Νέα οχήματα και μηχανήματα θα προμηθευτεί ο δήμος Ρόδου

Νέα οχήματα και μηχανήματα θα προμηθευτεί ο δήμος Ρόδου

Νέα οχήματα και μηχανήματα θα προμηθευτεί ο δήμος Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 688 ΦΟΡΕΣ

Σε ανανέωση του στόλου του Δήμου, ο οποίος είναι πεπαλαιωμένος, προχωράει η Δημοτική Αρχή Ρόδου καθώς στο άμεσο χρονικό διάστημα αναμένεται να βγει «στον αέρα» ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέων οχημάτων και μηχανημάτων έργων, που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες τους, ύψους περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ.

Η σχετική προκήρυξη έχει ήδη συνταχθεί και έχει σταλεί για έλεγχο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, και με την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, μέσα στο καλοκαίρι ο διαγωνισμός αναμένεται να βγει «στον αέρα».

Πρόκειται για ένα κονδύλι που διαθέτει ο Δήμος της Ρόδου από ίδιους πόρους και ένα μέρος του είναι της Πολιτικής Προστασίας. Όσο για τα νέα οχήματα που θα προμηθευτεί ο Δήμος με τον διαγωνισμό αυτό, είναι: περί τα 15 μικρά αυτοκίνητα, δηλαδή φορτηγάκια 4x4 και κλουβάκια για διάφορες ανάγκες όλων των υπηρεσιών του, ακόμη γύρω στα 7 με 8 μηχανήματα έργου, όπως φορτοεκσκαφείς, γκρέιτερ κτλ., ακόμη μία πλατφόρμα μεταφοράς οχημάτων που δεν είχε ο Δήμος, ένα καινούργιο καλαθοφόρο και δύο μικρούς φορτωτές.

Όπως λέει ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Νεκτάριος Φλοσκάκης, ο οποίος είναι υπεύθυνος και για το Τροχαίο Υλικό, προχώρησαν σε αυτή την απόφαση διότι η κατάσταση του στόλου του Δήμου δεν είναι καλή αφού υπάρχουν ακόμη και οχήματα τριάντα χρόνων, ενώ αρκετά από τα φορτηγά δεν μπορούν να περάσουν ούτε ΚΤΕΟ.
«Η Πολιτική Προστασία είναι παντού»

Στις επάλξεις βρίσκεται αυτή την περίοδο, όπως είναι φυσικό, η Πολιτική Προστασία του Δήμου η οποία συνεργάζεται στενά τόσο με τις υπόλοιπες υπηρεσίες του αλλά και με άλλες όπως η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ΕΛ.ΑΣ. κτλ.
Καταρχάς, όπως και άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου, και η Πολιτική Προστασία προχωράει σε προμήθειες για μέσα προστασίας για τον κορωνοϊό. Έτσι, έχει συνταχθεί η σχετική μελέτη για την προμήθεια των μέσων ατομικής προστασίας για τους υπαλλήλους, ψεκαστήρων για απολύμανση και βέβαια απολυμαντικών, ώστε να έχει ο Δήμος πάντα διαθέσιμα.

Όπως λέει ο Αντιδήμαρχος, ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και εκφράζει την ικανοποίησή του που οι κεντρικές αποφάσεις φαίνεται να αποδίδουν στον περιορισμό διάδοσης του ιού.
Δεν παραλείπει, επίσης, να τονίσει ότι «η Πολιτική Προστασία του Δήμου είναι παντού», όπως στη φωτιά που εκδηλώθηκε το περασμένο Σάββατο στην Παστίδα. Μάλιστα την επόμενη ημέρα, σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες, καθάρισαν την περιοχή από τις ζημιές που προκάλεσε η φωτιά αλλά και η κακοκαιρία. Το ίδιο έκαναν και στον παραλιακό δρόμο στο Ζέφυρος αφού οι ισχυροί άνεμοι έφεραν την άμμο στο δρόμο.

Ο κ. Φλοσκάκης σημειώνει ακόμη ότι πάντα συνδράμει και η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, παρ’ όλο που δεν εργάζεται αυτή την περίοδο. Όπως λέει, όμως, βρίσκονται σε καλό δρόμο για την επίλυση του θέματος με την τροποποίηση του καταστατικού της και αν όλα πάνε καλά ευελπιστούν ότι μέσα στο καλοκαίρι θα πιάσουν δουλειά.

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος εκφράζει την ικανοποίησή του και για τη συμμόρφωση προς τα μέτρα που επιδεικνύουν οι κάτοικοι στα χωριά της Ρόδου που το βράδια ερημώνουν μια και δεν κινείται κανένας.

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος