Έκκληση Φ. Νικολάου  για εθελοντική προσφορά  σε αίμα

Έκκληση προς όλους για εθελοντική προσφορά αίματος, απηύθυνε μέσω του «Sky Ρόδου» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου Φιλήμων Νικολάου, καθώς οι ανάγκες είναι τεράστιες.

Όπως τόνισε, οι ανάγκες για αίμα δε σταματάνε ποτέ, αφού απαιτούνται ημερησίως κατά μέσο όρο 20 μονάδες, έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία Αιμοδοσίας, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό των επισκέψεων στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα, μεταφέρθηκε και λειτουργεί από την περασμένη Τρίτη 17 Μαρτίου στο ανακαινισμένο κτήριο του παλαιού ελληνικού Προξενείου, επί της οδού Ιωάννη Καζούλη, στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, το οποίο ανήκει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών κ. Νικολάου επισήμανε ότι την τελευταία εβδομάδα συγκεντρώθηκαν 120 μονάδες αίματος, και προέτρεψε κάθε ενδιαφερόμενο να ευαισθητοποιηθεί και να δώσει λίγο αίμα, για να σώσει πολλές ζωές.

Καταλήγοντας σημείωσε ότι λόγω της κρίσιμης περιόδου που βιώνει η χώρα μας, όπως και ολόκληρος ο πλανήτης, είναι περισσότερο επιβεβλημένη από ποτέ η εθελοντική αιμοδοσία, αφού υπάρχουν ομάδες πληθυσμού που έχουν καθημερινή ανάγκη, όπως είναι οι ασθενείς με μεσογειακή αναιμία.

«Είναι συγκινητική η προσέλευση όλων των προσφερόμενων συμπολιτών μας, που ευαισθητοποιημένοι απλώνουν το χέρι τους για να προσφέρουν το πολυτιμότερο δώρο στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο», είπε καταλήγοντας ο κ. Νικολάου.