Ενενήντα παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις στην περιοχή μας

Ενενήντα παραβάσεις για  άσκοπες μετακινήσεις στην περιοχή μας

Ενενήντα παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις στην περιοχή μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1179 ΦΟΡΕΣ

Περισσότερα από 90 άτομα εντοπίστηκαν το Σαββατοκύριακο στην περιοχή μας να κινούνται άσκοπα, ενώ τέσσερα συνελήφθησαν σε Ρόδο και Αστυπάλαια επειδή λειτουργούσαν τις επιχειρήσεις τους, παραβιάζοντας τα σχετικά μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης της πανδημίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, με αμείωτη ένταση συνεχίστηκαν και το Σαββατοκύριακο οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Συνολικά καταγράφηκαν και τις δύο ημέρες 92 περιπτώσεις άσκοπης μετακίνησης στο Νότιο Αιγαίο και ειδικότερα 47 το περασμένο Σάββατο (4 Απριλίου) και 45 προχθές Κυριακή.

Από αυτές οι 37 βεβαιώθηκαν στη Ρόδο, οι 33 στην Κω και οι 22 στις Κυκλάδες.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 4 Απριλίου εντοπίστηκαν στη Ρόδο 18 συμπολίτες μας να κινούνται χωρίς εμφανή αιτιολογία και χωρίς να έχουν έγγραφη βεβαίωση ή να έχουν στείλει το σχετικό μήνυμα στο 13033, στην Κω 16 άτομα και στις Κυκλάδες άλλα 13 άτομα.

Την επόμενη ημέρα, δηλαδή την Κυριακή 5 Απριλίου, οι αστυνομικοί βεβαίωσαν 19 παραβάσεις στη Ρόδο, 17 στην Κω και 9 στις Κυκλάδες για άσκοπες μετακινήσεις. Όλοι οι παραβάτες κλήθηκαν να πληρώσουν το ποσό των 150 ευρώ έκαστος, προσθέτοντας με τον τρόπο αυτό το ποσό των 13.800 ευρώ στο λογαριασμό του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας.

Λειτουργούσαν τα καταστήματά τους
Αντίστοιχοι αυστηροί έλεγχοι συνεχίζουν να διενεργούνται σε ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο και για τον εντοπισμό επιχειρήσεων που αν και θα έπρεπε, στο πλαίσιο των μέτρων της πανδημίας που έχουν ληφθεί να είναι κλειστά, εντούτοις αυτά λειτουργούν κανονικά.

Έτσι το περασμένο Σάββατο 4 Απριλίου, συνελήφθη μία γυναίκα στην Αστυπάλαια διότι όπως έγινε γνωστό, λειτουργούσε το κομμωτήριο της παραβιάζοντας με τον τρόπο αυτό τα μέτρα αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Αλλά και στη Ρόδο προχθές συνελήφθησαν άλλα τρία άτομα, ηλικίας 34, 45 και 58 ετών αντίστοιχα, διότι όπως διαπιστώθηκε σε έλεγχο που έγινε λειτουργούσαν (αν και Κυριακή ημέρα αργίας) τα μανάβικά τους.

Σε βάρος των συλληφθέντων κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Σημειώνεται πως από την Πέμπτη 12 Μαρτίου που έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι, στην περιοχή μας συνελήφθησαν συνολικά 24 άτομα για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Διαβάστε ακόμη

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα