Τριετές πρόγραμμα για την ανάπτυξη της Δωδεκανήσου θα εξαγγείλει ο Καραμανλής

Τριετές πρόγραμμα για την ανάπτυξη της Δωδεκανήσου θα εξαγγείλει ο Καραμανλής

Τριετές πρόγραμμα για την ανάπτυξη της Δωδεκανήσου θα εξαγγείλει ο Καραμανλής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 139 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Κυριακή 17 Απριλίου 1960 Αριθ. Φύλλου 2707

ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ΕΤΕΣ ΘΑ ΕΞΑΓΓΕΙΛΗ Ο κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΝ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως κ. Καραμανλής θα εξαγγείλη ο ίδιος συντόμως εξ Αθηνών, το καταρτιζόμενον από ημερών Τριετές Πρόγραμμα Αναπτύξεως της Δωδεκανήσου.

Ήδη, προχθές και χθες συνεχίσθησαν αι συσκέψεις υπό την προεδρείαν του κ. Πρωθυπουργού με συμμετοχήν των βουλευτών κ.κ. Κωτιάδη και Χαρίτου, του Νομάρχου κ. Ιωάννου και λοιπών υπηρεσιακών παραγόντων, δια την επεξεργασίαν και ολοκλήρωσιν του Προγράμματος, το οποίον ως εγνώσθη, θα συμβάλη μεγάλως εις την περαιτέρω πρόοδον της Δωδεκανήσου.

Δέον να σημειωθή ότι ο λαός της Ρόδου εξαίρει τη δραστηριότητα του κ. Καραμανλή, ο οποίος παρά το γεγονός ότι ήλθε δια να αναπαυθή, ακούραστος επελήφθη όλων των τοπικών προβλημάτων. Εκφράζεται δε η βεβαιότης ότι η στοργή και αγάπη του κ. Πρωθυπουργού δια τη Δωδεκάνησον, θα αποδειχθούν δι’ άλλην μίαν φοράν περιτράνως δια του εξαγγελθησομένου Προγράμματος.

Ο κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟΝ
Σήμερον ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως και η Κα Καραμανλή θα επισκεφθούν τη Σχολήν Χωροφυλακής, δια το καθιερωμένον «τσούγκρισμα» των Πασχαλινών αυγών με τους οπλίτας.

Το απόγευμα ο κ. Πρωθυπουργός θα παρακολουθήση την ποδοσφαιρικήν συνάντησιν Ορφέως Λευκωσίας και Διαγόρα Ρόδου.

Ως εγνώσθη, ο κ. Καραμανλής θα αναχωρήση εκ Ρόδου επιστρέφων εις Αθήνας την Τρίτην ή Τετάρτην του Πάσχα.

H ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ «ΑΓΑΠΗΣ»
Σήμερον την 9:30 π.μ. θα γίνη η τελετή της «Αγάπης». Η πομπή θα εκκινήση εκ του Καζουλλείου Γυμνασίου μεθ’ ο εν λιτανεία προπορευομένων των φανών, Εξαπτερύγων, λαβάρων, των Ιεροψαλτών και Σύμπαντος του Ιερού Κλήρου της Πόλεως θα κατευθυνθή εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν, όπου θα λάβη χώραν η τελετή της Αναστάσεως, καθ’ ην θα αναγνωσθή το Ιερόν Ευαγγέλιον εις διαφόρους γλώσσας. Κατά την τελετήν θα παραστή ο Πρωθυπουργός κ. Καραμανλής και άπασαι αι Τοπικαί Αρχαί.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
Χθες η Αμερικανίς Κάρπετερ οδηγούσα το υπ’ αρ. 3730 αυτοκίνητον ξένης αποστολής συνεκρούσθη μετά του υπ’ αριθ. 7949 μοτοποδηλάτου το οποίον ωδήγει ο Πράβης Α. με αποτέλεσμα να τραυματισθή ελαφρώς ο δεύτερος.
Εξ άλλου χθες συνεκρούσθησαν τα υπ’ αριθ. 83002 και 82832 αυτοκίνητα τα οποία ωδήγουν οι Κελάς Χ. και Καραγιάννης Π. αντιστοίχως με αποτέλεσμα να υποστούν και τα δύο αυτοκίνητα ελαφράς ζημίας.

ΠΑΡ’ ΟΛΙΓΟΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΪΑ
Χθες την 2:10 απογευματινήν εξ ανημμένου σιγαρέττου προεκλήθη πυρκαϊά εις το προαύλιον του εργαστηρίου Λεβεντέρη Π. παρά την οδόν Καποδιστρίου αρ. 54. Το πυρ μετεδόθη εις ευρισκομένους εκεί μεγάλους κορμούς δένδρων χάρις δε εις την ταχείαν επέμβασιν της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατεσβέσθη το πυρ το οποίον λόγω του πνέοντος ισχυρού ανέμου θα προεκάλη μεγάλας ζημίας.

ΜΕΘΑΥΡΙΟΝ ΑΝΑΧΩΡΕΙ Ο ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΧΩΡ/ΚΗΣ
Ως ανεκοινώθη την προσεχή Τρίτην θα αναχωρήση εκ Ρόδου επιστρέφων εις Αθήνας ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής κ. Μπεθάνης.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ
Αφίκετο εις Ρόδον δια να διέλθη το Πάσχα ο έως Ανώτερος Διοικητής Χωροφυλακής Δωδεκανήσου κ. Παναγιωτακόπουλος.

Ως ανεκοινώθη κατόπιν εράνου των κατοίκων της Κοινότητος Ψίνθου ηγοράσθη πολυέλαιος ο οποίος ετοποθετήθη εις τον Ιερόν Ναόν της εν λόγω Κοινότητος.

Χθες αφίκετο εις Ρόδον δι’ ολιγοήμερον παραμονήν ο Εμπορικός Ακόλουθος της εν Αθήναις Τσεχοσλοβακικής Πρεσβείας κ. Σβόμποντα Λουομίλα.

Χθες αφίκετος εις Ρόδον προκειμένου να διέλθη ενταύθα τας εορτάς του Πάσχα ο Εισαγγελεύς Πρωτοδικών Αθηνών κ. Δ. Βουρλάς.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...