Αποκαλύψεις σοκ για τα προνοιακά ιδρύματα της Ρόδου!

Αποκαλύψεις σοκ για τα προνοιακά ιδρύματα της Ρόδου!

Αποκαλύψεις σοκ για τα προνοιακά ιδρύματα της Ρόδου!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2169 ΦΟΡΕΣ

Σε σοβαρότατες καταγγελίες προέβη μιλώντας αποκλειστικά στον “Sky Ρόδου” ο Α’ Αντιπρόεδρος των τριών προνοιακών ιδρυμάτων της Ρόδου, «Αγίου Ανδρέα», Κολυμπίων και Χαραλάμπειου, Αντώνης Αρφαράς ως προς τη λειτουργία τους, τις συγκαλύψεις και τις μεθοδεύσεις που γίνονται, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, τόσο των ατόμων που φιλοξενούνται εκεί, όσο και των εργαζομένων.

Ο κ. Αρφαράς αποκαλύπτοντας τα όσα συμβαίνουν, περιέγραψε μεταξύ άλλων τα σοβαρότατα προβλήματα στις κτηριακές εγκαταστάσεις, το σύστημα πυρασφάλειας που δε λειτουργεί, αφού είναι χαλασμένοι οι κρουνοί (!), και τα οχήματα που εκτελούν τις μεταφορές κι είναι άκρως επικίνδυνα.

«Είμαστε εν κινδύνω. Παραλάβαμε από την προηγούμενη διοίκηση μία κατάσταση με σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας, τα οποία περιέργως δεν δημοσιοποιήθηκαν μέχρι σήμερα, ενώ αυτά συνεχίζονται...», είπε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας ότι ο ίδιος δεν θα ανεχτεί τέτοιες καταστάσεις.

Ο Αντιπρόεδρος των προνοιακών ιδρυμάτων υποστήριξε επίσης ότι του αφαιρέθηκαν οι αρμοδιότητες, από τον Πρόεδρο κ. Μπακίρη και τη Διεύθυνση στην οποία εκτελών χρέη προέδρου τελεί ο κ. Φλεβάρης, ενώ κατήγγειλε επιπροσθέτως ότι προϊστάμενος του νοσηλευτικού τμήματος ορίσθηκε άτομο που δεν είναι νοσηλευτής, ενώ έγιναν προσλήψεις επικουρικού προσωπικού (λόγω κορωνοϊού) από «το παράθυρο»!

«Δεν πήγα να εκτεθώ και να συγκαλύψω προηγούμενους και δε θα μείνω με σταυρωμένα τα χέρια», διαμήνυσε ο κ. Αρφαράς. Ο κ. Αρφαράς έθεσε τον προβληματισμό της συγκάλυψης της νυν διοίκησης για την κατάσταση που παρέλαβε από την προηγούμενη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα πάω συγκαλύπτων ν’ απολογηθώ για κάτι που δεν ευθύνομαι;»

Όπως είπε, στη θέση του προϊσταμένου του νοσηλευτικού τμήματος δε νοείται να μην είναι νοσηλευτής κάποιος ή ΠΕ γιατρός, ή ΠΕ ή ΤΕ Νοσηλευτικής κι αυτή τη στιγμή είναι κάποιος άσχετος με το αντικείμενο, ενώ υπάρχουν τρεις νοσηλεύτριες Κατηγορίας ΤΕ. Σχετικά με τη θέση του Διευθυντή, ο κ. Κυρίτσης που υπηρετούσε κατέθεσε τα χαρτιά του για συνταξιοδότηση κι εκτελεών χρέη ανέλαβε ο κ. Φλεβάρης.

Ο κ. Αρφαράς είπε ακόμη:
«Έχω πορεία 40 χρόνων και δεν πρόκειται να ανεχτώ τέτοιου είδους συμπεριφορές. Εγώ διορίσθηκα από το υπουργείο Υγείας και δεν είμαι υπάλληλος κανενός. Είμαι άμισθος και θέλω να προσφέρω, να είμαι χρήσιμος στην ευαίσθητη αυτή ομάδα, έχοντας το αντικείμενο.

Δεν μπορεί να μας υποτιμά, να μην λειτουργεί το συμβούλιο και να κάνει ο κ. πρόεδρος ό,τι θέλει». Αυτά είπε ακόμη ο κ. Αρφαράς, καταλήγοντας:

«Μ’ ενδιαφέρει η ποιότητα ζωής αυτών των ανθρώπων που φιλοξενούνται στις δομές και για το λόγο αυτό ενημέρωσα αυτούς που έπρεπε σαν πρώτο βήμα. Ως Αντιπρόεδρος δε γνωρίζω ούτε ποιοι έχουν μπει στις Επιτροπές. Είμαι σφόδρα δυσαρεστημένος, καθότι η συμπεριφορά που αντιμετωπίζω με υποτιμά και με υποβαθμίζει. Αξιώνω σεβασμό...»

Τέλος, αναφορικά με τις προσλήψεις (από το ...παράθυρο) επικουρικού προσωπικού λόγω κορωνοϊού, είπε ότι έχει σοβαρές ενστάσεις, ως προς την επιλογή των προσώπων και της διαδικασίας που έγινε. «Ό,τι πληροφορήθηκα, το έμαθα από το «Διαύγεια», ανέφερε καταλήγοντας.

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων