παρακάτω θέματα:
-) Έγκριση της υπ’ αριθ. 18/2020 απόφασης του Συμβουλίου της Κοινότητας Ρόδου με θέμα: «Επικαιροποίηση αιτήματος ενοικίασης κοινόχρηστου χώρου στην πλατεία Ιωάννη Ζίγδη (Τροποποίηση Κανονισμού Κοινοχρήστων Χώρων)».

-) Χορήγηση άδειας κοπής Δένδρου επί της οδου Μαραθώνος 18. (Έγγραφο ΑΠ 18/12209/2020 Δνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

- Έγκριση της υπ’ αριθ. 4/2020 της Κοινότητας Κρεμαστής με θέμα: Δωρεάν παραχώρηση της κοινόχρηστης έκτασης που διοργανώνεται η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής και ορισμός μελών της Οργανωτικής Επιτροπής»

- Έγκριση αποφάσεων διάφορων κοινοτικών συμβουλίων του αιτήματος για προέγκριση εγκατάστασης και λειτουργίας Λούνα Παρκ

-Έγκριση της υπ’ αριθ. 13/2020 απόφασης του Συμβουλίου της Κοινότητας Παραδεισίου με θέμα:« Περί έγκρισης μελέτης για απαγόρευση στάθμευσης στην ανατολική πλευρά της οδού Ιωάννου Ρωμαίου».

- Έγκριση της υπ’ αριθ. 12/2020 απόφασης του Συμβουλίου της Κοινότητας Αρχαγγέλου με θέμα: Μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη Δ.Κ. Αρχαγγέλου με τίτλο Χωροθέτηση θέσεων στάσης/στάθμευσης στη Δ.Κ. Αρχαγγέλου

- Χωροθέτηση θέσεων αποκλειστικής στάθμευσης ΑμεΑ (χρονικής διάρκειας δύο ετών)

- Σύμφωνη γνώμη για έγκριση απότμησης και υποβιβασμού στάθμης πεζοδρομίου επί των Μ.Γ. 678, Μ.Γ. 686Ζ και Μ.Ο. 195 Τριαντών, επί του Ο.Τ. 122 σχεδιου Πόλεως Ιαλυσού και επί της επαρχιακής οδού με αρ. 2 «Ρόδος-Ιξιά-Τριάντα-Κρεμαστή-Παραδείσι-Θολός-Σορωνή-Φάνες-Καλαβάρδα-Σάλακος-Πηγαί-Αγ.Ισίδωρον-Σιάννα-Μονόλιθος-Απολακιά-Καταβιά).

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου