Συμβαίνει τώρα: Μεγάλη φωτιά στην Παστίδα

Συμβαίνει τώρα: Μεγάλη φωτιά στην Παστίδα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 43136 ΦΟΡΕΣ

Τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τη 1:30 τα ξημερώματα

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα στην πυροσβεστική υπηρεσία της Ρόδου εξαιτίας φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή της Παστίδας.

Στο σημείο κατευθύνονται πολλά οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρόδου ενώ έχουν ειδοποιηθεί όλες οι συναρμόδιες αρχές.

Αυτό που ανησυχεί τους αρμόδιους της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρόδου, είναι ότι στο νησί αυτή την ώρα επικρατούν ισχυροί άνεμοι, τουλάχιστον 9 μποφόρ.

Ώρα 00:42

Μάχη με τις φλόγες δίνουν αυτή την ώρα δεκάδες πυροσβέστες, εθελοντές και ιδιώτες που έφθασαν στο σημείο, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα έχουν τεθεί η αστυνομία και οι δυνάμεις της 95 ΑΔΤΕ έτσι ώστε να συνδράμουν από την πλευρά τους αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Το μέτωπο της φωτιάς πάντως, βοηθούμενο από τους ισχυρούς ανέμους, εξακολουθεί να αποτεφρώνει ότι βρίσκει στο πέρασμα του.

Ώρα 1:19

Στο σημείο βρίσκονται αυτή την ώρα μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου αλλά και ιδιώτες με βαρέου τύπου μηχανήματα, τα οποία ανοίγουν ζώνες ασφαλείας περιμετρικά του μετώπου της πυρκαγιάς, έτσι ώστε να το αποκόψουν.
Μεγάλη δύναμη της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, η ΕΘΟΑΚ Σαλάκου, άλλοι ιδιώτες και ομάδες εθελοντών, βοηθούν επίσης το έργο των πυροσβεστών, για να μπορέσουν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά και να μην επεκταθεί.

Ώρα 1:39

Μετά την συντονισμένη επιχείρηση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρόδου και των υπολοίπων εθελοντών που έσπευσαν στο σημείο, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, λίγο μετά τη 1 και μισή τα ξημερώματα.
Όπως διευκρίνισαν μιλώντας πριν από λίγο στη ΡΟΔΙΑΚΗ, στελέχη της υπηρεσίας, κανείς δεν πρέπει να εφησυχάζει αφού ακόμα και μια σπίθα να παραμείνει είναι βέβαια ότι θα υπάρξει αναζωπύρωση.
Οι ισχυρές δασοπυροσβεστικές ομάδες θα παραμένουν στο σημείο πάντως, όσο χρειαστεί και κυρίως για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσουν οι ισχυρότατοι άνεμοι που πνέουν στο νησί μας.

Ώρα 2:17

Λίγο μετά τις 2 υπήρξε πλήρης κατάσβεση της φωτιάς. Στο σημείο όμως παρέμειναν ισχυρές δυνάμεις της ΠΥΡ, εθελοντές και βαρέου τύπου μηχανήματα για την περίπτωση που υπάρξουν αναζωπυρώσεις. Με το πρώτο φως της ημέρας, οι αξιωματικί του ανακριτικού τμήματος της Π.Υ Ρόδου, θα ξεκινήσουν έρευνα για να διαπιστωθεί πως ξεκίνησε η συγκεκριμένη αυτή πυρκαγιά, η οποία προκάλεσε έντονη ανησυχία στους κατοίκους σε ολόκληρο το νησί μας.

Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Καμπουράκης και ο αντιδήμαρχος κ. Φλοσκάκης που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της φωτιάς
Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Καμπουράκης και ο αντιδήμαρχος κ. Φλοσκάκης που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της φωτιάς

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου