Επιστολή της συνομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων στον υπουργό Τουρισμού

Επιστολή της συνομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων  στον υπουργό Τουρισμού

Επιστολή της συνομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων στον υπουργό Τουρισμού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1326 ΦΟΡΕΣ

Ζητούν άμεση στήριξη για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους

Την άμεση στήριξη της πολιτείας, προκειμένου να καλύψουν πάγιες βασικές ανάγκες τους και να μη βρεθούν εκτεθειμένοι έναντι των πελατών τους, ζητά με επιστολή του στον υπουργό Τουρισμού, η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος.

Στην επιστολή που υπογράφεται από τον πρόεδρο κο Παναγιώτη Τοκούζη και τον Γενικό Γραμματέα κο Δημήτρη Ευθυμίου, αναφέρεται συγκεκριμένα:
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε οι επιπτώσεις της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 είναι εμφανείς στην ελληνική οικονομία.

Όπως όλος ο επιχειρηματικός κόσμος έτσι και ο τομέας ο δικός μας, της τουριστικής διαμονής, έχει υποστεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα τόσο από την κρατική απόφαση για την αναστολή λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων, όσο και από τις αλλεπάλληλες ακυρώσεις κρατήσεων που δεχόμαστε καθημερινά.
Πέραν των ανωτέρω, το τελευταίο διάστημα έχει προκύψει μια έντονη ανησυχία στους επιχειρηματίες του κλάδου μας σχετικά με τις ακυρώσεις των κρατήσεων, οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί με τον όρο της «μη επιστρέψιμης τιμής», καθότι οι πελάτες απαιτούν την επιστροφή των αντίστοιχων ποσών.

Είναι απολύτως λογικό οι επιχειρηματίες να επιστρέψουν στους πελάτες τους τα ποσά των κρατήσεων αυτών στο ακέραιό τους, προστατεύοντας έτσι το ελληνικό τουριστικό προϊόν.
Κατανοούμε ότι όπως και εμείς έτσι και οι επισκέπτες μας βρίσκονται σε δυσμενή θέση και θα πρέπει να τηρήσουμε μια πιο ευέλικτη πολιτική ακυρώσεων, διατηρώντας έτσι την επαφή μαζί τους, τν φήμη του προορισμού μας αλλά και του καταλύματός μας.

Πολλοί όμως επιχειρηματίες, οι οποίοι προετοιμάζοντας την επιχείρησή τους για τη νέα τουριστική περίοδο είχαν προβεί σε οικονομικά ανοίγματα και λόγω έλλειψης ρευστότητας πλέον, δεν μπορούν να ανταποκριθούν όχι μόνο στο αίτημα αυτό των πελατών τους αλλά ούτε στα πάγια έξοδά τους.

Κατόπιν των ανωτέρω, προτείνουμε το Υπουργείο Τουρισμού με απόφασή του να δίνει τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων, οι οποίοι αδυνατούν να επιστρέψουν τα ποσά των κρατήσεων με τον όρο της «μη επιστρέψιμης τιμής», οι κρατήσεις αυτές να πραγματοποιηθούν, ανεξαρτήτως περιόδου, μέσα στο έτος 2020 ή στο έτος 2021, χορηγώντας στους πελάτες τους κάποιο δελτίο (Voucher).

Προτείνουμε την εφαρμογή αυτής της εναλλακτικής λύσης μέσω του Υπουργείου Τουρισμού προκειμένου το θέμα αυτό να τύχει κοινής αντιμετώπισης από το σύνολοτων επιχειρηματιών του κλάδου μας».

Διαβάστε ακόμη

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους

M. Kόνσολας: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρέπει να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για τη Ρόδο και την Κω

Ακυρώνεται η εκλογή του Βάιου Καλοπήτα με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια