«Μείναμε σπίτι» με τη «ΡΟΔΙΑΚΗ» μας

«Μείναμε σπίτι» με τη «ΡΟΔΙΑΚΗ» μας

«Μείναμε σπίτι» με τη «ΡΟΔΙΑΚΗ» μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 35795 ΦΟΡΕΣ

«Απογειώθηκε» η αναγνωσιμότητα «σπάζοντας» κάθε προηγούμενο ρεκόρ

Ένα τεράστιο ευχαριστώ, οφείλει να εκφράσει «Η ΡΟΔΙΑΚΗ» στις εκατοντάδες χιλιάδες των αναγνωστών της από όλο τον κόσμο, που τον μήνα Μάρτιο, κατάφεραν να «απογειώσουν» την επισκεψιμότητα στη διαδικτυακή μας ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το Google Analytics για το μήνα Μάρτιο, οι αναγνώστες μας κατέγραψαν ένα νέο ισχυρότατο ρεκόρ για τη «ΡΟΔΙΑΚΗ» μας, το οποίο ξεπερνά κάθε προσδοκία:
4.553.329 προβολές σελίδας
και 422.726 μοναδικοί επισκέπτες.


Οι δύο αυτοί αριθμοί, αποτελούν «εντολή» των αναγνωστών μας προς όλους εμάς (δημοσιογράφους, τεχνικό, διοικητικό προσωπικό και ιδιοκτήτες) της εφημερίδας μας, να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ακόμα πιο δυνατά, στον τομέα της υπεύθυνης ενημέρωσης.

Live όλες οι εξελίξεις για την πανδημία
Για τον μήνα Μάρτιο, επειδή η πανδημία του κορωνοϊού ήταν αυτή που κυριάρχησε ως θέμα σε διεθνές, εθνικό αλλά και τοπικό επίπεδο, «Η ΡΟΔΙΑΚΗ» με τους εξειδικευμένους τεχνικούς του διαδικτύου και του δημιουργικού της τμήματος, ολοκλήρωσε και έθεσε σε εφαρμογή, ένα ειδικό «μικρο-site» με ειδικό μπάνερ στην κεντρική μας σελίδα, όπου εκεί μπορούν οι χιλιάδες αναγνώστες μας να ενημερωθούν έγκυρα και έγκαιρα για όλες τις εξελίξεις αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα.


Περήφανοι για το αποτέλεσμα
Πιο συγκεκριμένα, το RODIAKI.GR βρίσκεται σήμερα στην 686η θέση σε όλη τη χώρα, με διαφορά τουλάχιστον 1.200 θέσεων στην πανελλήνια κατάταξη των ενημερωτικών sites από τις υπόλοιπες ενημερωτικές σελίδες στη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα!


Αυτό μπορεί να το διαπιστώσουν όλοι οι αναγνώστες μας, μπαίνοντας στη συγκεκριμένη σελίδα (similarweb.com) που καταγράφει την κατάταξη των μέσων ενημέρωσης και των ιστοσελίδων γενικά.
Πρόκειται για τη μηχανή συλλογής δεδομένων, η οποία δημοσιεύει κάθε μήνα την κατάταξη των ενημερωτικών και μη sites, σε ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και την οποία χρησιμοποιούν οι περισσότεροι από τους επίσημους φορείς του ελληνικού κράτους ως «εργαλείο» (π.χ. τα υπουργεία για κατανομή διαφήμισης κ.λπ.).


Αντίθετα με άλλες παρόμοιες μηχανές, δεν χρειάζεται (για την ώρα τουλάχιστον) κάποιος ιδιοκτήτης ιστοσελίδας να είναι συνδρομητής επί πληρωμή για να «ανεβαίνει» θέσεις στην κατάταξη, καθώς σε εκείνες τις περιπτώσεις χρησιμοποιείται το γνωστό κόλπο της απευθείας καταγραφής επισκεψιμότητας (για εκείνους που είναι συνδρομητές) και της κατά προσέγγιση μέτρησης των αναγνωστών (για εκείνους που δεν είναι συνδρομητές), δημιουργώντας έτσι μια κατάταξη πολλών «ταχυτήτων», χωρίς αξιοπιστία!

Η αμφίδρομη σχέση με τους αναγνώστες μας
Εξαιρετικά σημαντική είναι και η άμεση και συχνή επικοινωνία που υπάρχει ανάμεσα στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» και στους αναγνώστες της, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Η εφημερίδα μας έχει περισσότερους από 80.000 ακολούθους (σε facebook, twitter, instagram), γεγονός που δείχνει τους ισχυρούς και άρρηκτους δεσμούς με την τοπική κοινωνία, στο πεδίο των νέων μορφών επικοινωνίας.

Πλέον μέσω του rodiaki.gr οι πιστοί αναγνώστες μας έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν έγκαιρα και έγκυρα καθετί που συμβαίνει στον τόπο τους, σε κάθε γωνιά της Δωδεκανήσου, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε χώρα της υφηλίου που υπάρχει το ελληνικό στοιχείο.

«Η ΡΟΔΙΑΚΗ» διαβάζεται σε ολόκληρο τον κόσμο
Είναι αξιοσημείωτο ότι μέσα στο 2019 την ηλεκτρονική μας σελίδα επισκέφθηκαν αναγνώστες από 196 χώρες του κόσμου με σημαντικότερες τις εξής: Αμερική, Γερμανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Κύπρος, Αυστραλία, Νορβηγία, Σουηδία, Ολλανδία, Ιταλία, Περού, Βέλγιο, Φινλανδία, Καναδά και Ελβετία. Για το τι συμβαίνει στον τόπο τους ενημερώνονται ακόμαι και αναγνώστες από χώρες της Λατινικής Αμερικής όπως η Αργεντική και η Βραζιλία και της Αφρικής και της Ασίας, όπως το Μαρόκο, η Ιορδανία, η Λιβύη, το Καμερούν, η Νιγηρία, η Σιγκαπούρη, η Ταϊλάνδη, η Νότια Κορέα, οι Φιλιππίνες, η Κίνα, η Ιαπωνία και το Κατάρ.

Μία ακόμα καινοτομία για τον τοπικό Τύπο
Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι μέσα στις επόμενες μέρες, «Η ΡΟΔΙΑΚΗ» πρόκειται να προχωρήσει σε μια ακόμα καινοτομία:
Θα υπάρχει άμεση δυνατότητα συνδρομητικής απόκτησης της καθημερινής μας έκδοσης και ηλεκτρονικά πλέον για όσους από τους αναγνώστες μας το επιλέξουν.

Η επιλογή αυτή θα αφορά:
• Είτε κατά ημέρα
• Είτε κατά μήνα
• Είτε ετησίως.
Το αντίστοιχο κόστος, θα μπορεί να καταβάλλεται άμεσα μέσω τραπεζικού λογαριασμού με υπεραπλουστευμένη διαδικασία για όποιον το επιθυμεί.


Το γεγονός αυτό θα τους επιτρέψει να διαβάζουν ολόκληρη τη «ΡΟΔΙΑΚΗ» (μαζί με τις μικρές μας αγγελίες) από τις 6 τα ξημερώματα καθημερινά.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο