Ρόδος: Συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του ο φαρσέρ για την τοποθέτηση βόμβας

Ρόδος: Συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του ο φαρσέρ για την τοποθέτηση βόμβας

Ρόδος: Συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του ο φαρσέρ για την τοποθέτηση βόμβας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4108 ΦΟΡΕΣ

Εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου η υπόθεση του τηλεφωνήματος – φάρσα που έγινε χθες το απόγευμα για τοποθέτηση βόμβας σε εταιρεία ταχυμεταφορών της Ρόδου.

Πρόκειται για έναν 42χρονο κάτοικο Ρόδου ο οποίος συνελήφθη και προσήχθη στην υπηρεσία όπου και αποδέχτηκε τη πράξη του.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 42χρονος μετέβη χθες πέντε λεπτά πριν από τις έξι το απόγευμα σε τηλεφωνικό θάλαμο που βρίσκεται έξω από γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ επί της Ρόδου – Λίνδου, και από εκεί κάλεσε την Άμεσο Δράση (100) και ενημέρωσε τους αστυνομικούς ότι «σε εταιρεία ταχυμεταφορών που βρίσκεται στην πόλη της Ρόδου έχει τοποθετηθεί βόμβα η οποία θα εκραγεί σε μισή ώρα»!

Σε ελάχιστα λεπτά, η Τροχαία Ρόδου έκλεισε το σημείο του δρόμου, ενώ άμεσα εκκενώθηκε το κτίριο από αστυνομικούς της ασφάλειας Ρόδου.

Στη συνέχεια κλήθηκε ο αρμόδιος πυροτεχνουργός ο οποίος διενήργησε έλεγχο και με την βοήθεια ειδικού σκυλιού που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ στη Ρόδο.

Τελικά το τηλεφώνημα αποδείχθηκε φάρσα. Οι αρμόδιες αρχές ξεκίνησαν τη διενέργεια έρευνας, για τον εντοπισμό του φαρσέρ, ο οποίος κατάφερε να αναστατώσει την αστυνομία και να σταματήσει προσωρινά τη λειτουργία της επιχείρησης.

Από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί εντόπισαν πολύ γρήγορα τόσο τον τηλεφωνικό θάλαμο τον οποίο είχε χρησιμοποιήσει ο δράστης όσο και οπτικό υλικό, το οποίο και αξιοποίησαν αναλόγως.

Έτσι σήμερα το πρωί ο 42χρονος εντοπίστηκε και προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου όπου και εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς παραδέχτηκε την πράξη του. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο 42χρονος φέρεται να δήλωσε πως πριν το τηλεφώνημα είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών και έτσι δεν είχε πλήρη συναίσθηση των πράξεων του.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για διασπορά ψευδών ειδήσεων θα λογοδοτήσει το επόμενο διάστημα στη δικαιοσύνη, ενώ με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Διαβάστε ακόμη

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους

M. Kόνσολας: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρέπει να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για τη Ρόδο και την Κω

Ακυρώνεται η εκλογή του Βάιου Καλοπήτα με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια