Απολογούνται σήμερα οι δύο δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη

Απολογούνται σήμερα οι δύο δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη

Απολογούνται σήμερα οι δύο δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1158 ΦΟΡΕΣ

Με τις απολογίες των δύο κατηγορουμένων του 23χρονου Έλληνα και του 21χρονου αλλοδαπού Αλβανικής καταγωγής, συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, η δίκη της υπόθεσης βιασμού και στυγερής δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, πριν από δύο χρόνια, στη Ρόδο.

Η εκδίκαση της υπόθεσης, μετά τη διακοπή στις 10 Μαρτίου λόγω πανδημίας συνεχίστηκε χθες μέχρι αργά το απόγευμα, σε κλίμα αρκετά φορτισμένο, στο οποίο κυριάρχησε η κατάθεση του πατέρα του 23χρονου Έλληνα ως μάρτυρα του κατηγορητηρίου (δηλαδή έχει κληθεί από την Εισαγγελία) και ο οποίος φέρεται να υπέπεσε σε αρκετές αντιφάσεις με αποτέλεσμα να υπάρξει έντονη αντίδραση από την Εισαγγελέα της έδρας η οποία μάλιστα έκανε λόγο και για κατάθεση «ψευδών στοιχείων» από την πλευρά του μάρτυρα.

Το δικαστήριο ζήτησε από τον πατέρα του Έλληνα να μην απομακρυνθεί από τη δίκη και να παρευρεθεί και σήμερα στην ακροαματική διαδικασία. Η συνεδρίαση γίνεται με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας και με στόχο να ολοκληρωθεί έως τις αρχές Ιουνίου, οπότε και λήγει το περιθώριο της 18μηνης κράτησης των κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύνθεση του δικαστηρίου φέρεται αποφασισμένη (εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά) να ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία ακόμη και σήμερα και πιθανότατα να έχουμε την έκδοση απόφασης την προσεχή Πέμπτη.

Σε κάθε περίπτωση όλα θα εξαρτηθούν από την πρόοδο που θα έχει η δίκη κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, οπότε και οι δύο κατηγορούμενοι θα έχουν την ευκαιρία στο πλαίσιο των απολογιών τους να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις για τα όσα τους καταλογίζονται.

Πάντως χθες, ενώπιον του δικαστηρίου βρέθηκε για να συνεχίσει την κατάθεσή του ο πατέρας του 23χρονου Έλληνα, ενώ μέσα στη δικαστική αίθουσα βρίσκονταν οι δικαστές, η εισαγγελέας και η γραμματέας στα έδρανα, οι ένορκοι που κάθισαν στις θέσεις των δικηγόρων προκειμένου να τηρηθούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας, οι συνήγοροι υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής, ενώ δεν επετράπη η είσοδος σε άλλους πολίτες αλλά ούτε και σε δημοσιογράφους για λόγους ασφάλειας της δημόσιας υγείας (με απόφαση που λήφθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου).

Ο πατέρας του 23χρονου Έλληνα ξεκίνησε την κατάθεσή του στις αρχές Μαρτίου και συνέχισε χθες, απαντώντας στις ερωτήσεις των δικαστών και των ενόρκων. Βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο πατέρας αναφέρθηκε στη συμπεριφορά του γιου του από τη μικρή του ακόμη ηλικία, επισημαίνοντας προβλήματα – όπως είπε- που είχε.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του, αναγνώστηκαν τα αναγνωστέα έγγραφα και έγιναν επισημάνσεις από τους δικηγόρους για τα συμπεράσματα όλων αυτών των πραγματογνωμόνων που συνέδραμαν κατά τη διάρκεια της προδικασίας συντάσσοντας τις εκθέσεις τους, ενώ ακολούθησε η εξέταση της αδελφής του 21χρονου αλλοδαπού κατηγορούμενου, η οποία κλήθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Μέχρι τις επτά χθες το απόγευμα η μάρτυρας απαντούσε σε ερωτήσεις του δικαστηρίου, ενώ η εξέτασή της θα ολοκληρωθεί σήμερα το πρωί με ερωτήσεις που θα της θέσει ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορίας κ. Αλέξης Κούγιας και οι συνήγοροι υπεράσπισης του αλλοδαπού κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής και Γιώργος Κυπραίος όπως επίσης και ο συνήγορος του 23χρονου Έλληνα.

Ζήτησε συγγνώμη
Με πλήρη διαύγεια και συναίσθηση εμφανίστηκε χθες ενώπιον του δικαστηρίου ο 23χρονος Έλληνας ο οποίος μάλιστα φέρεται να ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις του σώματος.

Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι καλά και καθόλη τη διάρκεια της δίκης δεν δημιούργησε κάποιο ζήτημα σε αντίθεση με τα όσα είχε κάνει μέσα στη δικαστική αίθουσα στις αρχές Μαρτίου.

«Φτάνουν πια οι θεατρινισμοί και τα ψέματα»
Δηλώσεις για τη δίκη έκανε χθες στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας ο οποίος και έκανε λόγο «θεατρινισμούς και ψέματα» τα οποία αναγκάζονται να ανέχονται, όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Η διαδικασία συνεχίζεται και πλέον είμαστε σε αυτή τν τελική ευθεία θα έλεγα του διαδικαστικού κομματιού. Είναι ψυχικό το κενό. Δεν υπάρχουν συναισθήματα, να υπήρχε κάτι το οποίο με όποια απόφαση παίρνοντας το δικαστήριο να ξαναζωντάνευε το κορίτσι μας να είχαμε κάποια συναισθήματα.

Τώρα δεν έχουμε ούτε τα συναισθήματα ούτε τις ψυχικές δυνάμεις για να κάνουμε κάτι περισσότερο πλέον του συγκεκριμένου διαδικαστικού κομματιού, να περιμένουμε τις αποφάσεις που θα βγουν φαντάζομαι αυτές που θα πρέπει να βγουν τόσο για την Ελένη μας όσο και για κάθε γονιό που στέλνει το παιδί του να σπουδάσει και το παίρνει έτσι όπως το πήραμε εμείς.

Τα όρια ψυχικής αντοχής μας λιγοστεύουν πλέον. Εκτός του ότι τραβάμε το ό,τι τραβάμε με το να ξανακούμε όλα αυτά τα περιστατικά και να φέρνουμε συνεχώς αυτές τις τελευταίες στιγμές της κόρης μας ξανά στο μυαλό μας και μπροστά μας, έχουμε να ανεχθούμε και τα ψέματα και τις κοροϊδίες και τους θεατρινισμούς! Έλεος πια! Και η υπομονή έχει τα όριά της και όχι μόνο η δικιά μας αλλά και η υπομονή της ελληνικής κοινωνίας.

Φτάνουν πια οι θεατρινισμοί και τα ψέματα! Ευτυχώς είμαστε στην τελική ευθεία όλης αυτής της διαδικασίας και αυτοί που πρέπει να πληρώσουν, θα πληρώσουν και είμαι βέβαιος πως θα πληρώσουν όπως πρέπει» κατέληξε ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας.

Δηλώσεις όμως στην ίδια εκπομπή έκανε και ο κ. Στέλιος Κιουρτζής, ο ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του 21χρονου αλλοδαπού κατηγορουμένου ο οποίος είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η διαδικασία συνεχίζεται κατά τον καλύτερο δυνατόν κατά τη κρίση μου τρόπο. Η εβδομάδα που διανύουμε θεωρώ ότι είναι καθαρά αφιερωμένη στην ολοκλήρωση όλης αυτής της ακροαματικής διαδικασίας. Δεν μπορών να γνωρίζω αυτή τη στιγμή πότε θα φτάσουμε στο τέλος, αλλά νομίζω ότι η διαδικασία η οποία ακολουθείται είναι η καλύτερη δυνατή».

Διαβάστε ακόμη

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών