Στρατιωτικό αυτοκίνητο έπεσε σε βαθιά χαράδρα στη Ρόδο

Στρατιωτικό αυτοκίνητο έπεσε σε βαθιά χαράδρα στη Ρόδο

Στρατιωτικό αυτοκίνητο έπεσε σε βαθιά χαράδρα στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 338 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Πέμπτη 7 Απριλίου 1960 Αριθ. Φύλλου 2698

ΑΝΕΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΩΘΗ ΕΝΙΑΙΟΝ ΣΧΕΔΙΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ
Ανεχώρησαν χθες την πρωίαν εις Αθήνας ο Διευθυντής Γεωργίας Δωδεκανήσου κ. Σωτηρίου και άπαντες οι γεωπόνοι γεωργικών εφαρμογών της περιφέρειας, προκειμένου να μετάσχουν της αρχομένης αύριον συσκέψεως γεωπόνων της 1ης και 10ης Περιφερείας. Σκοπός της εν λόγω συσκέψεως είναι η ανταλλαγή απόψεων εν σχέσει προς τη γεωργικήν πρόοδον και η κατάστρωσις ενιαίου προγράμματος δια την περαιτέρω αντιμετώπισιν διαφόρων ζητημάτων.

ΠΥΡΚΑΪΑ ΑΠΟ ΣΠΙΝΘΗΡΑ ΚΑΝΔΗΛΙΟΥ ΕΣΗΜΕΙΩΘΗ ΕΙΣ ΟΙΚΙΑΝ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ
Χθες την 6:20 π.μ. εξερράγη πυρκαϊά εις την επί της οδού Θεμιστοκλέους Σοφούλη, οικίαν του Ι. Αρβανίτου, προελθούσα από σπινθήρα κανδηλίου. Πάραυτα προσέτρεξαν γείτονες και ολίγον μετά η Πυροσβεστική Υπηρεσία και κατέσβεσαν το πυρ. Αι ζημίαι υπολογίζονται εις 2.500 δραχμάς.

ΚΕΝΤΡΟΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΙΔΡΥΘΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΩ
ΚΩΣ. Κέντρον βελτιώσεως της κτηνοτροφίας πρόκειται να ιδρυθή συντόμως εις την νήσον μας, συμφώνως προς πληροφορίας εκ των ενταύθα αρμοδίων υπηρεσιών. Η ανάγκης λειτουργίας του εν λόγω κέντρου διεπιστώθη προ καιρού όταν είχε επισκεφθή την Κω ο Διευθυντής Γεωργίας Δωδεκανήσου κ. Σωτηρίου η σχετική δε απόφασις ελήφθη εις το πλαίσιο του προγράμματος δια την ανάπτυξιν της κτηνοτροφίας εις την περιφέρειαν.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΝ ΚΑΤΕΠΕΣΕΝ ΕΝΤΟΣ ΒΑΘΕΙΑΣ ΧΑΡΑΔΡΑΣ ΑΝΕΥ ΘΥΜΑΤΩΝ
Προχθές την 4ην απογευματινήν στρατιωτικόν αυτοκίνητον τύπου «Ντόυτς» οδηγούμενον υπό του λοχίου Μαρτίνου Κ. επί της δημοσίας οδού Ρόδου - Κοσκινού, λόγω αδεξίου χειρισμού κατέπεσε εντός χαράδρας ύψους 15 μέτρων επτακόσια μέτρα έξωθι της Κοινότητος Κοσκινού. Εκ της πτώσεως, ετραυματίσθη ελαφρώς είς λοχίας της ΕΣΑ, ο οδηγός δε και έτερος στρατιώτης, όστις επέβαινε ουδέν έπαθον.

ΠΟΙΑ ΕΡΓΑ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ο ΕΔΥΡ ΚΑΤΑ ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΕΤΟΣ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Υπεβλήθη προς την Νομαρχίαν ο Προϋπολογισμός του ΕΔΥΡ δια το 1960, εμφανίζων έσοδα 4.526.831 δρχ. και έξοδα 4.469.701 δρχ. Το πρόγραμμα έργων του ΕΔΥΡ περιλαμβάνει συμπλήρωσιν της επεκτάσεως του δικτύου, δαπάνης 500.000 δρχ., ανόρυξιν 5 γεωτρήσεων δαπάνης 300.000, κατασκευήν 2 υδατοδεξαμενών δαπάνης 930.000, κατασκευήν 5 αντλιοστασίων δαπάνης 870.000 δρχ. (εις Σγουρού, Κανατμάτ, Κιζίλ Τεπέ και Αγ. Ιωάννην) και προμήθειαν καταβρεκτήρος.

ΖΩΗΡΟΤΑΤΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΙΣ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΟΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ
Την πρωίαν χθες κατέπλευσαν εις τα ροδιακά ύδατα τα τουριστικά ατμόπλοια «Αιγαίον», «Φίλιππος» και «Σεμίραμις» με υπερπεντακόσιους ξένους περιηγητάς, οι οποίοι επεσκέφθησαν τα αξιοθέατα της πόλεως και της υπαίθρου.
Σήμερον επίσης αναμένονται να καταπλεύσουν τα τουριστικά σκάφη «Γκρήσχολμ», «Φιλία των λαών» και «Βίλλιντ Οράν» με ξένους τουρίστας. Εν των μεταξύ, συμφώνως προς ανακοίνωσιν της τουριστικής αστυνομίας Ρόδου, σήμερον ευρίσκονται ενταύθα, φιλοξενούμενοι εις τα ξενοδοχεία, 700 ξένοι επισκέπται.

ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΘΕΜΕΛΙΟΥΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΝ ΤΗΣ ΚΩ
Μεταδίδεται εκ Κω ότι αφίκοντο εκεί εκπρόσωπος του Οργανισμού Τουρισμού και ο αναδειχθείς κατόπιν διαγωνισμού εργολάβος, προκειμένου να γίνη η εγκατάστασις, δια την ανέγερσιν του νέου μεγάλου ξενοδοχείου της πόλεως. Η κατάθεσις του θεμελίου λίθου του εν λόγω ξενοδοχείου, το οποίον έχει συμπεριληφθή εις το πρόγραμμα της Κυβερνήσεως, θα λάβη χώραν εντός των ημερών, υπολογίζεται δε ότι η ανέγερσις θα έχει συμπληρωθή εντός του έτους.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: 73 εργάται αναχωρούν εκ Ρόδου εις Δ. Γερμανίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...