Fantasia Productions: "Ο πολιτισμός δε θα χαθει, όμως ένα καλοκαίρι χωρίς τέχνη είναι σίγουρα ένα φτωχό καλοκαίρι"

Fantasia Productions: "Ο πολιτισμός δε θα χαθει, όμως ένα καλοκαίρι χωρίς τέχνη είναι σίγουρα ένα φτωχό καλοκαίρι"

Fantasia Productions: "Ο πολιτισμός δε θα χαθει, όμως ένα καλοκαίρι χωρίς τέχνη είναι σίγουρα ένα φτωχό καλοκαίρι"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 523 ΦΟΡΕΣ

Επιστολή αναφορικά με τις εκδηλώσεις και τις συναυλίες που δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν φέτος ούτε στο νησί της Ρόδου, απέστειλε η εταιρεία Fantasia Productions, γνωστή για τις εκδηλώσεις και τις συναυλίες που πραγματοποιεί κάθε χρόνο.

Στη σχετική επιστολή αναφέρεται στον μεγάλο αριθμό καλλιτεχνών, μουσικών, συντελεστών αλλά και στους τεχνικούς για τον ήχο και τα φώτα, στις εταιρείες ενοικίασης μηχανημάτων, γραφίστες κ.α. που φέτος θα δούν τα έσοδα τους να μηδενίζονται εξαιτίας των ακυρώσεων λόγω της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

"Στα θέατρα, στα στάδια και τους συναυλιακούς χώρους δε θα δώσουμε μάλλον φέτος ραντεβού.

Την ώρα που η χώρα αγωνίζεται να γυρίσει στην κανονικότητα της, που οι ειδικοί προσπαθούν να δρομολογήσουν την επιστροφή μαθητών, επαγγελματιών ,εργαζομένων και παλεύουν να οριοθετήσουν την έναρξη της βαριάς βιομηχανίας της χώρας ,δηλαδή του τουρισμού ,οι φωνές για ένα καλοκαίρι χωρίς τέχνη μπορεί να πέφτουν στο κενό.

Οι συναυλίες και οι εκδηλώσεις μπορεί για κάποιους να φαντάζουν παντεσπάνι σε μια εποχή που μιλάμε για ψωμί , όμως σίγουρα αυτό δεν είναι αλήθεια .

Πέρα από τα γνωστά οφέλη των τεχνών στη ζωή και την ψυχολογία των ανθρώπων ,η διοργάνωση εκδηλώσεων είναι μια παραγωγική μηχανή με πολλά γρανάζια. Εκτός από τους καλλιτέχνες , τους μουσικούς και τους συντελεστές που ο κόσμος βλέπει ,το παγόβουνο τέχνη έχει άλλο ένα ακόμα πιο μεγάλο και αφανές κομμάτι .Οι τεχνικοί για τον ήχο και τα φώτα , οι επιχειρήσεις ενοικίασης μηχανημάτων ,οι γραφίστες , οι επιχειρήσεις εκτυπώσεων , οι καλλιτεχνικοί διευθυντές και το προσωπικό των γραφείων τους , οι μάνατζερ, και πολλοί πολλοί άλλοι βιοπορίζονται από τις διοργανώσεις συντηρώντας έτσι τις οικογένειες τους .

Ο πολιτισμός δε θα χαθεί φυσικά ,όμως ένα καλοκαίρι χωρίς τέχνη είναι σίγουρα ένα φτωχό καλοκαίρι .Φαντάζει επιτακτική η ανάγκη να κινηθούμε με άλλους τρόπους και να αναζητήσουμε πως θα μπορέσουμε να προσαρμόσουμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στα νέα δεδομένα.

Οι καλλιτέχνες πρώτοι απ όλους , πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως για λόγους ασφαλείας θ αργήσουν για καιρό να σταθούν απέναντι από ένα κοινό 1000 , 1500 ατόμων .Πρέπει να κατανοήσουν πως οι δικές τους απαιτήσεις είναι πρώτα από όλα αυτές που θα επιτρέψουν ή θα αποτρέψουν μια διοργάνωση .Η πολιτεία με τη σειρά της θα πρέπει να μεριμνήσει για τα υψηλά ενοίκια των χώρων ώστε άλλο ένα εμπόδιο να ξεπεραστεί και να μπορέσει η ρόδα του πολιτισμού ν αρχίσει να κινείται .

Βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και οφείλουμε όλοι να προσαρμοστούμε για να παραμείνουμε παραγωγικοί και δραστήριοι μέχρι να έρθουν καλύτερες μέρες.

Από την καλλιτεχνική εταιρία

Fantasia Productions

Δημήτρης Μιχαλος – Ρούλα Βασιλοπούλου "

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας