Ναθαναήλ: Αυξήθηκε η ζήτηση στο συσσίτιο της Μητρόπολης Κω

Ναθαναήλ: Αυξήθηκε η ζήτηση στο συσσίτιο της Μητρόπολης Κω

Ναθαναήλ: Αυξήθηκε η ζήτηση στο συσσίτιο της Μητρόπολης Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 493 ΦΟΡΕΣ

Το συσσίτιο αγάπης από την Ι.Μ. Κώου και Νισύρου συνεχίζει κανονικά τη δράση του παρά τις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Μάλιστα οι μερίδες που δίνονται αυξήθηκαν αυτό το διάστημα ενώ οι δωρεές έχουν μειωθεί όπως ενημερωθήκαμε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ.

«Το συσσίτιο λειτουργεί κανονικά και δεν έχει σταματήσει ούτε μία ημέρα παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σοβαροί περιορισμοί λόγω του ιού. Οι συνάνθρωποί μας που χρειάζονται στήριξη πλέον είναι περισσότεροι. Έχουμε φτάσει τις 400 μερίδες φαγητού καθημερινά και ο αριθμός καθημερινά αυξάνεται κατά 10.
Δυστυχώς όμως λόγω της αναστολής λειτουργίας της πλειονότητας επιχειρήσεων, δεν υπάρχουν δωρεές τροφίμων και χρημάτων για το συσσίτιο. Τώρα βέβαια η ανάγκη στήριξης είναι μεγαλύτερη από ποτέ και ελπίζουμε ότι θα βοηθηθεί το γεύμα αγάπης από την τοπική κοινωνία της Κω».

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο υπάρχον προσωπικό του γηροκομείου αλλά και στην υποστηρικτή στήριξη που έχει λάβει η δομή από τον Δήμο Κω. «Έχουμε αναπτύξει μία συνεργασία με τον Δήμο Κω προκειμένου να βοηθηθεί το καθημερινό γεύμα αγάπης. Καταρχήν στην κουζίνα προστέθηκαν 2 άτομα που βοηθούν στο μαγείρεμα και προέρχονται από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου.
Από τη στιγμή που έκλεισαν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί οι υπάλληλοι βοηθούν στο συσσίτιο. Επίσης κατά τη διάρκεια της διανομής του συσσιτίου υπάρχει ένας δημοτικός αστυνόμος ο οποίος φροντίζει να τηρούνται οι αποστάσεις και να εφαρμόζονται όλες οι οδηγίες υγιεινής που έχουν τεθεί».

Στο γηροκομείο θυμίζουμε υπάρχουν νόμιμοι εργαζόμενοι ασφαλίζονται και πληρώνονται κάθε μήνα από τη Μητρόπολη. Ο Σεβασμιώτατος μάς τόνισε ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν κανονικά παρά το γεγονός ότι η Μητρόπολη δεν έχει έσοδα αυτό το διάστημα και μέχρι στιγμής δεν ανήκει στους φορείς όπου οι εργαζόμενοι θα λάβουν κάποιο επίδομα. Τέλος, να τονιστεί ότι δεν επιτρέπεται η οποιαδήποτε επίσκεψη στο γηροκομείο για όσο διάστημα είναι σε ισχύ ο περιορισμός της κυκλοφορίας και της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας.
(Από «Το Βήμα της Κω»)

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου