Κτηνοτρόφοι Ρόδου: «Προσοχή σε όσους σας λένε ότι πουλάνε... ντόπια αμνοερίφια»

Κτηνοτρόφοι Ρόδου:  «Προσοχή σε όσους σας λένε ότι πουλάνε... ντόπια αμνοερίφια»

Κτηνοτρόφοι Ρόδου: «Προσοχή σε όσους σας λένε ότι πουλάνε... ντόπια αμνοερίφια»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1535 ΦΟΡΕΣ

Ανακοίνωση με την οποία καλούν τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ό,τι αφορά την αγορά αμνοεριφίων που λανσάρονται ως ντόπια, εξέδωσαν χθες οι κτηνοτρόφοι του νησιού μας.

Στην ανακοίνωση, αναφέρεται συγκεκριμένα:
«Ως Σύλλογος Κτηνοτρόφων Ρόδου επιθυμούμε να ενημερώσουμε το καταναλωτικό κοινό του νησιού μας αναφορικά με την διαφήμιση πώλησης αμνοεριφίων τις τελευταίες ημέρες από αλυσίδα κρεοπωλείων, σε εξαιρετικά χαμηλές και πρωτόγνωρες τιμές για την αγορά της Ρόδου:

1. Κανένα μέλος του συλλόγου μας δεν διέθεσε την παραγωγή του προς τη συγκεκριμένη αλυσίδα, η οποία διαφημίζει την πώληση αμνοεριφίων Ρόδου.

2. Κανένα μέλος του συλλόγου μας δεν έχει πωλήσει την παραγωγή του σε τέτοιες τιμές, που να δικαιολογούν την εξαιρετικά χαμηλή τιμή (κάτω του κόστους) στην οποία διαφημίζονται και διατίθενται τα αμνοερίφια στους καταναλωτές της συγκεκριμένης αλυσίδας.

3. Θα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές ότι πλέον έχει αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο για τη σφραγίδα που φέρουν τα αμνοερίφια και αντί για «Ρόδος» ή «Έμπωνα», που παραπέμπει στην τοποθεσία (σφαγεία) όπου σφαγιάσθηκαν, πλέον αναφέρει τη χώρα προέλευσης («EL» δηλαδή «Ελληνικό»).

Συνεπώς φέτος είναι ευκολότερη η προσπάθεια αποπροσανατολισμού του καταναλωτικού κοινού, δεδομένου ότι μπορούν να «βαφτιστούν» ως ροδίτικα, αμνοερίφια από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

4. Ως μέλη του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ρόδου καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διασφαλίσουμε την επάρκεια ντόπιων – ροδίτικων αμνοεριφίων σε συνεργασία με τα κρεοπωλεία και καταστήματα του νησιού μας. Ιδιαίτερα φέτος λόγω των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας, καταβλήθηκαν προσπάθειες ώστε η παραγωγή μας να φτάσει έγκαιρα στα σημεία πώλησης και σε τιμές προσιτές για τους καταναλωτές, ενδεχομένως σε αρκετές περιπτώσεις με επιπλέον κόστος για τους κτηνοτρόφους του νησιού μας.

Γι’ αυτό και λόγω της δυσάρεστης κατάστασης που βιώνουμε όλοι μας φέτος, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι πολύ περισσότερο υποψιασμένοι για ενδεχόμενες πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού. Άλλωστε εξαιτίας και της σοβαρής έλλειψης προσωπικού στις αρμόδιες υπηρεσίες, οι έλεγχοι στην αγορά είναι ελάχιστοι, πολύ περισσότερο φέτος λόγω του φόβου εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ευχόμαστε σε όλους τους Ροδίτες Καλή Ανάσταση, με υγεία και ασφάλεια για εσάς και τις οικογένειές σας και σας ευχαριστούμε που για μια ακόμα χρονιά δείξατε εμπιστοσύνη στα ποιοτικά ροδίτικα προϊόντα μας!»

Διαβάστε ακόμη

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη