Πρόστιμο σε κολυμβητή από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Πρόστιμο σε κολυμβητή  από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Πρόστιμο σε κολυμβητή από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5398 ΦΟΡΕΣ

Παρά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η διαταγή της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας του Υ.ΝΑ.Ν.Π./Α.Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. περί απαγόρευσης της κολύμβησης και του υποβρύχιου ψαρέματος για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, εντούτοις οι οδηγίες τηρούνται κανονικά και χθες βεβαιώθηκε η πρώτη παράβαση!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», το πρώτο πρόστιμο των 150 ευρώ, στο πλαίσιο της διαταγής που έχει σταλεί, επιβλήθηκε χθες το πρωί, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, σε χειμερινό κολυμβητή ο οποίος, όπως κάθε μέρα, πήγε να κάνει το μπάνιο του.

Όπως είναι φυσικό το όλο θέμα έχει προκαλέσει την αντίδραση των κολυμβητών και ιδίως αυτών που εδώ και χρόνια ασκούνται με τον τρόπο αυτό, αλλά και των ερασιτεχνών ψαράδων καθώς με το καλαμίδι τους ξέφευγαν για λίγο από την καθημερινότητα.

Μάλιστα όπως τόνισαν ερασιτέχνες ψαράδες που επικοινώνησαν με τη «Ροδιακή», δεν μπορούν να αντιληφθούν τους λόγους για τους οποίους απαγορεύεται να ψαρεύουν αφού έτσι και αλλιώς συνήθως πηγαίνουν μόνοι τους και σε μέρη που δεν έχει κόσμο. Υπενθυμίζεται πως η σχετική διαταγή που έχει σταλεί στα κατά τόπους Λιμεναρχεία της χώρας και φυσικά και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, παρέχει οδηγίες με σκοπό την αντιμετώπιση θεμάτων που σχετίζονται με τον κορωνοϊό COVID-19, και την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του, στο πλαίσιο της εφαρμογής των: α) Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 20009/20-03-2020 Κ.Υ.Α. (Β’ 944) και β) Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 20036/22-03-2020 Κ.Υ.Α. (Β’ 986).

Σύμφωνα με αυτές:
• Δραστηριότητες όπως λήψη θαλάσσιου λουτρού, χρήση ιδιωτικών θαλασσίων μέσων αναψυχής και υποβρύχια αλιεία δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου πρώτου της Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 20036/22-03-2020 Κ.Υ.Α. (Β’ 986) και ως εκ τούτου ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ για το χρονικό διάστημα από 23-03-2020 και ώρα 06:00 έως και 06-04-2020 και ώρα 06:00.

• Επιπλέον, υπενθυμίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας κάθε τύπου πλοίων και σκαφών καθώς και του απόπλου και του κατάπλου ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και επαγγελματικών τουριστικών πλοίων ανεξαρτήτως σημαίας από 21-03-2020 και ώρα 23:59 και έως 21-04-2020 και ώρα 06:00, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα της Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 20009/20-03-2020 Κ.Υ.Α. (Β’ 944), με τα ειδικότερα σε αυτή οριζόμενα, σε συνδυασμό με την Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 20036/22-03-2020 Κ.Υ.Α. (Β’986).
• Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα μέτρα επιβάλλονται οι ποινικές και διοικητικές κυρώσεις που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία περιορισμού κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Ιδιωτικά σκάφη
για τη μεταφορά ασθενών

Στο μεταξύ μετά από νέα διαταγή από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ζητούνται ιδιοκτήτες ιδιωτικών σκαφών της περιοχής μας προκειμένου οικειοθελώς και εφόσον παραστεί ανάγκη να μεταφέρουν ασθενείς με κορωνοϊό έχοντας φυσικά λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Η μεταφορά αυτή θα γίνει επ’ αμοιβή και όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να το δηλώσουν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου για το θέμα έχει ως εξής:

«Κατόπιν σχετικής διαταγής από Υ.ΝΑ.Ν.Π./Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που αφορά την αντιμετώπιση θεμάτων που σχετίζονται με τον κορωνοϊό COVID-19, και την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του, παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σκαφών περιοχής δικαιοδοσίας μας που προσφέρονται οικειοθελώς να μεταφέρουν ασθενείς νοσούντες από κορωνοϊό COVID – 19 επ’ αμοιβή και με λήψη ενδεικνυόμενων μέτρων ασφαλείας, να επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία μας το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 02-04-2020 και ώρα 09:00. Τηλ. επικοινωνίας: 22410-28666».

Διαβάστε ακόμη

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα