Κοινή γραμμή πλεύσης για την επόμενη ημέρα

Κοινή γραμμή πλεύσης για την επόμενη ημέρα

Κοινή γραμμή πλεύσης για την επόμενη ημέρα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 984 ΦΟΡΕΣ

Καθορίστηκε το διεκδικητικό πλαίσιο σε τηλεδιάσκεψη της τοπικής πολιτικής ηγεσίας

Σε κοινή γραμμή πλεύσης για να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι προκλήσεις της επόμενης ημέρας για την τοπική οικονομία αποφάσισαν να κινηθούν οι εκπρόσωποι της τοπικής πολιτικής ηγεσίας έτσι ώστε να υπάρξουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους κατοίκους των νησιών μας.

Για το όλο θέμα υπήρξε χθες τηλεδιάσκεψη διάρκειας 4 ωρών (που πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόταση του βουλευτή Βασίλη Υψηλάντη) στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, οι βουλευτές Δωδεκανήσου κ.κ. Βασίλης Υψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη και Ιωάννης Παππάς και οι βουλευτές Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης καθορίστηκαν οι προτεραιότητες και αποφασίστηκε να υπάρξει κοινή γραμμή έτσι ώστε να υλοποιηθούν τα αιτήματα τα οποία έχει ανάγκη η τοπική οικονομία για να μπορέσει να επιβιώσει δεδομένου ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι η κατάσταση τους επόμενους μήνες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην περιοχή μας σε όλα τα επίπεδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα βασικά θέματα που τέθηκαν και τα οποία θα αποτελέσουν προτεραιότητα των διεκδικήσεων προς την κυβέρνηση είναι η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε όλα τα νησιά, γεγονός που θεωρείται ότι θα έχει θετικά αποτελέσματα στην όλη προσπάθεια.

Ήδη, όπως είναι γνωστό, το αίτημα επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών έχει τεθεί επισήμως στην κυβέρνηση από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και από τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη ενώ ανάλογο αίτημα έχει τεθεί από το Εμπορικό Επιμελητήριο, το Οικονομικό Επιμελητήριο, την Ένωση Ξενοδόχων και άλλους.

Στη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης τέθηκε επίσης ως βασικό θέμα ότι θα πρέπει να μειωθεί γενικά ο ΦΠΑ στον τουρισμό, πράγμα που αν συμβεί, θα μπορέσουν τα νησιά μας να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά με τους άλλους τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου αφού σε διαφορετική περίπτωση, θα υπάρξουν ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης επεσήμανε με έμφαση ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χαθεί η φετινή τουριστική σεζόν και ότι προς την κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να γίνουν όσα απαιτούνται.

«Η Ρόδος πρέπει να μείνει ανοιχτή», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καμπουράκης επισημαίνοντας ότι μόνο έτσι τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την απώλεια εισοδήματος που αναμένεται ότι θα υπάρξει.
Στις προτεραιότητες τίθεται επίσης το θέμα της δημόσιας υγείας, ζήτημα που έθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής κ. Βασίλης Υψηλάντης ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο νοσοκομείο της Ρόδου. Επισημάνθηκε ότι τόσο το νοσοκομείο της Ρόδου όσο και οι μονάδες υγείας σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων θα πρέπει να ενισχυθούν και ότι θα πρέπει να καταγραφούν οι ανάγκες που υπάρχουν για να διατυπωθούν στην κυβέρνηση και να τύχουν ανάλογης αντιμετώπισης.

Όπως επίσης έγινε γνωστό, τέθηκε το θέμα των δασικών χαρτών και για το λόγο αυτό αναμένεται ότι θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη, του Δημάρχου Ρόδου και των βουλευτών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Στη διάρκεια της ίδιας συνάντησης, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Καμπουράκης, τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα το νομοσχέδιο για την παραχώρηση των παραλιών στους Δήμους έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν μακροπρόθεσμοι σχεδιασμοί για την αναβάθμισή τους.

Το βασικό συμπέρασμα ήταν ότι η πολιτική ηγεσία θα κινηθεί με κοινό πλαίσιο διεκδικήσεων και όπως επισημάνθηκε, παρόμοιες συσκέψεις πρόκειται να υπάρξουν και τις επόμενες ημέρες.
Σε ανακοίνωσή του για την τηλεδιάσκεψη ο Περιφερειάρχης επεσήμανε τα εξής:

«Σήμερα, βρεθήκαμε μαζι οι:
Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, Πρόεδρος της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου Αντώνης Καμπουράκης, Βουλευτές Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, Κατερίνα Μονογιού, Φίλιππος Φόρτωμας, Βασίλης Υψηλάντης, Ιωάννης Παππάς και Μίκα Ιατρίδη.
Περνάμε σε μία περίοδο εξαιρετικά δύσκολη και απαιτητική, κατά την οποία θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε πρωτοφανείς δυσκολίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έχει μεγάλη αξία και ουσία να συντονίσουμε τη δράση μας και αυτό το κάνουμε στην πράξη.
Η Περιφερειακή συνείδηση, που τόσο έχουμε ανάγκη, κτίζεται με τη συνεχή συνεργασία που από τη πρώτη στιγμή καλλιεργούμε με πίστη.
Δουλειά λοιπόν, οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ δεν είναι το μόνο που, φυσικά, μας ενώνει.
Προχωράμε, θα τα καταφέρουμε.

Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντ. Καμπουράκης δήλωσε:
«Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, τον Υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τους Βουλευτές Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, Βασίλη Υψηλάντη, Μίκα Ιατρίδη, Ιωάννη Παππά, Κατερίνα Μονογιού και Φίλιππο Φόρτωμα, θέσαμε τις βάσεις για την επιτυχή επανεκκίνηση της κοινωνίας και της οικονομίας μας.

Ως πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων του Νοτίου Αιγαίου, αφουγκράζομαι απόλυτα την κατάσταση στα νησιά μας και την επιτακτική ανάγκη για επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας.
Με τη συντονισμένη εργασία όλων μας και με στοχευμένες ενέργειες, θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε όλες τις δυσκολίες και τις πρωτοφανείς προκλήσεις που έχουν προκύψει από την παγκόσμια κρίση υγείας. Και θα βγούμε νικητές». Την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο βουλευτής κ. Β. Υψηλάντης τονίζοντας τα εξής:
«Η προσπάθεια για νησιωτική συνεννόηση πιάνει τόπο. Για την υγεία, τον τουρισμό και τα μεγάλα θέματα. Εύχομαι να συνεχιστεί. Τα νησιά μας πάνω απ’ όλα».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο