Ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους δημότες Ρόδου

Ηλεκτρονικές υπηρεσίες  για τους δημότες Ρόδου

Ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους δημότες Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2151 ΦΟΡΕΣ

«Οχυρώνεται» με ταχείς ρυθμούς, το τελευταίο διάστημα, ο Δήμος της Ρόδου, όχι μόνο απέναντι στον κορωνοϊό αλλά αναπτύσσοντας όλες τις δυνατότητες που διαθέτει και του δίνει η Κεντρική Διοίκηση ώστε να εφαρμόζει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές με τους δημότες του και όχι μόνο.

Καταρχάς, εδώ και αρκετές ημέρες, αφότου ελήφθησαν τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης απέναντι στην «επέλαση» του κορωνοϊού, ο Δήμος, ως γνωστόν, έχει κλείσει για το κοινό. Αυτό σημαίνει ότι πλέον ο κόσμος δεν μπορεί να προσέρχεται για να εξυπηρετηθεί στο Δημαρχείο ή τα δημοτικά καταστήματα-ανάλογα έχουν εκδώσει σχετικές οδηγίες και τα Νομικά του Πρόσωπα.

Από τότε που αυστηροποιήθηκαν τα μέτρα προστασίας, ούτως ή άλλως η πλειοψηφία των συμπολιτών μας ακολούθησε τις οδηγίες και ελάχιστοι ήταν αυτοί που προσέρχονταν στο Δημαρχείο. Ωστόσο, πλέον, έχει κλείσει…κυριολεκτικά και η κεντρική πόρτα και τα πιστοποιητικά δίνονται στην είσοδο, και αυτά μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις.

«ΤΗΛΕΔΗΜΟΣ»
Εν τω μεταξύ από χθες «ανέβηκε» στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.rhodes.gr) η υπηρεσία «τηλεδήμος».

Πρόκειται στην ουσία για την παραπομπή όπου όταν εισέρχεται ο χρήστης του δίνει μία σειρά από δυνατότητες για έκδοση των πιο δημοφιλών πιστοποιητικών του ληξιαρχείου και του δημοτολογίου.

Η εφαρμογή αυτή θα είναι σε λειτουργία από την ερχόμενη Δευτέρα, ωστόσο ήδη έχει ξεκινήσει να υπάρχει ροή αφού κατατίθενται συνεχώς αιτήματα από τους πολίτες. Σημειώνεται ότι δίνεται και η δυνατότητα για ηλεκτρονικές πληρωμές προς τον Δήμο.

Αναφέρεται στο σχετικό σημείωμα: «Η πρωτοβουλία του Δημάρχου της Ρόδου και Προέδρου της Π.Ε.Δ. Κου Αντώνη Β. Καμπουράκη και η υλοποίηση της από τον Αντιδήμαρχο Διοικητικής Εξυπηρέτησης, ΚΕΠ, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Kο Ιωάννη Δ. Καμπούρη και τους συνεργάτες του, έφθασε σε πανελλήνια πρώτη εφαρμογή για τους πολίτες μας με την καινοτόμα ηλεκτρονική υπηρεσία «ΤΗΛΕΔΗΜΟΣ» (www.teledimos.gr) όπου έχουν την δυνατότητα να αιτηθούν πιστοποιητικά αλλά και να προβούν σε ηλεκτρονικές πληρωμές».

Οι πρώτες συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Διεύθυνση Πληροφορικής του Δήμου, στο πλαίσιο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ήδη έχει ετοιμάσει στο σύστημα με το οποίο θα δίνεται η δυνατότητα ώστε τα συλλογικά του όργανα να συνεδριάζουν με τηλεδιάσκεψη.

Σαφώς και πρόκειται για κάτι που γίνεται τώρα εξ ανάγκης λόγω του κορωνοϊού, ωστόσο μάλλον ήρθε για να μείνει αφού στο μέλλον αναμένεται να φανεί πολύ χρήσιμη.

Μάλιστα, εκτός του ότι τα μέλη των συλλογικών οργάνων θα μπορούν να συνεδριάζουν δίχως να βρίσκονται στον ίδιο χώρο, η εφαρμογή αυτή μπορεί να εγκατασταθεί και στα κινητά τους τηλέφωνα ώστε, για παράδειγμα, εάν θέλει ένας Αντιδήμαρχος θα μπορεί να συμμετάσχει όπου και αν βρίσκεται.

Οι πρώτες δοκιμαστικές συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη αναμένεται να γίνουν για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και την Οικονομική Επιτροπή ενώ ουσιαστικά η εφαρμογή θα γίνει, για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου της Ρόδου, με τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η οποία αναμένεται να γίνει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Τα ΚΕΠ
Εν τω μεταξύ, στον Δήμο ήρθε νέα εγκύκλιος από τον αρμόδιο Υφυπουργό σχετικά με τη λειτουργία των ΚΕΠ, η οποία μπαίνει σε ακόμα πιο αυστηρά πλαίσια καθώς ραντεβού θα γίνονται πλέον μόνο όταν τα έγγραφα που αιτούνται οι πολίτες είναι για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους και για προθεσμίες που εκπνέουν.

Τέλος, έτοιμα είναι να λειτουργήσουν, εννοείται μετά την άρση της καθολικής απαγόρευσης, τα καινούργια ΚΕΠ στη Λίνδο και την περιοχή του Άη-Γιάννη στην πόλη.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου