Διαμαρτυρίες φοιτητών για την "έξωση" από τις φοιτητικές εστίες λόγω κορωνοϊού

Να μην ισχύσει οριζόντα το μέτρο της "έξωσης" από τις φοιτητικές εστίες, ζητούν με επιστολή τους σε κάθε αρμόδια αρχή και φορέα, πολλοί φοιτητές που διαμένουν σε φοιτητικές εστίες σε ολόκληρη τη χώρα. 

Φοιτητές απο τη Ρόδο, που διαμένουν στην Αθήνα αλλά και στην Κρήτη (φοιτητικές εστίες) απέστειλαν στη ΡΟΔΙΑΚΗ κοινή επιστολή με άλλους συμφοιτητές τους, ζητώντας να μην ισχύσει για όλους το μέτρο, αλλά να γίνουν εξαιρέσεις στα παιδιά εκείνα που για διάφορους λόγους, δεν πρέπει να ταξιδέψουν και δεν πρέπει να επιστρέψουν στις οικογένειές τους αυτές τις μέρες που ολόκληρη η χώρα βρίσκεται σε καραντίνα, καθώς κάποια μέλη της οικογένειά τους είναι ευάλλωτα και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Στις επιστολές αναφέρεται συγκεριμένα:

Οι παρακάτω ανακοινώσεις αφορούν διαμαρτυρία των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης και παρακαλούμε για τη δημοσίευσή τους

Ερώτηση προς τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης

Κύριε Διαμαντόπουλε Ευάγγελε,
Όσον αφορά την Υπουργική απόφαση που ορίζει το κλείσιμο των φοιτητικών εστιών πανελλαδικά. Το Πολυτεχνείο Κρήτης και η Φοιτητική Μέριμνα έχουν εικόνα για του κινδύνους που εγκυμονεί η μεταφορά μας, των φοιτητών που μένουμε στις εστίες, στους τόπους κατοικίας μας. Ο κίνδυνος του SARS-covid-19 αφορά εμάς, τις οικογένειές μας που έχουν μέλη σε ευπαθείς ομάδες απέναντι στον ιό, και όλη την υπόλοιπη Ελλάδα από όπου θα περάσουμε για να οδηγηθούμε στα σπίτια μας. Έχουμε απομονωθεί, ο καθένας ξεχωριστά, στο πιο ασφαλές περιβάλλον τις τελευταίες δύο εβδομάδες και τώρα εξαναγκαζόμαστε σε μεγάλα ταξίδια για να διασπαρθούμε στην επαρχία και την πρωτεύουσα, και μάλιστα με ένα οικονομικό κόστος που συντηρεί για 2 εβδομάδες πολλούς από εμάς στην παρούσα συνθήκη.
Είμαστε ασφαλείς και υπεύθυνοι γιατί ζούμε μόνοι μας. Δεν περνάμε καν από κατοικημένη γειτονιά για να προμηθευτούμε τα απαραίτητα, μπορούμε να φροντίζουμε την κοινότητα μας από απόσταση. Και όλα αυτά σας είναι γνωστά. Τόσο σε εσάς όσο και στον πρώην Πρύτανη του ιδρύματος Κύριο Διγαλάκη, που διατελεί υφυπουργός Παιδείας.
Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν στέλνετε μια ανοιχτή επιστολή για την εγκληματική αυτή απόφαση. Γιατί δεν αφήνετε την κοινή γνώμη να γνωρίζει και να έχει άποψη πάνω σε αυτό; Εξάλλου είναι η μόνη αντιπολίτευση που μας έχει μείνει. Όχι μόνο για να καταφέρουμε να μείνουμε ασφαλείς στα δωμάτιά μας, αλλά και για να θυμόμαστε μετά, αν δεν τα καταφέρουμε.

Με απογοήτευση,
από τις Φοιτητικές Εστίες του Πολυτεχνείου Κρήτης,

Ο Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίων Πολυτεχνείου Κρήτης και,
Βοϊδομάτης Δημήτρης
Βογδάνος Αλέξανδρος
Δήμητρα Καστάνη
Δαμάλη Ελένη
Καισίδη Χαρτζάλα Κλεονίκη
Kalugerov Andoni
Καψιμάλη Μιχαέλα
Κωστοπούλου Μαργαρίτα
Μανωλιάς Μάριος
Μαυράκης Μάριος
Rishmawi Micheal
Τζελέπη Μαριάννα
Τοκατλίδης Χαράλαμπος
Τσολάκη Μαρία
Φιλιππίδη Νικολέτα
Χατζηιωαννίδης Λάζαρος

ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ...ΦΥΓΕΤΕ ΤΩΡΑ!

Είμαστε φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης και ως δικαιούχοι στέγασης μένουμε στην εστία. Με βάση την κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊο επιλέξαμε για την ασφάλειά μας να μείνουμε σπίτι μας. Ενημερωθήκαμε όμως από τις αρχές ότι είναι πιο ασφαλές να φύγουμε από αυτά, να ταξιδέψουμε,  να έρθουμε σε επαφή με ανθρώπους και μέλη της οικογένειάς μας, με προβλήματα υγείας ή και όχι, με λίγα λόγια να εκτεθούμε και να εκθέσουμε. Μέτρο αντίφαση στην προσπάθεια πρόληψης της διασποράς. Εύλογο να το σκεφτεί κανείς, παράλογο όμως για εκείνους που θέλουν να αποποιηθούν την ευθύνη. Ποιός ακριβώς προστατεύεται με το εν λόγω μέτρο; Εμείς; Οι οικογένειές μας ή οι γύρω μας; Μάλλον τα ιδρύματα. Δεν δεχόμαστε να φύγουμε από τα σπίτια μας, ούτε δεχόμαστε να μούμε σε διαδικασία αξιολόγησης αναγκαιοτήτων. Όλοι ανήκουμε ήδη σε ειδικές κατηγορίες. Είτε αναγνωρίζεται επίσημα είτε όχι. Σας το επικοινωνούμε αυτό γα να εκθέσουμε τον παραλογισμό, την προχειρότητα και την αβασιμότητα του συγκεκριμένου μέτρου. Αφορά όλους μας.

Ο Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίων Πολυτεχνείου Κρήτης και,
Βοϊδομάτης Δημήτρης
Βογδάνος Αλέξανδρος
Δήμητρα Καστάνη
Δαμάλη Ελένη
Καισίδη Χαρτζάλα Κλεονίκη
Kalugerov Andoni
Καψιμάλη Μιχαέλα
Κωστοπούλου Μαργαρίτα
Μανωλιάς Μάριος
Μαυράκης Μάριος
Rishmawi Micheal
Τζελέπη Μαριάννα
Τοκατλίδης Χαράλαμπος
Τσολάκη Μαρία
Φιλιππίδη Νικολέτα
Χατζηιωαννίδης Λάζαρος