ΕΣΕΕ: ''Οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις θα νεκρώσουν την αγορά

ΕΣΕΕ: ''Οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις θα νεκρώσουν την αγορά

ΕΣΕΕ: ''Οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις θα νεκρώσουν την αγορά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 342 ΦΟΡΕΣ

Δεν συμφωνούν οι εκπρόσωποι του ελληνικού εμπορίου με το νέο καθεστώς προσλήψεων και απολύσεων, το οποίο δεν βοηθά την μικρή και μεσαία εμπορική επιχείρηση αλλά τις συγχωνεύσεις πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελλην

Δεν συμφωνούν οι εκπρόσωποι του ελληνικού εμπορίου με το νέο καθεστώς προσλήψεων και απολύσεων, το οποίο δεν βοηθά την μικρή και μεσαία εμπορική επιχείρηση αλλά τις συγχωνεύσεις πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Β Κορκίδης σχολιάζοντας την επιστολή του υπουργού Εργασίας και το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τις «Ρυθμίσεις Εργασιακών θεμάτων για τις ανάγκες εφαρμογής προγράμματος σταθερότητας της Ελληνικής Οικονομίας».

Ο κ. Κορκίδης δήλωσε: «Μελετούμε πολύ προσεκτικά τις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος για τις εργασιακές σχέσεις και διαπιστώνουμε ότι δεν περιλαμβάνουν τις προτάσεις μας για την ενίσχυση και την επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας. Η πρώτη εκτίμησή μας είναι ότι οι εν λόγω μεταβολές δεν συνηγορούν με τις προβλέψεις του Προγράμματος Σταθερότητας και υπερβαίνουν τις απαιτήσεις του μνημονίου".

Το νέο καθεστώς που θα διαμορφωθεί, όπως εκτιμά η ΕΣΕΕ, θα μειώσει την καταναλωτική ικανότητα και το αίσθημα ασφάλειας των εργαζομένων. ''Οι φθηνές προσλήψεις και οι γρήγορες και εύκολες απολύσεις όχι μόνο θα βαθύνουν την κρίση, αλλά θα δημιουργήσουν τεράστια στασιμότητα στην αγορά. Η μηχανή της ελληνικής οικονομίας βαθμιαία αρχίζει και σβήνει και είναι σίγουρο και η επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας, θα είναι από δύσκολη έως αδύνατη''.

Η ΕΣΕΕ προετοιμάζει τις απόψεις της επί του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος, επισημαίνοντας για άλλη μια φορά τη σημασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων ως βασικών διαδικασιών διαμόρφωσης των εργασιακών σχέσεων. Θα επιχειρήσει με τις προτάσεις της να περιορίσει την διάνοιξη ρηγμάτων στην εργασιακή συναίνεση και κοινωνική συνοχή. Το ζητούμενο δεν πρέπει να είναι να «κλειδώσουν» οι προτεινόμενες αλλαγές, αλλά να επιτευχθεί ταυτόχρονα και εργασιακή ειρήνη» όπως ανέφερε ο κ. Κορκίδης.

Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10