Παντελής Αθανασίου: «Κράμα έμπειρων και νεαρών το ιδανικό ρόστερ!»

Παντελής Αθανασίου:  «Κράμα έμπειρων και νεαρών το ιδανικό ρόστερ!»

Παντελής Αθανασίου: «Κράμα έμπειρων και νεαρών το ιδανικό ρόστερ!»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 241 ΦΟΡΕΣ

Την άποψή του για την επόμενη ημέρα στο ποδόσφαιρο αλλά και για τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε λόγω του κορωνοϊού κατέθεσε μέσω δηλώσεών του ο Παντελής Αθανασίου. Ο έμπειρος παίκτης, τόνισε τα ακόλουθα:
«Η κατάσταση είναι δύσκολη. Προσωπικά προσπαθώ να προπονούμαι κάθε μέρα. Είναι στον κάθε αθλητή το πώς αντιλαμβάνεται όλη αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση.

Αν σε πάρει από κάτω ψυχολογικά δεν έχεις και πολλή όρεξη να κάνεις και πολλά πράγματα. Από μόνος μου λοιπόν κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να παραμείνω σε μια όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Είμαι πλέον 34 χρονών που σημαίνει ότι αν αφήσω το σώμα μου, θα με …αφήσει και αυτό. Και θα είναι δύσκολο να επανέλθω.

Έχω μάθει πάντως από μικρός να λειτουργώ επαγγελματικά. Είναι δύσκολο να κάθεσαι όλη ημέρα στο σπίτι και πιστεύω ότι όλοι οι αθλητές κάτι βρίσκουν και κάνουν. Όποτε κι αν επανέλθουμε πάντως δεν θα είναι εύκολο. Ο οργανισμός αν μείνει έστω και δέκα ημέρες χωρίς προπόνηση, κάτω από φυσιολογικές συνθήκες δεν μπορεί να επανέλθει. Θα υπάρξουν πολλοί τραυματισμοί».

Σε ερώτηση για το ποια πρέπει να είναι η επόμενη ημέρα στα πρωταθλήματα, απάντησε ως εξής:
«Είναι κάτι που δεν μπορώ να το πω εγώ. Και ειλικρινά δεν έχω απάντηση πάνω σε αυτό. Ό,τι και να πεις θα είναι άδικο. Θα ήθελα να βρεθεί ένας τρόπος και να μπορέσουν να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα γιατί είναι κρίμα για κάποιες ομάδες που έχουν ακόμη στόχους».

Μιλώντας για τη νέα χρονιά είπε τα ακόλουθα:
«Φυσικά και ο κορωνοϊός θα επηρεάσει τις ομάδες ενόψει της νέας χρονιάς και μάλιστα πολύ. Και στο οικονομικό και στο αγωνιστικό επίπεδο. Όλα είναι θέμα ψυχολογίας. Αν φύγει όλο αυτό που ζούμε, πρέπει να σκεφτόμαστε όλοι θετικά ώστε να πάνε όλα καλά.
Όσο για τα μπάτζετ των ομάδων που λένε ότι ευκαιρία τώρα να κοπούν, έχω να πω τα εξής. Κάθε χρόνο λένε τα ίδια και πάντα κάποιος βγαίνει και δίνει χρήματα.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πιστεύω λοιπόν ότι και πάλι θα βρεθεί κάποιος που θα βάλει το χέρι στην τσέπη γιατί θα θέλει να πάρει το πρωτάθλημα οπότε θα επιδιώξει να πάρει καλούς παίκτες. Υπάρχουν πρόεδροι που λένε ότι εμένα δεν με ενδιαφέρουν τι κάνουν οι άλλοι.

Και για να πάρει το πρωτάθλημα θέλει τους καλύτερους παίκτες. Η αλήθεια είναι ότι με τους μικρούς δεν μπορείς να πάρεις πρωτάθλημα. Χρειάζεσαι τους έμπειρους, τους πιο μεγάλους σε ηλικία. Προσωπικά είμαι 34 ετών.
Γιατί να κάνω στην άκρη να παίξει ένας μικρός από τη στιγμή που είμαι καλύτερός του; Να του κάνω δηλαδή χάρη; Αν πράγματι είναι καλύτερος και το αξίζει, ας πάρει λοιπόν τη θέση μου.

Προσωπικά θεωρώ ότι αυτό που έχει αξία στο τοπικό είναι αυτό που έχει κάνει για παράδειγμα ο Φοίβος Κρεμαστής και ο Απόλλωνας Καλυθιών. Η δημιουργία μιας ομάδας που θα αποτελείται από μισούς έμπειρους και από μισούς νεαρούς παίκτες οι οποίοι θα είναι πολύ καλοί. Έτσι δεν θα χρειαστεί να ξοδευτούν πολλά χρήματα».

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”