Αυστηρότεροι οι έλεγχοι και στο νησί της Ρόδου για τις μετακινήσεις

Αυστηρότεροι οι έλεγχοι και στο νησί της Ρόδου για τις μετακινήσεις

Αυστηρότεροι οι έλεγχοι και στο νησί της Ρόδου για τις μετακινήσεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3391 ΦΟΡΕΣ

Αυστηρούς ελέγχους σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου έχουν ξεκινήσει οι αρμόδιες υπηρεσίες της αστυνομίας οι οποίοι εντείνονται καθημερινά με στόχο την τήρηση όλων των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας.

Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες έχουν αυξηθεί οι περιπολίες και οι έλεγχοι των αστυνομικών, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα επίσημα στοιχεία αναφορικά με τις παραβάσεις που έχουν καταγραφεί στο νησί μας για άσκοπες μετακινήσεις.

Ωστόσο σύμφωνα με ανώτερους αξιωματικούς της Α΄Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου, οι έλεγχοι και οι περιπολίες θα ενταθούν ακόμα περισσότερο από αύριο Μεγάλη Πέμπτη και θα κορυφωθούν παραμονή και ανήμερα του Αγίου Πάσχα.
Οι οδηγίες είναι σαφείς και έχουν δοθεί από τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που έχουν ληφθεί με στόχο την προστασία όλων μας από την πανδημία.

Έτσι οι αστυνομικοί θα διενεργούν ελέγχους σε όλους όσοι κινούνται στο δρόμο, προκειμένου να διαπιστωθεί αφενός ότι τηρούνται τα μέτρα και αφετέρου ότι δεν κινούνται ασκόπως αλλά υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για τις μετακινήσεις τους, για τις οποίες οφείλουν είτε να φέρουν το απαραίτητο έγγραφο είτε να έχουν αποστείλει σχετικό μήνυμα στο 13033 για να πάρουν έγκριση για τη μετακίνησή τους.

Μάλιστα οι εντολές είναι ρητές οπότε έλεγχοι θα διενεργούνται ακόμη και σε όσους κάνουν πεζοπορία σε περιοχές μακριά από την κατοικία τους (Μόντε Σμιθ, παραλιακή Μανδρακίου, ξυλοπεζόδρομο κ.α.) όπου συνήθως παρατηρείται συνωστισμός.
Και σε αυτές τις περιπτώσεις εφόσον διαπιστωθεί παράβαση θα βεβαιώνεται το αντίστοιχο ποσό των 150 ευρώ.
Επίσης τόσο η αστυνομία όσο και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου ελέγχει όλους όσοι θέλουν να ταξιδέψουν από και προς το νησί μας, καθώς όπως είναι γνωστό υπάρχει απαγόρευση μετακίνησης για όλους εκτός των μόνιμων κατοίκων των νησιών, οι οποίοι ωστόσο εφόσον μεταβούν στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους δεν θα μπορούν να επιστρέψουν παρά μόνο όταν χαλαρώσουν τα μέτρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι ανήμερα του Πάσχα τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά θα διενεργούνται συνεχώς περιπολίες όχι μόνο για άσκοπες μετακινήσεις αλλά και για να διαπιστωθεί πως δεν συνωστίζεται σε σπίτια μεγάλος αριθμός ατόμων, πλην αυτών που διαμένουν στη συγκεκριμένη οικία.
Δηλαδή σε κάθε περίπτωση ο ρόλος και ο σκοπός των εντατικών ελέγχων που θα γίνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες δεν είναι άλλος από τη συνέχιση της τήρησης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού του κορωνοϊού.
Προκειμένου λοιπόν να αποφύγουμε δυσάρεστες συνέπειες και πρόστιμα και τούτες τις Άγιες Ημέρες μένουμε σπίτι και στέλνουμε ευχές σε αγαπημένα πρόσωπα μέσω διαδικτύου, τηλεφώνων κ.λ.π. για να μπορέσουμε σύντομα να τους ευχηθούμε από κοντά.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο