Μάχη με πραγματικά πυρά για «Τα Κανόνια του Ναβαρόνε» σε Καλλιθέα, Καλυθιές, Χαράκι και Φαληράκι

Μάχη με πραγματικά πυρά για «Τα Κανόνια του Ναβαρόνε» σε Καλλιθέα, Καλυθιές, Χαράκι και Φαληράκι

Μάχη με πραγματικά πυρά για «Τα Κανόνια του Ναβαρόνε» σε Καλλιθέα, Καλυθιές, Χαράκι και Φαληράκι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 236 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Σάββατον 23 Απριλίου 1960 Αριθ. Φύλλου 2710

ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΚΑΛΥΘΙΕΣ-ΧΑΡΑΚΙ-ΦΑΛΗΡΑΚΙ

ΜΑΧΗ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΗ ΑΥΡΙΟΝ ΔΙΑ ΤΟ ΦΙΛΜ «ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑΒΑΡΟΝΕ»

ΥΠΟ ΤΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Ανεκοινώθη ότι αύριον από της 2ας μεσημβρινής μέχρι της 6ης απογευματινής εις την περιοχήν μεταξύ Νερών Καλλιθέας και Κοινότητος Καλυθιών θα γυρισθούν πολεμικαί σκηναί δια την ταινίαν «Τα Κανόνια του Ναβαρόνε».

Εις αυτάς θα χρησιμοποιηθούν πραγματικά πυρά και θα διεξαχθούν μάχαι. Εις τας εν λόγω μάχας θα μετάσχουν οι ευρισμόμενοι ενταύθα στρατιώται των Δυνάμεων Καταδρομών άπαντες σχεδόν οι άνδρες της Σχολής Χωροφυλακής Ρόδου, άρματα μάχης και πυροβολαρχίαι αι οποίαι ήρχισαν ήδη να εγκαθίστανται εις επίκαιρα σημεία της περιοχής. Δεδομένου ότι θα χρησιμοποιηθούν πραγματικά πυρά η εκτεινομένη περιοχή από των Νερών Καλλιθέας μέχρι της Κοινότητος Καλυθιών περιλαμβανομένων και των περιοχών Φαληρακίου, Προφήτου Αμώς και Χαράκι εκρίθησαν ως άκρως επικίνδυνοι.

Ήδη διά διαταγής της Ανωτέρας Διοικήσεως Χωροφυλακής Δωδεκανήσου ελήφθησαν έκτακτα μέτρα προς αποφυγήν δυσαρέστων συνεπειών. Επίσης η εκτεινομένη θαλασσία ζώνη εκρίθη ως άκρως επικίνδυνος. Διά της διαταγής παρακαλούνται οι πολίται όπως κατά τας ώρας που θα διεξαχθούν αι μάχαι, μη προσεγγίζουν την περιοχήν. Κατά σχετικάς πληροφορίας, εις τας αυριανάς σκηνάς θα μετάσχουν και άπαντες οι ευρισκόμενοι ενταύθα ηθοποιοί.

ΕΝΕΦΑΝΙΣΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΙΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΑ ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΑΣ ΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΤΑΒΙΑΣ
ΕΖΗΤΗΘΗ ΑΔΕΙΑ ΔΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΧΘΟΥΝ


Κατά πληροφορίας εκ της Κοινότητος Κατταβιάς Ρόδου προ ημερών παρετηρήθη εκεί ένα σπάνιον γεγονός, ήτοι ενεφανίσθησαν εις τον ουρανόν αιφνιδίως και εν συνεχεία κατεκάλυψαν τους αγρούς χιλιάδες σπουργιτών.

Οι γηραιότεροι ανέφερον ότι δεν ενθυμούνται άλλην παρομοίαν περίπτωσιν, ενώ οι νέοι, εκπλαγέντες αρχικώς, μόλις συνήλθον έσπευσαν να εκδιώξουν τους «επισκέπτας» οι οποίοι, άνευ υπερβολής, ομοίαζον προς σύννεφα. Το γεγονός αποδίδεται εις την τελευταίαν ανεμοθύελλαν, που εσημειώθη εις Ρόδον, η οποία εκινείτο εκ του νότου προς τον βορράν και ως ήτο επόμενον η «άφιξις» των σπουργιτών εσημειώθη εις την νοτιωτέραν κοινότητα της Κατταβιάς.

Εν τω μεταξύ αναφέρεται ότι εζητήθη άδεια από το δασαρχείον διά την καταδίωξιν των υπολειμμάτων των «συννεφοειδών» σπουργιτιών, τα οποία δεν είναι ολίγα και θεωρούνται ως επικίνδυνα διά τας καλλιεργείας.
Το γεγονός αυτό επεβεβαιώθη και από χωρικούς άλλων κοινοτήτων, όπου έφθασαν επίσης σπουργίται, αλλ’ εις μικροτέρας ομάδας.

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΘΑ ΔΙΑΝΕΙΜΗ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ - 170 ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΠΡΟΙΚΟΔΟΤΗΣΕΩΝ
Εκπρόσωπος της Κεντρικής Επιτροπής Προικοδοτήσεων Απόρων Κορασίδων Δωδεκανήσου ανεκοίνωσεν ότι είναι έτοιμα προς διανομήν εις κορασίδας 170 βιβλιάρια προικοδοτήσεων. Τα εν λόγω βιβλιάρια θα απονεμηθούν υπό της Αυτού Μεγαλειότητος του Βασιλέως, κατά την διάρκεια της ενταύθα παραμονής Του.

20 ΛΑΪΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΑΙ ΘΑ ΑΝΕΓΕΡΘΟΥΝ ΕΙΣ ΚΩ ΕΚ ΤΟΥ ΤΡΙΕΤΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΚΩΣ (Ιδ. ανταπ.). Ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Παρθενιάδης ανεκοίνωσεν ότι εκ των 100 Λαϊκών Κατοικιών, αι οποίαι βάσει αποφάσεως του Προέδρου της Κυβερνήσεως κ. Καραμανλή, θα ανεγερθούν, εις τα πλαίσια του Τριετούς Προγράμματος Αναπτύξεως της Δωδεκανήσου, αι 20 πρόκειται να γίνουν εις την πόλιν της Κω, διά την στέγασιν ισαρίθμων κατοικιών.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ
Το Ορφανοτροφείον Θηλέων Ρόδου ευχαριστεί θερμώς τας οικογενείας Α. Γεωργιάδη και Ν. Χιώτη διά την δωρεάν 150 δραχμών εις μνήμην του αειμνήστου Σπυρίδωνος Δαλιάνη.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...