Ο Ροδίτης που επέστρεψε από το Μάντσεστερ περιγράφει την ταλαιπωρία του

Ο Ροδίτης που επέστρεψε από το Μάντσεστερ περιγράφει την ταλαιπωρία του

Ο Ροδίτης που επέστρεψε από το Μάντσεστερ περιγράφει την ταλαιπωρία του

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2572 ΦΟΡΕΣ

Ο ίδιος μαζί με την οικογένειά του έχει τεθεί από μόνος του σε καραντίνα

Την εμπειρία του στη «Ροδιακή» από το πρόσφατο ταξίδι του στο Μάντσεστερ, στην Αγγλία, απ’ όπου επέστρεψε με την οικογένειά του την περασμένη Κυριακή 22 Μαρτίου, περιγράφει ο συμπολίτης κ. Μιχάλης Μιχαλάκης.

Ο ίδιος, ο οποίος μάλιστα δραστηριοποιείται στον τουρισμό διατηρώντας μία μικρή ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή της Θολού, ταξιδεύει στην Αγγλία δύο φορές το χρόνο επειδή η σύζυγός του είναι από εκεί. Αυτή τη φορά, επισκέφθηκαν το Μάντσεστερ τέτοια εποχή επειδή πριν από τρεις μήνες ήρθε στον κόσμο το παιδί τους. Συγκεκριμένα, έφυγαν για Μάντσεστερ στις 7 Μαρτίου, για δύο εβδομάδες.

Ταλαιπωρία
Ο κ. Μιχαλάκης, καταρχάς, περιγράφει την ταλαιπωρία που υπέστησαν στο ταξίδι τους για την επιστροφή στη Ρόδο. Όπως λέει, αρχικά είχαν κλείσει επιστροφή με την Aegean Μάντσεστερ-Ρόδο το προηγούμενο Σάββατο 21 Μαρτίου αλλά τρεις ημέρες πριν από την αναχώρησή τους, τους ενημέρωσαν ότι ακυρώνεται η πτήση Αθήνα–Ρόδο και τους έδωσαν κάποια τηλέφωνα να επικοινωνήσουν.

Ωστόσο δεν μπορούσαν να πιάσουν γραμμή διότι όπως αντιλαμβάνεται κανείς το τηλεφωνικό κέντρο ήταν συνεχώς απασχολημένο. Έτσι, κάλεσαν στα γραφεία της Αγγλίας και τους συνέδεσαν μέσω Ελλάδας. Τελικά, τους άλλαξαν την πτήση για την επόμενη ημέρα, Κυριακή 22 Μαρτίου, το πρωί. Την Παρασκευή, όμως, το πρωί τους ακυρώνουν πάλι την πτήση και έκαναν την ίδια διαδικασία. Τους την άλλαξαν για να φύγουν Κυριακή πρωί για Ρόδο αλλά μέσω Θεσσαλονίκης.



Το Σάββατο 21 Μαρτίου το απόγευμα έφθασαν στην Αθήνα από Μάντσεστερ αλλά την ίδια ώρα ήταν η πτήση που είχαν βάλει για Ρόδο. Οπότε έμειναν στο ξενοδοχείο και έφυγαν την επόμενη ημέρα, Κυριακή το πρωί για Θεσσαλονίκη. Εκεί, όπως λέει ο συμπολίτης μας, έμειναν πέντε ώρες στο αεροδρόμιο, το οποίο όμως αυτή την εποχή είναι ένα εργοτάξιο και μάλιστα είχαν μαζέψει και σχεδόν όλες τις καρέκλες, ενώ από μία ώρα και μετά το κρύο ήταν τσουχτερό.

Στις 2:15 το απόγευμα ήταν η πτήση για Ρόδο όπου έφθασαν τελικά στις 3:30 μ.μ. Αναρωτιέται πάντως για το αν θα μπορούσε η Εταιρία να βάλει μία έξτρα πτήση Μάντσεστερ-Ρόδο-μια και υπήρχαν τριάντα-σαράντα άτομα που έρχονταν εδώ-ώστε να αποφύγουν όλη αυτή την ταλαιπωρία, ειδικά έχοντας μαζί τους ένα μωρό παιδί.

Ο προβληματισμός
Εννοείται, βέβαια, ότι, από την πρώτη στιγμή που έφθασαν στη Ρόδο, η οικογένεια βρίσκεται σε καραντίνα όπως υποχρεούται.

Ο προβληματισμός που θέτει ο συμπολίτης μας είναι ότι, φθάνοντας στο αεροδρόμιο, ειδικά της Αθήνας, δεν είδαν κάποια αρμόδια Αρχή, να τους καθοδηγήσει, ακόμα και να τους θερμομετρήσει κτλ., παρά μόνο κάποιοι πυροσβέστες μοίραζαν φυλλάδια. Έτσι, οι προληπτικές ενέργειες που έγιναν ήταν να φορούν προστατευτικά μέσα-τους έδιναν και γάντια στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ-όπως και ότι μέσα στο αεροπλάνο τους έδωσαν να συμπληρώσουν μία φόρμα με τα στοιχεία τους και τη Διεύθυνση κατοικίας τους σε περίπτωση που γίνει έλεγχος. Πάντως, μέχρι και χθες δεν τους έγινε κάποιος έλεγχος, σύμφωνα με τον ίδιο.

Επίσης, ο κ. Μιχαλάκης είδε ότι στο αεροδρόμιο της Ρόδου-αν και πριν από τη γενική απαγόρευση-βρίσκονταν συγγενείς και φίλοι για να παραλάβουν τους οικείους τους, αρκετοί φοιτητές, που είχαν γυρίσει από Αγγλία.

Η σύγκριση
Όπως είναι φυσικό, ευρισκόμενοι στο Μάντσεστερ, μετά την πρώτη εβδομάδα άρχισαν να ανησυχούν και δεν έβγαιναν έξω παρά μόνο για να πάνε σούπερ μάρκετ. Ζητήσαμε από τον κ. Μιχαλάκη να συγκρίνει τη ζωή εκεί και εδώ…τις ημέρες του κορωνοϊού. Όπως λέει, ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι τα σχολεία θα είναι κλειστά για τέσσερις μήνες, όπως και ότι μπαίνουν σε καραντίνα, για το ίδιο διάστημα, όσοι πολίτες είναι πάνω από 70 ετών.

Στην αρχή της κρίσης, ο Βρετανός πρωθυπουργός έδινε κάποιες συμβουλές στον πληθυσμό ωστόσο έχει άλλο τρόπο σκέψης, όπως λέει. Όπως είναι φυσικό, όμως, από ένα σημείο και μετά οι ίδιοι αισθάνονταν μία ανησυχία και μία ανασφάλεια γι’ αυτό και σταμάτησαν να βγαίνουν έξω. Μετά, οι ειδικοί παρότρυναν τον Βρετανό πρωθυπουργό να πάρει άμεσα μέτρα και τότε ξεκίνησαν να είναι πιο δραστικά. Άρα, δεν προξενεί εντύπωση ότι, το προηγούμενο διάστημα, ο κόσμος εκεί ήταν πιο «χαλαρός» απ’ ό,τι εδώ.

Επισημαίνει, ωστόσο, ότι στην Αγγλία το δημόσιο σύστημα υγείας είναι μία κουρδισμένη μηχανή και την ίδια στιγμή επειδή πολλαπλασιάζονται γρήγορα τα κρούσματα δεν θέλουν να πάθουν συμφόρηση τα νοσοκομεία γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός τους καλεί να μείνουν στο σπίτι. Το συμπέρασμα πάντως του συμπολίτη μας, έχοντας ζήσει την κρίση του κορωνοϊού και εδώ και εκεί είναι ότι στη χώρα μας τη χειριστήκαμε καλύτερα, ειδικά με τη γενική απαγόρευση γιατί έτσι καταπολεμάται καλύτερα ο ιός.

Μάλιστα, παρ’ όλο που δεν ανοίγει την επιχείρησή του η οποία, υπό κανονικές συνθήκες, τώρα θα βρισκόταν σε περίοδο προετοιμασίας για τη νέα σεζόν, είναι κατηγορηματικός λέγοντας ότι σαφώς και έρχεται πρώτα η υγεία. Ο κ. Μιχαλάκης προβλέπει ότι θα είναι μία δύσκολη χρονιά αλλά δεν εξαρτάται από εμάς. «Έστω και ανοίγει η σεζόν εδώ κάποια στιγμή, από πού θα έρθει ο κόσμος όταν όλοι είναι σε καραντίνα;», αναρωτιέται.

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη