Να σταματήσουν οι μετακινήσεις ζητά η δήμαρχος της Τήλου

Να σταματήσουν οι μετακινήσεις ζητά η δήμαρχος της Τήλου

Να σταματήσουν οι μετακινήσεις ζητά η δήμαρχος της Τήλου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 387 ΦΟΡΕΣ

Να σταματήσουν τις μετακινήσεις τους προς το νησί της Τήλου, ζητά η δήμαρχος του νησιού κα Μαρία Καμμά- Αλειφέρη διότι με τον τρόπο αυτό παραβιάζονται τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την πανδημία και τίθενται σε κίνδυνο οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού.

Όπως είπε μιλώντας στη «Ροδιακή» η κα. Καμμά, το τελευταίο διάστημα παρά τις απαγορεύσεις, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν μεταβεί στο νησί περί τα 100 άτομα, μεταξύ των οποίων και φοιτητές που είναι παιδιά κατοίκων της Τήλου.

Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν συνείδηση και υπευθυνότητα και έχουν τηρήσει αυστηρά την καραντίνα των 14 ημερών, όπως για παράδειγμα οι φοιτητές, ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις που κυκλοφορούν ελεύθερα στο νησί, προκαλώντας με τον τρόπο αυτό φόβο και ανασφάλεια στους μόνιμους κατοίκους, η πλειονότητα των οποίων είναι ηλικιωμένα άτομα.

Όπως τόνισε η δήμαρχος Τήλου, όλοι αυτοί οι άνθρωποι μετέβησαν εκεί με πλοία της γραμμής για αυτό και οι δήμαρχοι σχεδόν όλων των μικρών νησιών ζητούν να απαγορευτούν οι μετακινήσεις.
«Δεν ζητάμε να καταργηθούν τα δρομολόγια των πλοίων – διευκρίνισε η κα Καμμά, ζητάμε να παραμείνουν αλλά για την ομαλή τροφοδοσία των νησιών μας και οι όποιες μετακινήσεις από και προς την Τήλο να γίνονται μόνο για σοβαρές περιπτώσεις υγείας (αιμοκαθάρσεις, εγκυμοσύνες, επείγουσες ιατρικές εξετάσεις κ.α.) και όχι για τακτικά ιατρεία τα οποία θα μπορούσαν να μετατεθούν για την περίοδο μετά την καραντίνα του κορωνοϊού».

Η δήμαρχος Τήλου τόνισε πως σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα στο νησί τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα με δεδομένο πως δεν υπάρχουν οι απαραίτητες δομές για την αντιμετώπισή του, παρά μόνο ένας αγροτικός γιατρός και μία νοσοκόμα!

«Την περασμένη εβδομάδα παραλάβαμε μία μεγάλη παρτίδα με αντισηπτικά, τα οποία και μοιράσαμε σε αστυνομία, λιμενικό, κατοίκους κ.α. Υπάρχει ωστόσο έλλειψη σε γάντια και μάσκες και περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα να λάβουμε και από αυτά όπως και υγειονομικό υλικό που μας έχει σταλεί από τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια».

Η κα Καμμά πρόσθεσε επίσης πως τα πάντα στο νησί γίνονται από εθελοντές, οι οποίοι δεν έχουν ούτε καν τις απαραίτητες στολές για να χειριστούν την όποια κατάσταση παραστεί, για αυτό και έχει ήδη κινήσει τις σχετικές διαδικασίες για την απόκτησή τους.

Διαβάστε ακόμη

Συνολικά 43 άτομα ταξίδεψαν από τα τουρκικά παράλια κι εντοπίστηκαν σε Τήλο και Σύμη

Ξεκίνησε η λειτουργία της Παλαιοντολογικής Έκθεσης Νάνων Ελεφάντων Τήλου "ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ"

Προφυλακίστηκαν δύο Σύριοι για μεταφορά μεταναστών

Εντοπισμός 30 αλλοδαπών στην Τήλο

Συγχαρητήρια επιστολή της εταιρείας «Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ» στον δήμο Τήλου

Ο ΦοΔΣΑ θα αναλάβει τη μηδενική ταφή απορριμμάτων στην Τήλο

Βραδιά αστρονομίας στο νησί της Τήλου

Όλγ. Κεφαλογιάννη: Στην Τήλο είχαμε μία μοναδική εμπειρία μέσα από τις ιδιαίτερες αντιθέσεις του νησιού