Λιμεναρχείο Ρόδου: Επιτρέπεται η κολύμβηση για πολίτες με σοβαρά προβλήματα υγείας

Λιμεναρχείο Ρόδου: Επιτρέπεται η κολύμβηση για πολίτες με σοβαρά προβλήματα υγείας

Λιμεναρχείο Ρόδου: Επιτρέπεται η κολύμβηση για πολίτες με σοβαρά προβλήματα υγείας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 837 ΦΟΡΕΣ

Κατόπιν σχετικής διαταγής από τη Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας του Υ.ΝΑ.Ν.Π./Α.Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. που παρέχει οδηγίες με σκοπό την αντιμετώπιση θεμάτων που σχετίζονται με τον κορωνοϊό COVID-19, και την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του, στο πλαίσιο της εφαρμογής της Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 20036/22-03-2020 Κ.Υ.Α. (Β’ 986) όπως ισχύει, και σχετικής αλληλογραφίας με ΥΠτΠ/Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου ενημερώνει το κοινό ότι:

• Δραστηριότητες όπως λήψη θαλάσσιου λουτρού- κολύμπι, χρήση ιδιωτικών θαλασσίων μέσων αναψυχής και υποβρύχια αλιεία δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις της περίπτωσης ζ) της παραγράφου 2 του άρθρου πρώτου της ανωτέρω Κ.Υ.Α. όπως ισχύει και ως εκ τούτου απαγορεύονται, καθότι αυτές δεν συνιστούν καταρχήν ζωτικές, προσωπικές ανάγκες οι οποίες δεν δύνανται να ικανοποιηθούν με άλλο τρόπο κατά την έννοια της εν λόγω Κ.Υ.Α.

• Ωστόσο, καθίσταται σαφές ότι, οι ως άνω περιορισμοί κάμπτονται στην περίπτωση πολιτών με σοβαρά προβλήματα υγείας (παιδιά με αυτισμό, ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας ή σε φάση αποκατάστασης κ.α.), που χρήζουν είτε σωματικής άσκησης, είτε άλλων θεραπευτικών πρακτικών, όπως το θαλάσσιο λουτρό ή άλλοι συναφείς τρόποι αποκατάστασης. Οι πολίτες του προηγούμενου εδαφίου κατά την άσκησή τους αυτή, οφείλουν να κατέχουν και να επιδεικνύουν το σχετικό ιατρικό πιστοποιητικό, με συνημμένη γνωμάτευση του ιατρού τους.

• Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα μέτρα επιβάλλονται οι ποινικές και διοικητικές κυρώσεις που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία περιορισμού κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο