Ο Λασάν Κρομά φάνηκε στα δύσκολα

Ο Λασάν Κρομά φάνηκε στα δύσκολα

Ο Λασάν Κρομά φάνηκε στα δύσκολα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 210 ΦΟΡΕΣ

Πώς κατάφερε ο Αμερικανός να ξεχωρίσει φέτος χάρις στην ικανότητά του στο σκοράρισμα, σε μια χρονιά που ο Κολοσσός δεν μπόρεσε να παρουσιάσει ό,τι σχεδίασε στην αρχή της

Μπορεί το πρωτάθλημα της Basket League φέτος να ολοκληρώθηκε μόλις την 20ή αγωνιστική του και ο Κολοσσός να μην είχε την αναμενόμενη εμφάνιση, σώζοντας την …παρτίδα στα τελευταία παιχνίδια, για να «ξεκολλήσει» από τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας, όμως ένας παίκτης του κατάφερε να ξεχωρίσει στη διοργάνωση.

Ο Λασάν Κρομά είχε πολύ καλές εμφανίσεις και οδήγησε τους «θαλασσί» σε σημαντικές νίκες χάρις στην ικανότητά του στο σκοράρισμα. Μάλιστα η παρουσία του σε αρκετά παιχνίδια ήταν καταλυτική κι έδειξε ότι μπορεί ακόμα και τη νέα χρονιά, ανεξαρτήτως στόχων, να βοηθήσει την ομάδα να ξεχωρίσει. Μέχρι και την 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Αμερικανός γκαρντ του Κολοσσού πέτυχε 314 πόντους και βρισκόταν στην 4η θέση του σχετικού πίνακα με τους κορυφαίους σκόρερ του πρωταθλήματος, ενώ στην 1η είναι ο Κόνερ Φράνκαμπ του Ρεθύμνου.

Ο Λασάν Κρόμαν γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου του 1991 στο Κουίνς της Νέας Υόρκης κι έχει ύψος 1.98, ενώ φοίτησε στα Κολλέγια George Washington και U Conn, έχοντας μάλιστα αναδειχθεί πρωταθλητής στο NCAA το 2014. Από τη σεζόν 2014-15 ξεκίνησε η πορεία του σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ανάμεσά τους και το ελληνικό, για να βρεθεί φέτος στο δυναμικό του Κολοσσού και να δικαιώσει όσους τον επέλεξαν γι’ αυτό.

Οι εμφανίσεις του μάλιστα την περίοδο που ολοκληρώθηκε πρόωρα, σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί να τον κάνουν να μείνει άλλη μια χρονιά στη Ρόδο, αν είναι κι αυτός σύμφωνος, ώστε να βρίσκεται στα πλάνα του προπονητή του και στο νέο κι όπως αναμένεται, πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με περισσότερες ομάδες.

Ανεξαρτήτως του αν παραμείνει ο Λασάν Κρόμα ή όχι στο νησί μας, πολλές θα είναι οι αλλαγές στο δυναμικό του Κολοσσού εξαιτίας της φετινής πορείας που δεν ήταν η αναμενόμενη, αν εξαιρέσει κανείς τα τελευταία παιχνίδια πριν τη διακοπή, όταν φάνηκε η ομάδα να βρίσκει τον καλό της εαυτό, ειδικά με την προσθήκη του Ζερμέιν Λοβ.

Ο πίνακας με τους πέντε κορυφαίους σκόρερ φέτος στο πρωτάθλημα είναι ο παρακάτω:

ΦΡΑΝΚΑΜΠ Κόνερ-Ρέθυμνο 397
ΛΑΝΓΚΦΟΡΝΤ Κιθ-ΑΕΚ 346
ΧΑΝΛΑΝ Ολιβιέρ-Ηρακλής 326
ΚΡΟΜΑ Λασάν-Κολοσσός 314
ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ Λουκάς-Ιωνικός 298

Η πορεία του Λασάν Κρόμα μετά την παρουσία του στα Κολλέγια των ΗΠΑ:
2014–2015 Alba Fehérvár-Ουγγαρία
2015 Torku Konyaspor-Τουρκία
2016 Καβάλα
2016 Westchester Knicks-ΗΠΑ
2016 Προμηθέας Πάτρας
2017 Melbourne United-Αυστραλία
2017 Egis Körmend-Ουγγαρία
2017–2018 UBT Cluj-Napoca-Ρουμανία
2018 Boulazac Basket Dordogne-Γαλλία
2018–2019 Rouen Métropole-Γαλλία
2019–present Κολοσσός

Διακρίσεις
NCAA Πρωταθλητής (2014)
Atlantic 10 All-Rookie team (2010).

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.