Σε εντατικούς ρυθμούς τα έργα σε Αφάντου και Πεταλούδες

Σε εντατικούς ρυθμούς τα έργα σε Αφάντου και Πεταλούδες

Σε εντατικούς ρυθμούς τα έργα σε Αφάντου και Πεταλούδες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1297 ΦΟΡΕΣ

Αδιάκοπα γινόταν όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας η προετοιμασία των δημοτικών ενοτήτων Αφάντου και Πεταλούδων για τη θερινή περίοδο, ώστε η σεζόν, όποτε και αν αυτή ξεκινήσει, να βρει τις δύο αυτές κατεξοχήν τουριστικές περιοχές της Ρόδου, έτοιμες να υποδεχθούν κατοίκους και επισκέπτες.

Καταρχάς, όλο αυτό το διάστημα κάθε άλλο παρά σταμάτησαν να γίνονται έργα, παρεμβάσεις και συντηρήσεις σε όλους τους τομείς που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα, υπό την εποπτεία και τον συντονισμό του Αντιδημάρχου Αφάντου και Πεταλούδων κ. Τάσου Σπανού. Τα συνεργεία του Δήμου βρίσκονται καθημερινά και στις δύο δημοτικές ενότητες εκτελώντας έργα μικρής κλίμακας ενώ από εδώ και πέρα…θα φουλάρουν.

Και στις δύο ενότητες, λοιπόν, μάζεψαν όλα τα ογκώδη αντικείμενα καθ’ ότι αυτό το διάστημα της καραντίνας παρατηρήθηκε μία αύξηση της απόρριψής τους σε διάφορα σημεία.

Από τις πρώτες προτεραιότητες που είχε θέσει ο Αντιδήμαρχος ήταν η βελτίωση της βατότητας των αγροτικών δρόμων, κάτι που έχει ξεκινήσει το προηγούμενο διάστημα και αναμένεται να κορυφωθεί τώρα που έχουμε καλοκαιρία.


Όπως είναι φυσικό, με το καλοκαίρι να είναι προ των πυλών, το παραλιακό μέτωπο είναι σε πρώτη προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό, γίνονται αποκαταστάσεις τόσο στ’ Αφάντου όσο και τις Πεταλούδες. Ειδικότερα, στ’ Αφάντου βρίσκεται σε εξέλιξη εργολαβία για το παραλιακό μέτωπο αλλά και την αποκατάσταση των τριών ιρλανδικών διαβάσεων στην περιοχή, οι οποίες και υπέστησαν ζημιές μετά τη σφοδρή κακοκαιρία του χειμώνα.

Σημειώνεται ότι αυτό το διάστημα έχει επιλεγεί ο ανάδοχος για την ιρλανδική διάβαση στον ποταμό Λουτάνη ενώ έχει γίνει και η προμήθεια μίας μεταλλικής γέφυρας. Επίσης, έχει αναδειχθεί και ο ανάδοχος για την αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστη ο παραποτάμιος δρόμος της Κρεμαστής με τρόπο τέτοιο ώστε το πρόβλημα να λυθεί οριστικά. Παράλληλα γίνονται επεκτάσεις και συντηρήσεις του ηλεκτροφωτισμού με την αποκατάσταση βλαβών ενώ έχει ξεκινήσει και η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε κοινότητες.

Ένας άλλος τομέας στον οποίο δίνεται βαρύτητα είναι αυτός του πρασίνου, με αποψιλώσεις, κλαδέματα, διαμορφώσεις κτλ. που λαμβάνουν χώρα αυτό το διάστημα απ’ άκρη σ’ άκρη και στις δύο ενότητες. Γίνεται και καθαρισμός των δρόμων από τα επικίνδυνα κλαδιά που εξέχουν.

Σημειώνεται εδώ ότι έχει επιλεγεί ο ανάδοχος για το κλάδεμα των ευκαλύπτων, κάτι που δεν έχει γίνει εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες και αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα. Παράλληλα, ολοκληρώνεται η παρέμβαση στην οδό Ευκαλύπτων με την ασφαλτόστρωσή της, πλην ενός μικρού τμήματος.


Την ίδια στιγμή, ξεκινάει και η αποκατάσταση των πεζοδρομίων στα Κολύμπια και τ’ Αφάντου, όπως και στην Κρεμαστή, με συνεργεία του Δήμου. Αυτή την περίοδο γίνονται και οι μελέτες για εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις και στις δύο δημοτικές ενότητες, μία εργολαβία περίπου 600 χιλιάδων ευρώ περίπου. Σε όλα τα παραπάνω, βέβαια, θα συμβάλει τα μέγιστα και η προμήθεια καινούργιων μηχανημάτων έργου, όπως γκρέιτερ, φορτωτή κτλ.

Έργα
Όπως λέει ο Αντιδήμαρχος, και στις δύο δημοτικές ενότητες ευθύνης του, βελτιώνουν υποδομές που για χρόνια βρίσκονταν σε τέλμα. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται αποκατάσταση του Κοινοτικού Καταστήματος στην Κρεμαστή, όπως και στ’ Αφάντου. Επίσης, γίνεται ανακατασκευή και του παλιού παιδικού σταθμού στα Κολύμπια. Παράλληλα, έχει προχωρήσει η μελέτη για την ανάπλαση της πλατείας στ’ Αφάντου όπως και εκείνη για το γήπεδο της Αρχίπολης.


Επίσης, αναπλάσεις θα γίνουν σε κοινόχρηστους χώρους και τις πλατείες και στις δύο ενότητες.
Καθαρισμοί και αποκατάσταση πεζοδρομίων γίνονται τόσο στην κεντρική είσοδο στ’ Αφάντου και στο δρόμο που οδηγεί προς την παραλία, όσο και σε δρόμους και κεντρικά σημεία στη Δ.Ε. Πεταλούδων αλλά και στον Θεολόγο. Τέλος, ο Δήμος θα κατασκευάσει είκοσι ντους για τις παραλίες που θα μπορούν να αφαιρούνται με το τέλος της σεζόν και να τοποθετούνται ξανά την επόμενη.

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Παρασκευά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

(Βίντεο & Φωτογραφίες) Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε πριν από λίγο και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου - Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια

Αποφασισμένο το Λιμενικό Ταμείο να καθαρίσει την είσοδο του λιμανιού της Ακαντιάς από τα παρατημένα σκάφη!