Μπορεί το Run Greece να σώσει τη δρομική παρτίδα…

Μπορεί το Run Greece να σώσει τη δρομική παρτίδα…

Μπορεί το Run Greece να σώσει τη δρομική παρτίδα…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 250 ΦΟΡΕΣ

Ο αγώνας της 18ης Οκτωβρίου στη Ρόδο φαίνεται να έχει τη δική του εξαιρετική σημασία με βάση το ότι προηγήθηκε σχετικώς με τις αναβολές τις προηγούμενες μέρες

Έτσι όπως έχει η κατάσταση, εξαιτίας των νέων δεδομένων μέσα από τα μέτρα για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού και την ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ γι’ αναβολές όσων αγώνων ήταν να διεξαχθούν ως τις 17 Μαΐου, το Run Greece φαντάζει ως μοναδική ευκαιρία, για να… ρεφάρει αγωνιστικά η Ρόδος.

Φέτος η δρομική διοργάνωση 5 και 10χλμ. καθώς και τα 1000μ. για μαθητές-μαθήτριες δημοτικών σχολείων έχουν οριστεί για τις 18 Οκτωβρίου, ημερομηνία που δεν θ’ αλλάξει, σύμφωνα με τις έως τώρα ενημερώσεις από τον ΣΕΓΑΣ. Οι οριστικές αναβολές σε Λάρισα και Ηράκλειο στην εαρινή φάση, κι απ’ ό, τι φαίνεται και στην Καστοριά, δεν θα επηρεάσουν τον αγώνα της Ρόδου.

Η ομοσπονδία όμως θα βγάλει τις οριστικές της ανακοινώσεις μετά το Πάσχα για το πότε θα τοποθετηθούν οι αναβληθέντες αγώνες και τι μορφή θα έχει φέτος η διοργάνωση. Η αναβολή του Μαραθωνίου Ρόδου, όπως κι άλλων αγώνων μικρότερου βεληνεκούς στο νησί μας, δίνει ακόμα μεγαλύτερη σημασία στο φετινό Run Greece και καθορίζει εν πολλοίς και πότε θα τοποθετηθούν όσες δρομικές συναντήσεις δεν πραγματοποιήθηκαν μέσα στον Μάρτη και τον Απρίλη. Όπως και να ‘χει, είναι άλλη μια επιτυχημένη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ και της αρκετά δραστηριοποιημένης στο δρομικό κι αναπτυξιακό κομμάτι ΕΑΣ Δωδεκανήσου και θα δώσει άλλο «χρώμα» μέσα στο φθινόπωρο μέσα από την επιθυμία και των δρομέων μας για τη συμμετοχή.

Η σημασία του αγώνα για κάθε περιοχή φαίνεται και από την αρχική δήλωση του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλου:
«Το ‘’Run Greece’’, ο αγωνιστικός θεσμός που ο ΣΕΓΑΣ καθιέρωσε από το 2013 σε συνεργασία με Περιφέρειες και Δήμους σε εφτά πόλεις της Ελλάδας, πλησιάζει κάθε χρόνο το μεγάλο του στόχο. Παρακινεί όλο και περισσότερους να κάνουν το τρέξιμο μέρος της καθημερινότητάς τους. Να δοκιμάσουν έναν διαφορετικό, καλύτερο τρόπο ζωής.
Ευχαριστώ θερμά τις Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές των πόλεων που φιλοξενούν τους αγώνες ‘’Run Greece’’ για την εξαιρετική συνεργασία και την ένθερμη υποστήριξή τους.

Συγχαίρω τις Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ των περιοχών αυτών, τα Σωματεία του στίβου, τους τεχνικούς μας συμβούλους, τους εθελοντές, τους εργαζόμενους στο ΣΕΓΑΣ και την ομάδα της διοργάνωσης για τη συνεπή και συνεχή προσπάθειά τους, που αποδίδει οργανωτικά και λειτουργικά έναν άρτιο αγώνα, με την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας για όλους τους δρομείς.
Καλώ όλες και όλους σας να γίνετε μέρος της μεγάλης γιορτής αθλητισμού και πολιτισμού στην πόλη σας. Να χαρείτε τη συμμετοχή σας. Να τερματίσετε όλες και όλοι νικητές».

Ο χαιρετισμός του Βασίλη Ζήκα, προέδρου της ΕΑΣ Δωδεκανήσου, που δείχνει το σημαντικό ρόλο της διοργάνωσης:
«Για μια ακόμα φορά η πόλη της Ρόδου θα έχει τη χαρά να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ελληνικές πόλεις που θα διεξαγάγουν τους αγώνες "RunGreece", τη μαζική αυτή γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού.
Το "RunGreece" στοχεύει να αναδείξει την προσφορά του αθλητισμού, που είναι η σωματική ευρωστία, η ψυχική ευεξία, η διαμόρφωση αγωνιστικού πνεύματος μέσα από τη θέληση, την επιμονή, την αντοχή και την καρτερικότητα, αλλά και η μετάγγιση αξιών όπως το "ευ αγωνίζεσθαι" και ο σεβασμός των κανόνων και του αντιπάλου.

Πάνω από όλα όμως, το "RunGreece" θα είναι μια ευκαιρία για ψυχαγωγία για όλους, μικρούς και μεγάλους, σε ένα ιδανικό περιβάλλον, όπως αυτό του νησιού της Ρόδου. Του νησιού του θεού Ήλιου, με την μακραίωνη ιστορία του, τις φυσικές ομορφιές και τις υπέροχες διαδρομές του. Για αυτό και η διοργάνωση θα είναι μια ευκαιρία τουριστικής προβολής της Ρόδου, της πρωτεύουσας του Δωδεκανησιακού συμπλέγματος, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Η Ρόδος, γενέτειρα κορυφαίων αθλητών και Ολυμπιονικών από τα αρχαία χρόνια, θα φιλοξενήσει αυτό το αθλητικό δρώμενο του "RunGreece", συνεπικουρούμενη από την Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου και λοιπούς τοπικούς φορείς. Όλοι έχουν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή διεξαγωγή του "RunGreece". Γιατί μέσα σε όλες τις αξίες που μας διδάσκει ο αθλητισμός είναι και αυτή του εθελοντισμού.
Εύχομαι ολόθερμα η συμμετοχή να είναι μαζική και οι πολίτες να ψυχαγωγηθούν και να απολαύσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία».

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.