Ρόδος: Καθίσματα εστιατορίων θα τοποθετηθούν στο Μαντράκι

Ρόδος: Καθίσματα εστιατορίων θα τοποθετηθούν στο Μαντράκι

Ρόδος: Καθίσματα εστιατορίων θα τοποθετηθούν στο Μαντράκι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2790 ΦΟΡΕΣ

Στο πλαίσιο συμβολικής εκδήλωσης διαμαρτυρίας

Με το σύνθημα «Η εστίαση απαιτεί δεν επαιτεί» το σωματείο εστιατόρων της περιοχής μας «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» θα πάρει μέρος στη συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας Empty Chairs (άδειες καρέκλες) που διοργανώνεται αύριο Τετάρτη 06/05/2020 στις 20:00.

Περίπου 35 σύλλογοι εστίασης από όλη την Ελλάδα, αναμένεται να λάβουν μέρος στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα υπό την αιγίδα της ΠΟΕΣΕ, ως μέρος της πανευρωπαϊκής διαμαρτυρίας των επαγγελματιών της εστίασης και του τουρισμού Empty Chairs.

Οι επιχειρηματίες θα τοποθετήσουν στις κεντρικές πλατείες των πόλεών τους τις άδειες καρέκλες των καταστημάτων τους για να συμβολίσουν όλους τους κρίκους της επισιτιστικής αλυσίδας που πλήττονται από την έλλειψη μέτρων για την επιβίωση του κλάδου.

Οι συμμετέχοντες θέλουν να καταδείξουν ότι μία πόλη δεν είναι ίδια, χωρίς τα μπαρ και τα εστιατόριά της και γι’ αυτό καλούν όλους τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην εστίαση και τον τουρισμό να ζητήσουν το αυτονόητο: λύσεις για την επιβίωση του κλάδου.

Σε τοπικό επίπεδο αποφασίστηκε η εκδήλωση να γίνει στο Μαντράκι με πιθανότερο σημείο τον χώρο έξω από τον Ευαγγελισμό όπου θα τοποθετηθούν περίπου 150 άδεια καθίσματα, πάνω στα οποία θα υπάρχουν πινακίδες με τα ονόματα εκείνων που θα μείνουν άνεργοι λόγω της κρίσης ή θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης.

Ο χώρος θα δεσμευτεί για το διάστημα από τις 4 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ. Όμως η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί γύρω στις 8 το βράδυ, ώστε να καλυφθεί από τα βραδινά δελτία ειδήσεων, που θα μεταδώσουν και πανοραμικές εικόνες από τη διαμαρτυρία.
Στη διαμαρτυρία θα πάρουν μέρος τα μέλη της διοίκησης του σωματείου τα οποία θα εκπροσωπήσουν τα 150 μέλη του.

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου