Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τα τοπικά προϊόντα

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις  για τα τοπικά προϊόντα

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τα τοπικά προϊόντα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 168 ΦΟΡΕΣ

Επίσκεψη στη κεντρική λαχαναγορά Ρόδου πραγματοποίησαν χθες το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης με τον εντεταλμένο σε θέματα πρωτογενούς τομέα του Δήμου Ρόδου Σάββα Καραταπάνη, συνοδευόμενοι από υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου.

Οι δύο εκπρόσωποι των φορέων συνομίλησαν με εμπόρους και παραγωγούς για τα θέματα που τους απασχολούν και κυρίως για τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύει όλη η κοινωνία, ιδιαίτερα στα νησιά που η οικονομία εξαρτάται κυρίως από τον τουρισμό.

Από την πλευρά τους έμποροι και παραγωγοί εξέφρασαν τους φόβους τους για την απορρόφηση των προϊόντων τους, υποστηρίζοντας πως είναι πολύ δύσκολο να διατεθεί, λόγω της μεγάλης μείωσης του τουριστικού ρεύματος, αλλά και των μέτρων που υποχρεούνται να τηρήσουν τα εστιατόρια.

Επίσης, τόνισαν πως υπάρχει κίνδυνος να μειωθεί περαιτέρω η κατανάλωση, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας των αυξημένων ανέργων.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν, αφού διαπιστώθηκε η ταύτιση απόψεων, να πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες ευρεία συνάντηση εμπόρων και παραγωγών για την καλύτερη οργάνωση τους σε ό,τι αφορά την τοπική παραγωγή και την εξάντλησή της όσο το δυνατόν σε τοπικό επίπεδο.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας