Γ. Ιατρίδης: Προβληματισμένος για τους μήνες που θα χαθούν

Γ. Ιατρίδης: Προβληματισμένος για τους μήνες που θα χαθούν

Γ. Ιατρίδης: Προβληματισμένος για τους μήνες που θα χαθούν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 958 ΦΟΡΕΣ

Το πιο εμπορικό κομμάτι του Δήμου της Ρόδου, η ΔΕΡΜΑΕ, όπως είναι αναμενόμενο, δεν θα βγει αλώβητη από αυτή την κρίση, δίχως αυτό να σημαίνει βέβαια ότι έχει σταματήσει να λειτουργεί και να προετοιμάζεται για την «επόμενη μέρα» και το ξεκίνημα της φετινής σεζόν, όποτε και αν έρθει αυτό…


Μιλώντας στη «Ροδιακή», ο Πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ, πρώην Δήμαρχος, κ. Γιάννης Ιατρίδης, δεν στρογγυλεύει τα λόγια του ούτε «ωραιοποιεί» την κατάσταση, τονίζει όμως ότι, όλο αυτό το διάστημα, η Εταιρεία δεν έχει πάψει να λειτουργεί, μέχρι εκεί που της επιτρέπεται, αλλά ο προβληματισμός τους εστιάζεται στους μήνες που θα χαθούν μέχρι να ξεκινήσει η φετινή σεζόν.


Σύμφωνα με τον ίδιο, λοιπόν, η Εταιρεία βρίσκεται σε δύσκολη θέση αφού ως γνωστόν αποτελεί ένα ξεχωριστό κομμάτι του Δήμου, είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, και ως εκ τούτου δεν μπορεί να επιχορηγηθεί ώστε να επιβιώσει μετά το σοβαρό πλήγμα που δέχεται λόγω της πανδημίας.
Όπως εξηγεί ο κ. Ιατρίδης, η ΔΕΡΜΑΕ πρέπει να έχει εισπράξεις αφού σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα με τα οικονομικά της. Τα μισθώματα των υποκαταστημάτων που λειτουργούσαν τους προηγούμενους μήνες καταβάλλονται, ωστόσο αυτά είναι μόνο για να καλύψουν τη μισθοδοσία και τις λειτουργικές ανάγκες της Εταιρίας.


Για να μπορεί η ΔΕΡΜΑΕ να έχει κέρδη και να τα επενδύει στα υποκαταστήματα της και σε διάφορες δράσεις για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος, στηρίζεται στα έσοδα από την Κοιλάδα των Πεταλούδων και από το Μνημείο των «Πηγών Καλλιθέας». Λόγω της πανδημίας, όμως, ουδείς γνωρίζει πότε θα ξεκινήσει η σεζόν και ως εκ τούτου η απώλεια εσόδων έχει ήδη αρχίσει με τον «χαμένο» μήνα Απρίλιο αφού οι εισπράξεις είναι μηδενικές. Ο Πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ, λοιπόν, είναι ξεκάθαρος λέγοντας ότι η Εταιρεία μπορεί να μην έχει μειώσεις στα μισθώματα που λάμβανε το προηγούμενο διάστημα αλλά αν δεν ανοίξουν οι Πεταλούδες και οι «Πηγές», τότε θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα.


Παρ’ όλα αυτά, όμως, η ζωή δεν σταματάει και ως εκ τούτου ούτε και η προετοιμασία της Εταιρείας στα δύο αυτά υποκαταστήματά της. Έτσι, αυτό το διάστημα σταμάτησε ο εργολάβος που είχε αναλάβει το έργο της αποκατάστασης της Κοιλάδας των Πεταλούδων, ειδικά μετά τις εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν από τη θεομηνία, ωστόσο πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης, όπως και στις «Πηγές». Οι συντηρήσεις αυτές (σ.σ. βαψίματα, ηλεκτρολογικά, αναψυκτήρια κτλ.), πραγματοποιούνται από τη ΔΕΡΜΑΕ ώστε να είναι καθ’ όλα έτοιμοι όταν θα ξεκινήσει η σεζόν.

Αναβολές γάμων
Ως γνωστόν, οι «Πηγές Καλλιθέας» είναι ο πλέον δημοφιλής χώρος για τέλεση πολιτικών γάμων, με μία «έκρηξη» μάλιστα τα τελευταία χρόνια. Μέχρι στιγμής, είχαν «κλειστεί» περί τους 200 γάμους μέχρι τον Σεπτέμβριο, προγραμματισμός βέβαια που δεν θα ισχύσει. Προς το παρόν, πάντως, ένα ποσοστό γύρω στο 50% των οποίων οι γάμοι ήταν προγραμματισμένοι για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, έχουν αναβληθεί για μεταγενέστερα ενώ (μέχρι στιγμής) ισχύει ο προγραμματισμός για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο