Τα υλικά δεν έφθασαν ακόμη στη Ρόδο για τις ασπίδες

Τα υλικά δεν έφθασαν ακόμη στη Ρόδο για τις ασπίδες

Τα υλικά δεν έφθασαν ακόμη στη Ρόδο για τις ασπίδες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 418 ΦΟΡΕΣ

Θύμα των μαζικών αποστολών που γίνονται αυτές τις μέρες σε όλη την Ελλάδα μέσω των εταιρειών ταχυμεταφορών «έπεσε» η συμπολίτισσά μας κ. Αγγελική Νικολάου, η οποία εδώ και 10 περίπου μέρες δημιουργεί μέσω του 3D εκτυπωτή που έχει στα χέρια της, ασπίδες προστασίας για τον κορωνοϊό.

Όπως δημοσίευσε πριν από μερικές μέρες «Η Ροδιακή», η κ. Νικολάου, εκπαιδευτικός του 1ου Γυμνασίου Ρόδου, σε συνεννόηση με τη διευθύντρια του σχολείου και τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Παπαδομαρκάκη, μπήκε στη διαδικασία, με τον εκτυπωτή που διέθετε το σχολείο για ένα project που πραγματοποίησε να φτιάξει ασπίδες προστασίας για τις ανάγκες του νοσοκομείου της Ρόδου.

Προκειμένου να υλοποιηθεί όμως αυτή η ενέργεια, είχε παραγγείλει τόσο το ειδικό τζαμάκι, όσο και τα λάστιχα που χρειάζονται για να δημιουργηθεί η εν λόγω μάσκα.

Και δυστυχώς ενώ εδώ και μέρες είναι έτοιμα τα υπόλοιπα υλικά που χρειάζονται προκειμένου να δημιουργηθεί η ασπίδα προστασίας, η εν λόγω καθυστέρηση, «κοστίζει» στην όποια προστασία των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή προκειμένου να μας εξυπηρετήσουν στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας.

Με σχεδόν δέκα μέρες καθυστέρηση ούτως ώστε να έρθει ένα τόσο αναγκαίο δέμα από τη Θεσσαλονίκη στη Ρόδο, γίνεται για μια ακόμα φορά αντιληπτό, πόσο μεγάλη είναι η δυσκολία που συναντάμε οι κάτοικοι των νησιών, ακόμη και σε ό,τι αφορά μια αποστολή από μεταφορική εταιρεία...!

Έτσι, μια τόσο όμορφη και ελπιδοφόρα κίνηση, από μια εκπαιδευτικό η οποία το μόνο που ήθελε ήταν να βοηθήσει το νοσοκομείο του τόπου στον οποίο διαμένει, κοντεύει να πάει «στράφι» αφού, παρά το γεγονός ότι η ίδια είναι κατά τα άλλα έτοιμη, έχοντας τυπώσει τα υλικά που μπορούσε, δεν μπορεί να ολοκληρώσει το project της, εξαιτίας της εταιρείας ταχυμεταφορών που την καθυστερεί εδώ και σχεδόν δέκα μέρες!

Διαβάστε ακόμη

Μαθητές και μαθήτριες σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου

Ποιος θα... σηκώσει την πινακίδα;

Π. Κουνάκης: «Έστω και μία γυναίκα να προστατεύσουμε, αξίζει τον κόπο»

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών

Γ. Γεραπετρίτης για θαλάσσια πάρκα: «Θα γίνουν, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε»

Der Westen: Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch