Κέντρο ενημέρωσης και υποστήριξης των δανειοληπτών

Κέντρο ενημέρωσης και υποστήριξης των δανειοληπτών

Κέντρο ενημέρωσης και υποστήριξης των δανειοληπτών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 271 ΦΟΡΕΣ

Κέντρο ενημέρωσης και υποστήριξης δανειοληπτών θα δημιουργηθεί στη Ρόδο μετά από τη σύμφωνη γνώμη και του περιφερειακού συμβουλίου όπου και συζητήθηκε το θέμα.

Το σώμα κατά την τελευταία του συνεδρίαση την Πέμπτη, ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη δημιουργία του Κ.Ε.Υ.Δ. Ρόδου (καταψηφίστηκε από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης) και σύντομα θα ακολουθήσει η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του υπουργείου Οικονομικών για την παραχώρηση συγκεκριμένου χώρου και την παροχή υπηρεσιών για τη λειτουργία του. Το ΚΕΥΔ θα παρέχει δωρεάν ενημέρωση σε κάθε ενδιαφερόμενο για τις εναλλακτικές λύσεις αντιμετώπισης των οφειλών του, καθώς και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη νομοθεσία.

Οι πολίτες – φυσικά πρόσωπα θα μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΥΔ για ενημέρωση σε θέματα χρηματοοικονομικής διαχείρισης και να λαμβάνουν υποστήριξη για ζητήματα οφειλών τόσο σε τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης οφειλών για ρύθμιση δανείων όσο και στο Δημόσιο (ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ) για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η σύσταση και λειτουργία των ΚΕΥΔ επιδοτείται από το ΕΣΠΑ, σύμφωνα με την Απόφαση Ένταξης της συγχρηματοδοτούμενης πράξης με τίτλο «Δράσεις ενίσχυσης του συντονισμού και της επικοινωνίας των μη εξυπηρετούμενων δανείων» που εγκρίθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα 2014-2020 και καλύπτει τα λειτουργικά τους έξοδα, τον απαραίτητο εξοπλισμό και το κόστος ανακαίνισης των χώρων.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»