Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 140 ΦΟΡΕΣ

Από την κυβέρνηση και τις αποφάσεις της μέσα στον Απρίλιο εξαρτάται το πότε θα επιστρέψουν και υπό ποιες συνθήκες οι σημαντικοί αθλητές μας στις προπονήσεις και αν θα γίνουν όπως πρέπει τα πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου

Τα σενάρια για την επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς (όσο αυτό είναι εφικτό) δίνουν και παίρνουν κι αφορούν τον στίβο. Όμως τον κύριο ρόλο και το ρυθμιστή των εξελίξεων τον έχει η κυβέρνηση και οι αποφάσεις της μέσα στον Απρίλιο. Μάλιστα υπάρχει η φήμη για άρση κάποιων μέτρων και σταδιακά από τα τέλη Απριλίου κι αυτό μπορεί να σημάνει πολλά για το πώς θα διαχειριστεί και ΣΕΓΑΣ το θέμα της διοργάνωσης αγώνων.

Το σημαντικό είναι ν’ ανοίξουν τα στάδια, τουλάχιστον για προπονήσεις από τους αθλητές και τις αθλήτριες επιπέδου, για να μη χάσουν τη δυνατότητα για συμμετοχή σε όσους αγώνες έχουν απομείνει. Ο κάθε αθλητής λοιπόν, μετά από τόσο χρόνο αποχής χρειάζεται ένα διάστημα τουλάχιστον οκτώ εβδομάδων, ώστε να είναι σε θέση ν’ αγωνιστεί αξιοπρεπώς σε διοργανώσεις μ’ έντονο συναγωνισμό.

Όταν θα γίνει αυτό, ο ΣΕΓΑΣ θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια πραγματοποίησης από τον Ιούλιο πια όλων των πανελλήνιων πρωταθλημάτων, απ’ αυτό των Παμπαίδων-Παγκορασίδων α’ έως κι αυτό των Ανδρών-Γυναικών. Αν λοιπόν οι αθλητές και οι αθλήτριες της Εθνικής επιστρέψουν στις προπονήσεις από μέσα Μαΐου, τότε μπορούμε να μιλάμε με περισσότερη αισιοδοξία, γιατί αυτό είναι το καλό σενάριο της συνέχειας της όλης ιστορίας.

Το άλλο σημαντικό ζήτημα είναι τι θα γίνει με τους δεκάδες δρομικούς αγώνες από σωματεία ανά την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και των δωδεκανησιακών. Αν τοποθετηθούν από Σεπτέμβριο και μετά όσοι αναβλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, τότε μπορεί και να «στριμωχτούν» από άποψη ημερομηνιών και γι’ αυτό θα παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις από τον ΣΕΓΑΣ και κατ’ επέκταση τις ΕΑΣ.

Πάντως είναι καλύτερο, σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας αγώνας ν’ αναβληθεί κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες παρά να γίνει… όπως-όπως, απλώς για να διατηρήσει το όνομά του μέσα στο 2020…

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων