Εξορμήσεις της Χωροφυλακής Ρόδου για να εκλείψει ο θόρυβος

Εξορμήσεις της Χωροφυλακής Ρόδου για να εκλείψει ο θόρυβος

Εξορμήσεις της Χωροφυλακής Ρόδου για να εκλείψει ο θόρυβος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 224 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Παρασκευή 1 Απριλίου 1960 Αριθ. Φύλλου 2693

ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΤΟΥ κ. ΝΟΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 50 ΕΙΣΕΤΙ ΑΝΕΡΓΟΙ
Κατ’ ανακοίνωσιν του Γραφείου Ευρέσεως Εργασίας Ρόδου κατόπιν διαταγής του Νομάρχου Δωδεκανήσου κ. Ιωάννου, απεστάλησαν εις διαφόρους εκτάκτους Εργασίας 50 άνεργοι. Ούτοι θα εργασθούν επί 20ήμερον.

ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΘΕΝΤΕΣ
Κατ’ ανακοίνωσιν του Γραφείου Ευρέσεως Εργασίας Ρόδου κατά το παρελθόν δεκαπενθήμερον επεδοτήθησαν υπό του Ι.Κ.Α. 161 άνεργοι.

Ο κ. ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΗ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΙΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Χθες την μεσημβρίαν επεσκέφθη τον κ. Νομάρχην το Συμβούλιον της περιηγητικής Λέσχης και του ηυχήθη το «καλώς ωρίσατε». Επ’ ευκαιρία ο Νομάρχης εδήλωσεν ότι ενδιαφέρεται πολύ δια την ανάπτυξιν της φυσιολατρείας και ότι, ως και εις Χαλκίδα, θα υποβοηθήση όσον είναι δυνατόν τας επιδιώξεις της Περιηγητικής και την οργάνωσιν διαφόρων τουριστικών εκδηλώσεων.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΗ ΜΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
Κατά πληροφορίας εκ Καλύμνου, οι ησφαλισμένοι του Βορείου συγκροτήματος οι οποίοι υπάγονται εις την αρμοδιότητα του υποκαταστήματος ΙΚΑ Καλύμνου, παραπονούνται διότι, παρά τας εισυνειδήτους προσπαθείας του υπάρχοντος τριμελούς προσωπικού, δεν δύνανται να εξυπηρετηθούν. Σχετικώς τονίζεται ότι το υποκατάστημα ΙΚΑ Καλύμνου καλύπτει τας νήσους Καλύμνου, Λέρου και Πάτμου με σύνολον πληθυσμού 40.000. Κατόπιν αυτού ζητείται όπως το υποκατάστημα Καλύμνου ενισχυθή δι’ ετέρων 3-4 υπαλλήλων, δια ν’ ανταποκρίνεται εις τας ανάγκας.

ΕΙΣ 435 ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΕΙΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΝ
Κατ’ ανακοίνωσιν του Κέντρου Κοινωνικής Προνοίας κατά την διεξαχθείσαν προσφάτως απογραφήν των διαμενόντων εις τας νήσους Ρόδον, Κω, Κάλυμνον και Λέρον προσφύγων, προέκυψεν ότι ούτοι ανέρχονται εις 435.
Η απογραφή εγένετο δια την λήψιν μέτρων αποκαταστάσεως των προσφύγων.

ΕΙΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΒΗ Η ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ ΔΙΑ ΝΑ ΕΚΛΕΙΨΗ ΕΚ ΡΟΔΟΥ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ
Κατ’ ανακοίνωσιν της Ανωτέρας Διοικήσεως Χωροφυλακής Δωδεκανήσου σήμερον άνδρες της Χωροφυλακής θα διενεργήσουν έλεγχον επί των πάσης φύσεως πλανοδίων μικροπωλητών. Επίσης θα απαγορεύσουν την διαλάλησιν εμπορευμάτων υπ’ αυτών καθ’ όλην την διάρκειαν του 24ώρου κατά τρόπον ενοχλητικόν δια το κοινόν.
Εξ άλλου υπό ανδρών της Χωροφυλακής θα διενεργηθή αύριον έλεγχος επί των πάσης φύσεως κέντρων διασκεδάσεως δια την πιστήν τήρησιν των διατάξεων περί ανοίγματος και κλεισίματος της μη τοποθετήσεως εκτός αυτών μεγαφώνων, της μη χρησιμοποιήσεως μουσικής εις μεγάλην έντασιν κ.λπ.

ΣΥΝΕΛΕΓΗΣΑΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΣ ΠΡΟΒΟΛΗΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΝ
Ανεχώρησαν εκ Ρόδου μετά τριήμερον παραμονήν ενταύθα οι 4 δημοσιογράφοι απεσταλμένοι Δυτικογερμανικών οικονομικών εφημερίδων. Ούτοι επεσκέφθησαν τα διάφορα αξιοθέατα της πόλεως και της υπαίθρου, όπου έλαβον φωτογραφίας και εζήτησαν στοιχεία περί της τουριστικής κινήσεως από την Διευθύντριαν του Τοπικού Γραφείου Τουρισμού κ. Σισμάνη. Τα εν λόγω στοιχεία, ως ετόνισαν, θα χρησιμοποιηθούν δια την δημοσίευσιν ειδικών άρθρων περί Ρόδου, τα οποία ενδιαφέρουν ιδιαιτέρως τους Γερμανούς.

Ο ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΙΝ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ
Ως ανεκοινώθη η Α.Σ. Μητροπολίτης Καρπάθου-Κάσου κ. Απόστολος κατά την διάρκειαν της εις Αθήνας παραμονής του θα μελετήση μετά των αρμοδίων το θέμα του Αεροδρομίου Καρπάθου καθώς επίσης και του θέματος της τηλεπικοινωνίας της Επαρχίας του μετά της λοιπής χώρας.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Διεθνούς φήμης ορχήστρες στο "Θέρμαι"

Φλας στο παρελθόν, 1964: Αι εισπράξεις και πληρωμαί των ταμείων Δωδεκανήσου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καθιερούνται πινακίδες με τιμολόγιον εις τα ταξί

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Κοσμικόν γεγονός - σήμερον εγκαίνια του Ναϊτ Κλαμπ "Ιζαμπέλλα"

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Πώς είδε την Ρόδον ο κ. Υβ. Νταρτουά

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καταγγέλεται διώγμος εξαπελύθη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον θα αναχωρήσουν τα Σπογγαλιευτικά της Καλύμνου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Θα απονεμηθώσι έπαινοι εις τους οδηγούς και εισπράκτορας