Στον θάλαμο αρνητικής πίεσης παραμένει το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στη Ρόδο

Στον θάλαμο αρνητικής πίεσης παραμένει το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στη Ρόδο

Στον θάλαμο αρνητικής πίεσης παραμένει το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2360 ΦΟΡΕΣ

Ικανοποιητικά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του

Ικανοποιητικά και χωρίς επιπλοκές εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του ηλικιωμένου συμπολίτη μας από χωριό της ανατολικής πλευράς του νησιού μας, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Το γεγονός επιβεβαιώθηκε αρμοδίως και έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τους εμπλεκόμενους με τα ζητήματα υγείας φορείς του νησιού μας, καθώς ο ηλικωμένος, ήρθε στη Ρόδο από το εξωτερικό όπου είχε ταξιδέψει, για θέματα υγείας που αντιμετώπιζε.
Πρόκειται για το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο νησί μας. Είχαν προηγηθεί ένα νεογνό και μια γυναίκα που επίσης ήρθε από το εξωτερικό στη Ρόδο τον περασμένο μήνα.

Ο ασθενής μετά την επιβεβαίωση ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό, μεταφέρθηκε στον ειδικό θάλαμο (αρνητικής πίεσης) του Νοσοκομείου μας σύμφωνα με όσα προβλέπουν οι σχετικές οδηγίες των αρμόδιων γιατρών.
Ο ίδιος, που κατάγεται από χωριό της ανατολικής πλευράς της Ρόδου είχε ταξιδέψει στο τέλος Μαρτίου από την Αμερική στη Ρόδο μέσω Ευρώπης μαζί με συγγενικό του πρόσωπο. Επιστρέφοντας, παρέμεινε συνεχώς στο σπίτι του τόσο ο ίδιος όσο και το συγγενικό του πρόσωπο, τηρώντας έτσι τις οδηγίες που του είχαν δοθεί. Ο ίδιος πάσχει από υποκείμενο νόσημα.

Στη συνέχεια, ο άνδρας παρουσίασε κάποια συμπτώματα και αφού συμβουλεύτηκε τον οικογενειακό του γιατρό, μετέβη στο νοσοκομείο όπου και παρέμεινε μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του τεστ για τον κορωνοϊό, όπως κι έγινε το βράδυ του Σαββάτου.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται ικανοποιητικά και χωρίς επιπλοκές.
Αμέσως μετά την επιβεβαίωση του νέου κρούσματος, ακολουθήθηκε η διαδικασία απολυμάνσεων σε συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στους χώρους όπου κινήθηκε ο ηλικιωμένος ενώ δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες στα συγγενικά του πρόσωπα.

Οι αρμόδιοι του νοσοκομείου της Ρόδου, αναμένουν σήμερα ή το αργότερο αύριο, τα αποτελέσματα από άλλα 4 δείγματα που στάλθηκαν, για περιπτώσεις ασθενών.
Σε κάθε περίπτωση έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα.
Οι ίδιοι πάντως, συνιστούν στους πολίτες του νησιού μας να τηρούν όλα τα μέτρα και τις οδηγίες που έχουν δοθεί και ενόψει του Πάσχα και να παραμείνουμε όλοι στα σπίτια μας, περιορίζοντας τις μετακινήσεις μας μόνο στις άκρως απαραίτητες.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο