Κλειστά τη Μεγάλη Παρασκευή τα κοιμητήρια της Ρόδου

Κλειστά τη Μεγάλη Παρασκευή τα κοιμητήρια της Ρόδου

Κλειστά τη Μεγάλη Παρασκευή τα κοιμητήρια της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2479 ΦΟΡΕΣ

Κλειστά θα παραμείνουν τη Μεγάλη Παρασκευή και την Κυριακή του Πάσχα τα κοιμητήρια στην πόλη της Ρόδου, ενώ τις λοιπές ημέρες θα λειτουργούν συγκεκριμένες ώρες ώστε να εξυπηρετηθεί το κοινό αλλά και για να γίνουν οι προβλεπόμενες τελετές.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τις νέες ανακοινώσεις που έγιναν από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά, σύμφωνα με τις οποίες τα κοιμητήρια συγκαταλέγονται στους τόπους λατρείας και ως εκ τούτου θα παραμείνουν κλειστά τη Μεγάλη Παρασκευή, αλλάζει και το πρόγραμμα λειτουργίας των κοιμητηρίων και στην πόλη μας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη «Ροδιακή» η πρόεδρος της Κοινότητας Ρόδου κα Μάνθα Ζιώγου, σε μία προσπάθεια και να εξυπηρετηθεί ο κόσμος καθώς υπάρχουν και προγραμματισμένες τελετές (π.χ. κηδείες κ.α.) αλλά και να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, αποφασίστηκε σήμερα Μεγάλη Πέμπτη τα κοιμητήρια να λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως και το μεσημέρι όπως επίσης και το Μεγάλο Σάββατο.
Αύριο Μεγάλη Παρασκευή αλλά και την Κυριακή του Πάσχα τα κοιμητήρια θα παραμείνουν κλειστά, όπως ορίζει η σχετική απόφαση.

Σημειώνεται πως τις ημέρες λειτουργίας, στις εισόδους και των δύο κοιμητηρίων θα υπάρχει άτομο από τη δημοτική αρχή, το οποίο θα εποπτεύει για την ορθή τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.
Παράλληλα ζητείται από τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και υπομονετικός ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα αλλά ούτε και να παραβιάζονται οι σχετικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, προχθές το απόγευμα κάποιοι συμπολίτες μας κατάφεραν να εισέλθουν (άγνωστο πώς) στο κλειστό κοιμητήριο των Ταξιαρχών.

Με δεδομένο πως το τοιχίο που περιβάλλει το κοιμητήριο είναι αρκετά ψηλό, η όποια προσπάθεια αναρρίχησής του είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για αυτό και δεν θα πρέπει να επιχειρείται κάτι τέτοιο.
Επίσης αξίζει να τονιστεί πως από σήμερα θα γίνονται συνεχείς περιπολίες και έλεγχοι από την αστυνομία όχι μόνο κατά τη διάρκεια λειτουργίας των κοιμητηρίων αλλά κυρίως τις ώρες και τις ημέρες που αυτά θα είναι κλειστά.
Όσοι παραβάτες εντοπιστούν θα έρθουν αντιμέτωποι με τις διατάξεις του νόμου.

Στα χωριά
Με τον ίδιο περίπου τρόπο θα λειτουργήσουν τα κοιμητήρια και στα χωριά μας.
Μάλιστα χθες εστάλη από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο κο Αθανάσιο Στάμο, προς όλους τους προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου Ρόδου, επιστολή που αφορούσε την «αναστολή λειτουργίας Κοιμητηρίων τη Μεγάλη Παρασκευή». Η ίδια επιστολή εστάλη επίσης στο Τμήμα Διοικητικών και Οικονομικών Θεμάτων της Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Ρόδου, τη Διεύθυνση Ληξιαρχείου και Μητρώων του Τμήματος Κοιμητηρίων, την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, ενώ κοινοποιήθηκε και στην Ιερά Μητρόπολη Ρόδου.

Στο έγγραφο με το οποίο γίνεται γνωστό ότι τα κοιμητήρια δεν θα λειτουργήσουν τη Μεγάλη Παρασκευή, αναφέρονται τα εξής:
«Στο πλαίσιο των μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και σύμφωνα με το από 14 Απριλίου 2020 Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με θέμα «Ενημέρωση από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα: «… τα κοιμητήρια συγκαταλέγονται στους χώρους λατρείας και ως εκ τούτου υπόκεινται στους σχετικούς περιορισμούς. Ειδικά τη Μεγάλη Παρασκευή, όσο δύσκολο και αν είναι, όσο δύσκολο και αν ακούγεται, τα κοιμητήριά μας, σε όλη τη χώρα θα μείνουν κλειστά».

Διαβάστε ακόμη

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη