Μόνος φροντίζει για τη σίτιση 130 μεταναστών στη Ρόδο ο Ντίνος Μαντικός!

Μόνος φροντίζει για τη σίτιση 130  μεταναστών στη Ρόδο ο Ντίνος Μαντικός!

Μόνος φροντίζει για τη σίτιση 130 μεταναστών στη Ρόδο ο Ντίνος Μαντικός!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2451 ΦΟΡΕΣ

Στη δομή των παλαιών σφαγείων φιλοξενούνται σήμερα περίπου 130 μετανάστες, μεταξύ των οποίων 80 Παλαιστίνιοι (κυρίως άνδρες, αφού είναι μόνο μία οικογένεια με παιδιά κι ένα ζευγάρι) και 21 Σομαλοί (περισσότερες γυναίκες), κι όπως δήλωσε στον «Sky Ρόδου» ο εθελοντής Ντίνος Μαντικός έχει μείνει παντελώς μόνος να φροντίζει για τη σίτισή τους, στηριζόμενος σε μεμονωμένες εθελοντικές κινήσεις προσφοράς τροφίμων από συμπολίτες μας, αλλά και στη βοήθεια της Καθολικής Εκκλησίας που εβδομαδιαίως προσφέρει 12,5 κιλά φακές, 30 κουτιά γάλα, 60 κονσέρβες τοματοπολτού και 10 λίτρα σπορέλαιου!

Ο κ. Μαντικός που προσφέρει καθημερινά τις υπηρεσίες του ανιδιοτελώς επί 4,5 συνεχή χρόνια σε αυτή τη δομή, καυτηρίασε το γεγονός ότι δε λαμβάνει καμία βοήθεια από τις υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου, ενώ αναφέρθηκε και στις αλλεπάλληλες συμπλοκές που καταγράφονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες συμπεριφορές που ξεκινούν από ασήμαντη αφορμή και τελευταία είχαν ως αποτέλεσμα να καταλήξουν αρκετοί στο Νοσοκομείο. Ο κύριος λόγος των διενέξεων, όπως ανέφερε, είναι… το γυναικείο φύλο, καθότι στην πλειονότητά τους οι Παλαιστίνιοι είναι άνδρες, ενώ στους Σομαλούς συγκαταλέγονται περισσότερες γυναίκες.

Ο κ. Μαντικός με κραυγή αγωνίας δήλωσε ότι αυτοί οι άνθρωποι -μεταξύ των οποίων είναι και πέντε παιδιά- δε μπορούν να στηριχθούν μόνο από τον ίδιο, ενώ καταλήγοντας σημείωσε ότι παραμένει εθελοντής πρώτης γραμμής χάρη στη βοήθεια των Ρόδιων πολιτών, που προσφέρουν από το υστέρημά τους.

Πέραν της πλειονότητας των Παλαιστινίων και των Σομαλών, υπάρχουν στην άτυπη δομή και μεμονωμένα άτομα από το Μπαγκλαντές, το Θιβέτ, το Ιράν και το Ιράκ κι όπως υπογράμμισε ο κ. Μαντικός, αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να φύγουν το συντομότερο από τη Ρόδο, αφού υπάρχουν άτομα που μένουν εκεί 3-3,5 χρόνια!

Πρόσθεσε, τέλος, ότι δεν εισακούσθηκε ούτε το αίτημά του από τις αρμόδιες αρχές για απολύμανση του χώρου από ειδικό συνεργείο, λόγω και των μέτρων για τον κορωνοϊό, ενώ ανέφερε ότι έλαβε από τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Ευστρατίου 150 μάσκες και άλλες 50 από το Λιμεναρχείο Ρόδου.

Δηλώσεις και του προέδρου των Αστυνομικών Μ. Ανδρουλάκη
Τον κώδωνα του κινδύνου να κλείσει άμεσα η πρόχειρη δομή στα παλιά σφαγεία της Ρόδου που δεν είναι οργανωμένη και φιλοξενεί μετανάστες, έκρουσε μιλώντας στον «Sky Ρόδου» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου Μανώλης Ανδρουλάκης.

«Είναι θέμα χρόνου να προκύψουν χειρότερα τα οποία από τύχη αποφύγαμε μέχρι τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης, με αφορμή τις συχνές πλέον συμπλοκές μεταναστών στο χώρο, λόγω των διαφορών που προκύπτουν από τις πολλές εθνικότητες που συνυπάρχουν και καυτηρίασε επίσης το γεγονός των μεταγωγών μεταναστών και προσφύγων στο κέντρο, αφού λόγω κορωνοϊού οι συνάδελφοί του μένουν απροστάτευτοι κι εκτεθειμένοι.

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος