Λύση από τον Δήμο Ρόδου αναμένουν οι καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς

Λύση από τον Δήμο Ρόδου αναμένουν οι καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς

Λύση από τον Δήμο Ρόδου αναμένουν οι καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1468 ΦΟΡΕΣ

Την εμπιστοσύνη των καταστηματαρχών της Νέας Αγοράς στη Δημοτική Αρχή ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να δοθεί διέξοδος στο πρόβλημα που ανέκυψε και να ευνοηθούν και εκείνοι από το μέτρο της μείωσης των μισθωμάτων επειδή βρίσκονται σε ειδικό καθεστώς, εκφράζει ο Πρόεδρος της Ένωσης δημοτικών καταστημάτων, κ. Παναγιώτης Κατσιδώνης.

Ως γνωστόν, προχθές, μετά από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και του δημοτικού συμβουλίου, η Δημοτική Αρχή ανακοίνωσε μία πρώτη δέσμη μέτρων στήριξης της τοπικής κοινωνίας, εξειδικεύοντας την Πράξη Νομικού Περιεχομένου που εξέδωσε η κυβέρνηση και προσαρμόζοντάς την στα τοπικά μας πράγματα.

Και αυτοί οι καταστηματάρχες, δηλαδή της Νέας Αγοράς, της παλαιάς Λαχαναγοράς και του Νεωρίου, θα τύχουν βεβαίως των ελαφρύνσεων αυτών, όπως η μείωση των τελών κτλ.

Ωστόσο, το πρόβλημα που έχει ανακύψει είναι ότι οι καταστηματάρχες αυτοί, 58 τον αριθμό, νομικά δεν καταβάλουν μίσθωμα αλλά αποζημίωση χρήσης, οπότε βάσει των προϋποθέσεων που θέτει η κυβέρνηση δεν μπορούν να τύχουν του ευνοϊκού μέτρου της μείωσης κατά 40% των ενοικίων που ούτως ή άλλως καταβάλουν.

Ο κ. Κατσιδώνης ήδη έχει συζητήσει το θέμα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Τηλέμαχο Καμπούρη ώστε να βρεθεί μία λύση. Μάλιστα, όπως λέει στη «Ρ» ο ιδιος, χαρακτηριστικό είναι ότι όταν μπαίνουν στο σύστημα για να κάνουν την αίτηση τους «πετάει έξω» αφού δεν έχουν ενεργό συμβόλαιο.

Στη συνέχεια, εκφράζει την ικανοποίησή τους για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να συνταχθεί υπόμνημα από τη νομική υπηρεσία με το οποίο θα ζητάει να γίνει νομοθετική ρύθμιση για την περίπτωσή τους και θα σταλεί στα αρμόδια Υπουργεία.

Τέλος, ο κ. Κατσιδώνης δεν παραλείπει να αναφέρει ότι, πριν από την εκδήλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, είχαν άριστη επικοινωνία με τη Δημοτική Αρχή για τα ζητήματα που τους απασχολούν και κυρίως για την ανανέωση των συμβολαίων τους, από τη στιγμή που και οι ίδιοι είναι σωστοί στις υποχρεώσεις τους, ωστόσο μετά ξεκίνησε η κρίση αυτή και όπως είναι φυσικό «πάγωσαν» όλα.

Βέβαια, είναι κατανοητό ότι και οι καταστηματάρχες αυτοί θα τύχουν όλων των υπόλοιπων ελαφρύνσεων που ανακοινώθηκαν από την Κεντρική Διοίκηση αλλά και από τον Δήμο.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου