Κορωνοϊός: Φαγητό για όσους έχουν ανάγκη στη Ρόδο

Κορωνοϊός: Φαγητό για όσους έχουν ανάγκη στη Ρόδο

Κορωνοϊός: Φαγητό για όσους έχουν ανάγκη στη Ρόδο

Λίζα Γ. Τσοπανάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 9511 ΦΟΡΕΣ

Μερίδες φαγητού, σούπες, παγωτά αλλά ακόμη και εθελοντικές υπηρεσίες σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη προσφέρουν ολοένα και περισσότεροι συντοπίτες μας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ατομικά ή σαν σύλλογοι, εστιατόρια, ακόμη και κατάστημα που πουλάει παγωτό, αποφάσισαν να βοηθήσουν όσο περνάει από το χέρι τους συμπολίτες μας που αυτές τις μέρες περνούν πιο δύσκολα από τους υπόλοιπους. Έτσι, ήδη τις τελευταίες μέρες έχουμε δει συμπολίτες μας να θέτουν εαυτόν στην υπηρεσία συνανθρώπων μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες προκειμένου να τους εξυπηρετήσουν από φαρμακεία και σούπερ μάρκετ, παραδίδοντάς τα σπίτι τους. Σύλλογοι όπως ο φιλανθρωπικός σύλλογος «Αγία Σοφία», τον οποίο έχει ιδρύσει η συμπολίτισσά μας κ. Σοφία Μανιά, μοίρασε χθες καρβέλια ψωμιού σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, τηρώντας βέβαια τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Ενώ, παραδείγματα προς μίμηση αποτελούν και το εστιατόριο «Το Μαρούλι» που βρίσκεται στην Παλιά Πόλη της Ρόδου και συγκεκριμένα στην Πλάτωνος, από προχθές τοποθετεί έξω από τον χώρο του συσκευασίες με φαγητό με την επιγραφή «πάρε ό,τι θέλεις», προσφέροντας μερίδες φαγητού σε συνανθρώπους μας που το χρειάζονται. Μάλιστα, μέσω της σελίδας του στο facebook, ζητάει να ενημερωθούν όλοι όσοι έχουν ανάγκη αυτές τις δύσκολες ημέρες.

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε, αναφέρει: «Αυτές τις δύσκολες μέρες βοηθάμε κι εμείς όποιον έχει ανάγκη. Γι' αυτόν το λόγο, κάθε μέρα θα υπάρχουν μερίδες φαγητού έξω από «το Μαρούλι» για τους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται. Παρακαλώ εάν γνωρίζετε και έρχεστε σε επαφή με οικογένειες και ανθρώπους οι οποίοι αντιμετωπίζουν αυτή τη δυσκολία ενημερώστε τους σε περίπτωση που δεν έχουν πρόσβαση στα μέσα δικτύωσης».

Στην ίδια φιλοσοφία ένας ακόμα συμπολίτης μας, ιδιοκτήτης του εστιατορίου "Piatakia" στη Γεωργίου Λέοντος, προσφέρει εδώ και λίγες μέρες «σούπες αλληλεγγύης» όπως χαρακτηριστικά τις ονομάζει, καθημερινά από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ μάλιστα πρόκειται να τις διαθέσει και σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη αλλά δεν μπορούν να μεταβούν εκεί, έχοντας μάλιστα μετατρέψει το εστιατόριο σε μια κουζίνα που θα προσφέρει σούπες για διανομή στο σπίτι.

Αντίστοιχα και η gelateria "Lick it" που βρίσκεται στα Κρητικά, με μια λιτή ανακοίνωση, θέλοντας να δώσει χαρά σε συμπολίτες μας που δυσκολεύονται να καλύψουν ακόμη και τις καθημερινές τους ανάγκες, παρέχει παγωτό δωρεάν, εφόσον στείλουν προσωπικό μήνυμα στη σελίδα τους στο facebook. Στη σχετική μάλιστα ανακοίνωση, σημειώνει χαρακτηριστικά:
«Λόγω της παρούσας κατάστασης, πολλοί είναι οι φίλοι που έχουν χάσει τις δουλειές τους και δυσκολεύονται να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Από την πλευρά μας, θέλοντας να σας δώσουμε λίγη χαρά σας προσφέρουμε φρέσκο ιταλικό παγωτό, φυσικά δωρεάν! Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας χωρίς ντροπή, στέλνοντάς μας προσωπικό μήνυμα.

Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση μόνο αν μείνουμε πραγματικά ενωμένοι θα καταφέρουμε να την ξεπεράσουμε».
Αποδεικνύοντας πως η ανθρωπιά εξακολουθεί να είναι ένα από τα προτερήματά μας ως λαός, ιδίως τις δύσκολες αυτές ημέρες, δεκάδες ακόμα είναι οι συμπολίτες μας που προσφέρουν και εκείνοι με τη σειρά τους όπως μπορούν, είτε τον ανήμπορο γείτονα που χρειάζεται βοήθεια, είτε προσφέροντας όπως μπορεί τις υπηρεσίες του σε ομάδες, συλλόγους και γνωστούς, κινητοποιώντας με τη σειρά του και άλλους συμπολίτες μας.

Διαβάστε ακόμη

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα