Ποινικές διώξεις σε βάρος τεσσάρων Σομαλών για τα επεισόδια στα Σφαγεία

Ποινικές διώξεις σε βάρος τεσσάρων Σομαλών για τα επεισόδια στα Σφαγεία

Ποινικές διώξεις σε βάρος τεσσάρων Σομαλών για τα επεισόδια στα Σφαγεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 929 ΦΟΡΕΣ

Ποινικές διώξεις για συμπλοκή και επικίνδυνη σωματική βλάβη ασκήθηκε από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου σε βάρος τεσσάρων αλλοδαπών από τη Σομαλία για το επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (1η Απριλίου) στην περιοχή των παλιών Σφαγείων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός Παλαιστίνιου.

Οι συλλήψεις των Σομαλών προέκυψαν μετά τη διεξοδική έρευνα που έκαναν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ρόδου.
Έτσι χθες το πρωί οι τέσσερις αλλοδαποί προσήχθησαν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα και τους ασκήθηκαν οι διώξεις σε βάρος τους, ενώ ορίστηκε ρητή δικάσιμος για την εκδίκαση της υπόθεσής τους.

Αμέσως μετά όλοι οι Σομαλοί αφέθηκαν ελεύθεροι, πλην ενός για τον οποίο συνεχίστηκε η κράτηση καθώς όπως διαπιστώθηκε δεν έφερε τα νόμιμα έγγραφα για την παραμονή του στη χώρα μας.
Όπως είναι γνωστό, τα επεισόδια ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί (της Τετάρτης 1ης Απριλίου 2020) μεταξύ ομάδας Σομαλών που βρίσκονται στην περιοχή των Σφαγείων και ομάδας Παλαιστίνιων που συνεπλάκησαν μεταξύ τους, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματίες.

Ο καβγάς όμως άναψε για τα καλά όμως λίγο μετά τις 9 το βράδυ, όταν με ξύλα και καδρόνια οι δύο ομάδες άρχισαν και πάλι να διαπληκτίζονται και να χτυπιούνται.
Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν στο πρόσωπο και σε άλλα σημεία του σώματός τους, πάνω από 10 άτομα. Οι 6 από αυτούς που ήταν πιο σοβαρά, μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Ρόδου. Στο σημείο μετέβη ισχυρή αστυνομική δύναμη. Στη συνέχεια, προσήχθησαν συνολικά στην Ασφάλεια 8 άτομα. Πρόκειται για 5 Σομαλούς, 2 Παλαιστίνιους κι έναν Ιρακινό. Ο ένας από τους Σομαλούς ήταν αυτός που διαπιστώθηκε ότι στερούνταν και των βασικών εγγράφων για την παραμονή του στη χώρα μας.

Στο νοσοκομείο πάντως, παρέμεινε ένας Παλαιστίνιος νοσηλευόμενος, καθώς φέρει μετωπικό κάταγμα και υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες Σομαλοί αναγνωρίστηκαν από τον Παλαιστίνιο ως τα άτομα που συμμετείχαν στη συμπλοκή.
Η συνέχεια θα δοθεί στο αρμόδιο δικαστήριο.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου