ΣΕΤΚΕ: Οδηγίες προς τα τουριστικά καταλύματα για επίδομα 800 ευρώ και μείωση ενοικίου

ΣΕΤΚΕ: Οδηγίες προς τα τουριστικά καταλύματα για επίδομα 800 ευρώ και μείωση ενοικίου

ΣΕΤΚΕ: Οδηγίες προς τα τουριστικά καταλύματα για επίδομα 800 ευρώ και μείωση ενοικίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 670 ΦΟΡΕΣ

Σε ενημερωτική ανακοίνωση που εξέδωσε η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος προς τα μέλη της, για το επίδομα των 800 ευρώ και τη μείωση του ενοικίου, αναφέρει τα εξής:

Σχετικά με το επίδομα των 800€ και τη μείωση ενοικίου, σας γνωστοποιούμε ότι τέθηκε σε λειτουργία εντός του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ η πλατφόρμα https://eservices.yeka.gr/(S(aebl5hyunmrg15pjgoxaw4ls))/login.aspx?ReturnUrl=%2f , στην οποία όλες οι επιχειρήσεις - εργοδότες που έκλεισαν βάσει κρατικής απόφασης ή που πλήττονται βάσει ΚΑΔ και απασχολούν προσωπικό, μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση προκειμένου στην συνέχεια να δηλώσουν τα στοιχεία της επιχείρησης τους και τους εργαζόμενους τους για να πάρουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Οι υπόχρεοι εργοδότες που καταθέτουν αιτήσεις στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ υποχρεούνται να γνωστοποιήσουν αυθημερόν την ανωτέρω υπεύθυνη δήλωση, εγγράφως ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, στους εργαζομένους τους.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν νέες αιτήσεις για τα 800 ευρώ, οι οποίες θα γίνουν σε άλλη πλατφόρμα, που δεν είναι ίδια με αυτή των εργοδοτών.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την πλατφόρμα https://supportemployees.yeka.gr/ η οποία δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη.

Σημειώνεται επίσης πως οι εργοδότες επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή έχουν χρονικό περιθώριο να υποβάλλουν την υπεύθυνη δήλωση μέχρι 31 Μαρτίου 2020 ενώ οι υπόλοιποι που πλήττονται βάσει ΚΑΔ θα μπορούν να υποβάλλουν μέχρι 20 Απριλίου 2020.

Στην ίδια πλατφόρμα https://eservices.yeka.gr/(S(aebl5hyunmrg15pjgoxaw4ls))/login.aspx?ReturnUrl=%2f του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ εισέρχονται και οι επιχειρήσεις – αυτοαπασχολούμενοι που δεν απασχολούν προσωπικό.

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τα βήματα συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης στην πλατφόρμα του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τους επιχειρηματίες μέλη σας να απευθυνθούν στους λογιστές των επιχειρήσεων τους.

Διαβάστε ακόμη

Αυξημένες κρατήσεις από την Ολλανδία και το Βέλγιο

Α. Βασιλικός: Θετικό πρόσημο θα έχει η εφετινή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα

Το top - 10 των ξένων αγορών για τον ελληνικό Τουρισμό

Όλγα Κεφαλογιάννη: Τουρισμός και Πολιτισμός καθορίζουν την Ελλάδα

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το υπ. Τουρισμού έχει για πρώτη φορά κονδύλια για να αναπτύξει την τουριστική προσφορά

Οι αεροπορικές στη μάχη της Ελλάδας

Έως και 20.000 Τούρκοι τουρίστες στα ελληνικά νησιά αυτή την εβδομάδα

Jobmatch: Πώς θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή για την κάλυψη των κενών θέσεων στον Τουρισμό