Εθελοντική ομάδα θα παρέχει βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη στη Ρόδο

Εθελοντική ομάδα θα παρέχει βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη στη Ρόδο

Εθελοντική ομάδα θα παρέχει βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 908 ΦΟΡΕΣ

Συγκροτήθηκε από συμπατριώτες μας και ονομάζεται «Βοήθεια Αγάπης Ρόδου Ευ ζήν»

Μια εθελοντική ομάδα προκειμένου να προσφέρει βοήθεια σε όποιον ανήκει σε ευπαθείς ομάδες δημιουργήθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Ρόδο, με τίτλο «Βοήθεια Αγάπης Ρόδου Ευ ζήν».

Ήδη συμμετέχουν αρκετοί συμπολίτες μας που θέλουν να προσφέρουν και εκείνοι εθελοντικά πραγματοποιώντας τις αναγκαίες αγορές για τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν, να τους βοηθήσουν στις ηλεκτρονικές συνταγογραφήσεις ή ακόμη και να τους βοηθήσουν εκπαιδεύοντας τους σε online τραπεζικά συστήματα ή και με ψυχολογική υποστήριξη.

Με τις καλύτερες προθέσεις, συμβάλλουν όλοι από τη μεριά τους όπως μπορούν, ενώ μάλιστα εξυπηρετούνται εκτός από την πόλη της Ρόδου και χωριά όπως Αρχάγγελος, Παραδείσι- Μαριτσά κ.α. αφού υπάρχουν εθελοντές και σε εκείνες τις περιοχές.

Ήδη βοηθήθηκαν αρκετοί συμπολίτες μας που είχαν ανάγκες τις προηγούμενες ημέρες, είτε με ψώνια από σούπερ μάρκετ και φαρμακεία, είτε ακόμη και με μίνι εκπαιδεύσεις για τραπεζικές συναλλαγές.

Μάλιστα, εντός των ημερών πρόκειται να ξεκινήσουν κάποια live στην ομάδα "Βοήθεια Αγάπης Ρόδου" που υπάρχει στο facebook, μέσω των οποίων θα προσφερθεί ψυχολογική υποστήριξη σε συμπολίτες μας, σε μια προσπάθεια να υπάρξουν πιο αισιόδοξα μηνύματα παρά τις αντιξοότητες του εγκλεισμού.

Μιλώντας στη "Ροδιακή" ο ιδρυτής της ομάδας "Βοήθεια Αγάπης Ρόδου", κ. Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου, ανέφερε πως, όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας γνωρίζοντας την προσφορά της ομάδας, θέλουν να προσφέρουν και οι ίδιοι.

Ενώ μάλιστα αναφέρθηκε και σε ένα αρκετά συγκινητικό περιστατικό με μια γιαγιά που ζήτησε από μέλος της ομάδας να πραγματοποιήσει για εκείνη κάποια ψώνια και έπειτα να στείλει στα εγγόνια της πασχαλινά αυγά, μέσω και πάλι του εν λόγω μέλους της ομάδας, μιας και δυστυχώς δεν θα καταφέρει να τα δει για πολύ καιρό ακόμη.

Σε σχετική ανακοίνωση της ομάδας, τις πρώτες μέρες της ίδρυσής της, αναφέρονται τα εξής:
«Δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί με τον Covid-19 έχουν δημιουργηθεί ανάγκες σε ειδικό πληθυσμό όπως ηλικιωμένοι, άστεγοι, άνθρωποι με προβλήματα υγείας όπως κινητικά ή ψυχολογικά οι οποίοι χρειάζονται κάποια βοήθεια. Αυτοί είναι οι λόγοι που γέννησαν την ιδέα για τη δημιουργία της ομάδας αυτής. Σε αυτή την ομάδα θα συμμετέχουμε εθελοντικά για τη Ρόδο όσοι θέλουμε και θα δημιουργήσουμε κοινότητες με θεματολογία που ο καθένας μας θα αναλάβει.

Αν λοιπόν σου αρέσει ο εθελοντισμός , είσαι διατεθειμένος να βοηθήσεις μαζί μου, γίνε της ομάδας αυτής ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΡΟΔΟΥ ΕΥ ΖΗΝ και στείλε μου με μήνυμα στον λογαριασμό μου τα στοιχεία σου και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας ώστε να έρθω σε επαφή μαζί σου. Η ομάδα αφορά όλη τη Ρόδο και στόχος μας θα είναι να καλύψουμε το μεγαλύτερο μέρος του νησιού κατά τόπους.

Οι ανάγκες των ανθρώπων που θα μπορούσαμε να καλύψουμε δωρεάν θα είναι η ψυχολογική υποστήριξη, η ενδυνάμωση κ.λπ., οι αγορές από super market, οι online πληρωμές και βοήθεια καθώς και εκμάθηση ηλικιωμένων στις πλατφόρμες και συστήματα τραπεζών κ.λπ., η παροχή βοήθειας που θα εγκριθεί από την εθελοντική μας ομάδα. Παρακαλώ όποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί μου. Η αλληλεγγύη και η στήριξη είναι αυτή που θα μας οδηγήσει συλλογικά στη νίκη».

τηλέφωνο επικοινωνίας 6946465626

email: voithiaagapisrodou@gmail.com

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη