Περί …κορωνοϊού το ανάγνωσμα…

Περί …κορωνοϊού το ανάγνωσμα…

Περί …κορωνοϊού το ανάγνωσμα…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 174 ΦΟΡΕΣ

Έχει γίνει καθημερινό μας βίωμα, να συζητάμε για τον κορωνοϊό και όπως φαίνεται δεν θα μπορέσουμε να το αποφύγουμε για κάμποσο ακόμα χρονικό διάστημα. Το πόσο, το ξέρουν οι ειδικοί και αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις.

Έχω την αίσθηση ότι το χειρότερο απ’ όλα μετά από την καραντίνα, δεν θα είναι ο ίδιος ο ιός αλλά οι παρενέργειες που θα έχει επιφέρει. Το ποδόσφαιρο δεν θα είναι βέβαια έξω από αυτό. Πολύ φοβάμαι ότι μετά από όλη αυτή την ιστορία κανείς δεν θα έχει όρεξη -το πρώτο διάστημα τουλάχιστον- να μπει μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και να παίξει ποδόσφαιρο. Τουλάχιστον στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα που δεν έχουμε να κάνουμε με επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που θα «πρέπει» να κάνουν τη δουλειά τους από την οποία αμείβονται και ζουν.

Οι παίκτες θα πρέπει να λύσουν πρώτα άλλα ζητήματα που θα έχουν να κάνουν με τις δουλειές τους αλλά και …τα ψυχολογικά τους και μετά να σκεφθούν το πώς θα κάνουν προπόνηση και θα αγωνιστούν. Αλλά και ρεαλιστικά μιλώντας, ο κορωνοϊός δεν είναι κάτι που θα τελειώσει έτσι εύκολα και θα βγει από τη ζωή μας με το …πάτημα ενός κουμπιού. Αυτό είναι κάτι που το έχουμε εμπεδώσει πολύ καλά. Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Θα χρειαστεί χρόνος.

Αυτό σημαίνει ότι αν ας πούμε λήξει η καραντίνα μέσα στον Μάιο (υποθετικά πάντα), οι ομάδες δεν θα μπορούν αυτόματα να επιστρέψουν στις προπονήσεις. Πώς θα γίνει δηλαδή, θα πηγαίνουν με μάσκες και γάντια οι παίκτες να κάνουν προπόνηση;

Θα χρειαστεί να περάσουν αρκετές ημέρες. Άρα θα …πιάσουμε καλοκαίρι. Πώς άραγε θα καταστεί εφικτό να συνεχίσουμε να παίζουμε (αναφέρομαι στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα); Όλοι αντιλαμβανόμαστε πως αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί καθόλου εφικτό.

Ακόμα λοιπόν και αν τα περιοριστικά μέτρα αρθούν μέσα στον Μάιο (κάτι που φαντάζει ως το πιο αισιόδοξο σενάριο, για νωρίτερα δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες), δεν γίνεται να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα. Πόσω μάλλον αν τα μέτρα αυτά φθάσουν ως τον Ιούνιο.

Από την άλλη, οι υπεύθυνοι του ποδοσφαίρου σε καμία περίπτωση δεν σκέφτονται να «ακυρώσουν» τη χρονιά, να βάλουν …παύλες και τέτοια που ακούγονται. Αυτό θα είναι κάτι που θα θεωρηθεί σκάνδαλο πρώτου μεγέθους και θα υπάρξει μεγάλη κατακραυγή.

Ρεαλιστικά λοιπόν, το σενάριο που συγκεντρώνει τις περισσότερος πιθανότητες είναι να έχουμε αγώνες-μπαράζ μεταξύ των ομάδων που έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον, προκειμένου να υπάρξει η λιγότερη δυνατή αδικία. Και τα παιχνίδια αυτά δεν αποκλείεται να γίνουν πριν την έναρξη της επόμενης σεζόν.

Στις ημέρες του …κορωνοϊού και των όσων πρωτόγνωρων ζούμε, είναι προφανές ότι αποτελεί την ιδανικότερη λύση.

Δραγάτης Δημήτρης

Διαβάστε ακόμη

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Με νίκη αγκαλιάζουμε την παραμονή μας»

Νέο ρεκόρ συμμετοχών από το εξωτερικό για τον Μαραθώνιο Ρόδου!

ΕΠΣΔ: Το νέο πρόγραμμα στο τοπικό πρωτάθλημα

Ηρακλής Λάρδου-Ποσειδών Καρπάθου: «Καμπάνες» από τη ΔΕΑΒ!

Νίκες στην Καλαμάτα για τα αναπτυξιακά τμήματα πόλο των «Πιγκουίνων»

Ασπίδα Σαλάκου: «Ο σύλλογός μας σταματάει κάθε δραστηριότητα»

Αρκετοί αγώνες βόλεϊ σε Ρόδο και Κω

Περισσότεροι από 3.700 δρομείς στον Μαραθώνιο Ρόδου!