Οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν αρκετά προβλήματα στο νησί της Ρόδου

Οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν αρκετά προβλήματα στο νησί της Ρόδου

Οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν αρκετά προβλήματα στο νησί της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1372 ΦΟΡΕΣ

Προβλήματα -ευτυχώς- μικρής έκτασης προκλήθηκαν το Σαββατοκύριακο εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στο νησί μας, και οι οποίοι ξεπέρασαν ακόμη και τα δέκα μποφόρ!

Τα δρομολόγια των πλοίων αλλά και των αεροπλάνων έγιναν τα «πάνω- κάτω», ενώ δεν έλειψαν και οι ζημιές από κλαδιά δέντρων που έσπασαν λόγων των έντονων καιρικών φαινομένων.

Πιο συγκεκριμένα, αρκετές ήταν οι κλήσεις που δέχτηκε το περασμένο Σάββατο το βράδυ η Πυροσβεστική Υπηρεσία κυρίως για κλαδιά δέντρων τα οποία ο δυνατός αέρας «έκοψε», στην πόλη της Ρόδου. Επίσης μία πινακίδα ξηλώθηκε στο κέντρο της πόλης μας, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει άλλα προβλήματα, ενώ και στην περιοχή Ζέφυρος ο δρόμος γέμισε από άμμο από την κοντινή παραλία, δυσχεραίνοντας τη διέλευση των οχημάτων. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, λιγότερες ήταν οι ζημιές που καταγράφηκαν στα χωριά μας ενώ το γεγονός ότι οι πολίτες βρίσκονταν στα σπίτια τους εξαιτίας των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον κορωνοϊό, σίγουρα ήταν κάτι που βοήθησε αρκετά στην αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ωστόσο η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα και στις πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών. Έτσι, στις 8 το πρωί του Σαββάτου (4 Απριλίου) αν και η πτήση από Ηράκλειο για Ρόδο της εταιρείας Sky Express πραγματοποιήθηκε κανονικά, εντούτοις δεν κατάφερε λόγω καιρού να προσγειωθεί και επέστρεψε πίσω, ενώ η πτήση της Olympic Air από Κάσο-Κάρπαθο για Ρόδο ματαιώθηκε.

Σε ό,τι αφορά τις απογευματινές πτήσεις του Σαββάτου, της Aegean Airlines από Ρόδο για Αθήνα και επιστροφή, πραγματοποιήθηκαν κανονικά.
Την Κυριακή 5 Απριλίου δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο από Ρόδο για Καστελόριζο όπως ήταν προγραμματισμένο, ενώ το αεροσκάφος αυτό πραγματοποίησε στη συνέχεια (απογευματινές ώρες) την πτήση από Ρόδο για Αθήνα. Χθες δεν είχαμε ματαιώσεις ή τροποποιήσεις σε πτήσεις αεροπορικών εταιρειών.

Προβλήματα ωστόσο σημειώθηκαν και στα δρομολόγια των πλοίων. Ειδικότερα, στις 8.30 το πρωί του Σαββάτου δεν εκτελέστηκε το προγραμματισμένο δρομολόγιο του “Dodekanisos Pride” με πρώτο λιμάνι τη Σύμη, ενώ στις 12.30 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας κατέπλευσε κανονικά στο λιμάνι της Ρόδου στην Ακαντιά, το πλοίο “Blue Star 2” προερχόμενο από την Κω. Το πλοίο παρέμεινε σε ασφαλές αγκυροβόλιο έως τις 5 το απόγευμα της Κυριακής (προχθές) οπότε και μετά την επιβίβαση των επιβατών απέπλευσε για Πειραιά.
Χθες Δευτέρα, στις 4.20 τα ξημερώματα, κατέπλευσε με καθυστέρηση στο λιμάνι της Ρόδου το πλοίο «Πρέβελης» το οποίο απέπλευσε σχεδόν μία ώρα αργότερα (στις 5.15 τα ξημερώματα) για Πειραιά με πρώτο λιμάνι τη Χάλκη. Επίσης, στις 6.10 χθες το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι της Ακαντιάς το “Blue Star Chios” από Σύμη και στις 7 το πρωί το ίδιο πλοίο απέπλευσε για το Καστελόριζο. Το καράβι επέστρεψε στο νησί μας στις 3 και τέταρτο χθες το μεσημέρι και στις 4 απέπλευσε και πάλι με τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Τέλος, κανονικά πραγματοποίησε χθες στις 8.30 το πρωί το καταμαράν “Dodekanisos Pride” το δρομολόγιό του από τη Ρόδο και με πρώτο λιμάνι τη Σύμη, όπως επίσης και το πλοίο «Σεμπέκο» το οποίο στις 8 παρά τέταρτο χθες το πρωί απέπλευσε από Χάλκη για Κάμειρο Σκάλα και στις 4 παρά τέταρτο χθες το απόγευμα από Κάμειρο Σκάλα για Χάλκη.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη